Nyfrissad

Äntligen fin i håret igen! Måste verkligen skärpa mig och gå till frissan oftare!

Mina älsklingar är iväg och handlar nu. Längtar vädigt mycket efter dem nu! Ser fram emot att höra hur kryssningen var. Och se om de har köpt med sig nåt skoj förutom parfymen jag beställde.

Ska passa på att läsa medans lugnet fortfarande infinner sig.

Freeedag

Äntligen! Strålande sol från klarblå himmel. Jag ska till frissan efter jobbet, äntligen!!! Mitt hår är närmast katastrofalt, har en halvmeter lång (nästan) utväxt.

Killarna är hemma från kryssningen. Leo hade somnat så fort de kom innanför dörren, helt utmattad. När han har vaknat ska de åka och storhandla. Tänkte laga lammfärsbiffar med potatisgratäng till middag.

Snart är det lunch; det blir sushi idag :-)

Bränt pengar

Vilken härlig eftermiddag fylld med shopping jag har haft!!!! Fyndade nya sängkläder på Hemtex till en tredjedel av ordinarie pris. Fina, fina satinbäddset + ett underlakan i satin. Kom på att jag ska komplettera med ett örngott i samma färg som lakanet.

Köpte fem par örhängen, en vit kortärmad blus, en knallrosa tröja (halva priset) och en t-shirt på Esprit med snyggt tryck.

Väl hemma grät jag framför premiäravsnittet av Barnmorskorna. Längtar redan till nästa.

Dags att betala räkningar.

Sov gott!

Underbara torsdag

Torsdagar är min favoritdag i veckan! Helgen är sådär härligt nära. Bara korta fredagen kvar när torsdagen är avklarad.

Fint väder idag, synd att jag inte är ledig och kan njuta av det. Hoppas att det håller i sig till nästa vecka då våren visst skulle vara i antågande.

Efter jobbet bär det av till Shoppingstaden. Det riktigt kliar i fingrarna, jag vill inte bli besviken. När jag kommer hem ska jag titta på Barnmorskorna. Jag lär ju gråta floder.

27 Dresses

Ikväll har jag varit på förhandsvisningen av 27 Dresses tillsammans med en kompis. Jag tyckte att filmen var bra, rolig och romantisk. Jag blev om  möjligt ännu mer sugen på att resa till New York. Och väldigt sugen på att gå på bröllop. Tur att jag får göra det om 1½ månad drygt.

Jag tycker att både Catherine Heigl och Malin Åkerman är grymt snygga! Den sistnämnda är väldigt lik Cameron Diaz både till utseendet och stilen.

image218

Kvällen avslutades med middag på Fridays - gott och trevligt! Nu väntar sängen och trevlig läsning med lokaltidningen. Måste ladda batterierna ordentligt då en hård shoppingdag väntar i morgon.


Huslig

Jag har frostat av frysen. Det behövdes efter att den hade stått halvöppen mer än halva dagen igår. Fick lite slängt också, sånt som har legat där väääldigt länge. Tur att inte Patrik var hemma. Vågade inte slänga varken scampi eller kalvfärs. Hur länge kan t.ex. kalvfärs klara sig i frysen? Slängde ett trepack bacon som gick ut oktober 2007. Nån måtta får det vara.

Mitt i alltihop ville Leo bada. Han fick klara sig själv en stund medan jag fixade det sista med frysen. Sen satt jag inne och vaktade honom och blev blöt. Han ska alltid stänka så jäkligt.

Nu har jag diskat och druckit ett glas Brämhults jordgubb/lime = mumsigt!

Ska ta och borsta Leos tänder och se om han vill sova.

Renovering

Nu ska vi börja riva tapetskarvar, spackla och slipa i hallen. Sen får vi se hur lång tid det tar innan tapeterna kommer upp. Kanske redan till helgen??

Själv vill jag lägga mig och vila men det får jag nog inte...

Aquaria

Idag var vi på Aquaria som ligger på Djurgården. På väg dig såg vi några riktigt gamla spårvagnar, det var jättekul, tyckte Leo.



Åka pulka

Igår var vi ute och åkte pulka. Leo ville inte åka, han sprang bara upp och ned för backen flera gånger om. 

   

Mysdags

Kom nyligen hem från Patriks föräldrar. Åt alldeles för mycket mat som vanligt. Thailandsresenärerna hade med väldigt goda coconut chips, smakade lite som cocostoppar.

Ska försöka få Leo i säng snart så att vi kan börja kolla på film. Får se om jag håller mig vaken. Är väldigt täppt nu och känner mig helt slut :-(


Tjejsnack v. 12

Veckans frågor från Tjejsnack:

  • Gillar du motion? Om inte, varför inte?
  • Ja det gör jag.

  • Motionerar du/vill du motionera regelbundet, hur ofta?
  • Jag motionerar minst två gånger i veckan. Helst tre.

  • Hur långa är/vill du ha motionspassen?
  • Brukar köra 45 minuter motion och resten styrka.

  • Vilken typ av motion gillar du/ägnar dig åt?
  • Jag går på gym. Se ovan.

  • Motionerar du helst ensam, i sällskap med någon eller i större grupp?
  • Ensam eller med sällskap.


    Förkyld

    Jag är förkyld igen! Blev det igår. Fattar inte, det var ju inte ens två veckor sen jag var det sist. Hur som helst så suger det, jag får hoppa över träningen idag. Jag vill inte!

    Idag blir det påsklunch eller -middag hos Patriks föräldrar. Ska bli trevligt att träffa thailandsresenärerna och höra hur de har haft det.

    Vad skönt det är att vara ledig i morgon med!

    Sovit

    Vad skönt det var att sova! Älskar som bekant att sova mitt på dagen. Åt tacorester när jag klev upp.

    Snart kommer killarna hem, då ska vi gå och handla middagsmat bl.a. Jag har ingen aning om vad vi ska ha... Är proppmätt nu.

    Klant

    Jag hade ut hela j-a hinken med skurvatten över golvet. Jag var nästan färdig med städningen. Det var bara att börja torka vatten. En matta blev blöt också. Aja, golvet är ordentligt rent nu i alla fall.

    Undrar vad jag ska roa mig med nu. Inget kul att vara ensam :-(


    Sovmorgon

    Vad gör jag uppe? Jag borde ligga och sova. Men jag kunde som vanligt inte somna om. Killarna har åkt iväg. Jag ska äta frukost och städa. Sen lägger jag mig nog och vilar. Eller tar en promenad i det fina vädret om tröttheten har gått över.

    Storasyster - jag??

    Vi åt middag på lokala kineskrogen vid Emma ikväll, hur trevligt och gott som helst. Leo får följa med ägaren (tror jag att det är) och hämta en klubba. Stolt kommer Leo tillbaka bärandes på ett fat med flera klubbor och annat godis.

    Ägaren säger till Leo "bjud nu storasyster på en klubba" och tittar på mig. Jag blir så ställd, vet inte vad jag ska säga så jag förblir tyst.

    Nog för att jag ser ung ut, men storasyster?? Haha, skulle Patrik vara pappa till oss båda då eller vad??

    Geni

    Efter påsklunchen hos mina föräldrar promenerade vi till Emma och Vanessa. När vi är knappt två meter framför deras port säger Leo "Vanessa bor där". Jag måste säga att vi blev grymt impade! Det är ju inte så ofta vi är där och hälsar på.

    Nu på tunnelbanan hem upprepar jag och Leo alla stationsnamn. När vi hör Bandhagen säger Leo "Bandhagen" och pekar på skylten i t-banan, alltså precis som att han läser att det står Bandhagen där, det var lite kul.

    Jag är så stolt över Leo och jag älskar honom massor! Det är en gåva att få följa honom genom livet.

    Tävling

    Vad är detta??

    image198

    Rätt svar vinner en grytlapp.

    Påsklunch


    Leo kollar in vad mormor gör i köket

    Äter ostkex

    Visar olika ägg som hänger i påskriset

    Minipizzor som serverades till soppan

    Ägg med olika röror

    Kallrökt lax

    Leker med tåg

    Chokladägg

    Detalj från påskriset

    Mormors ostkex (Leos absoluta favvo)

    Mormors praliner

    Profiteroll - nästan som i La France

    Juno

    Vi såg Juno igår och jag måste säga att jag blev väldigt besviken. Antingen hade jag på tok för höga förväntningar eller så var den bara inte bra. Den var inte alls som jag hade tänkt mig, tråkigt tycker jag.

    Ikväll ska vi titta på Darling, hoppas att den är bättre.

    Morgon hos oss

    image175

    Promenad och tacos

    Jag var och tränade efter jobbet i 1 timme drygt. Det är inget kul att träna själv därför blir passet gärna kortare då.

    Efter träningen var det hem och duscha och försöka få en tjurig Leo på bra humör. Sen gick vi ut på promenad. Det blev drygt sex kilometer till slut.

    Hemma blev det tacos till middag, Jag lyckades med bedriften att bara äta två mjuka tortillas. *stolt*

    Dagens upptäckt: Det finns en frisbeegolfbana precis bakom vårt hus. Patrik är glad :-)

    Duktig

    Idag ska jag vara duktig och träna efter jobbet. Vi slutar kl. 13 idag. Hoppas det är lugnt på gymmet, jag tycker att det borde vara det vid den tidpunkten. Eller så är det många som är lediga idag som vill träna innan de stänger kl. 17.

    Till lunch ska jag äta resterna av den goda ugnsgratinerade falukorven jag lagade igår. Mums!

    Efter träningen vet jag inte alls vad som händer. Kanske åka iväg nånstans. Men vart?? Eller så går vi till någon lekpark med Leo.

    Fullmåne

    Dumma måne som gör att jag sover dåligt :-( Leo sover också dåligt. Han kom in till oss strax före midnatt. Jag gick och la mig i hans säng då. Sov halvtaskigt, vaknade många gånger. Klockan 6 kommer Leo in i sitt rum och börjar leka. Efter ett tag kryper han ner hos mig och vi ligger och myser i en halvtimme.

    Lämningen gick helt ok idag. Vi hade det trevligt på vägen till dagis i alla fall. Leo ville hålla min hand (händer inte ofta att han frivilligt vill det) och hoppa på isarna. När vi kommer till dagis trycker Leo koden som vanligt. Sen när vi ska in då börjar han gråta och säga att han inte vill. Hans ena fröken tar över och klär av honom. Leo var dock glad när jag gick och gav mig en kram.

    Jag googlade lite på sömnproblem vid fullmåne och fann nånting som jag tyckte verkade intressant. Jag har ingen aning om hurvida det stämmer, men något måste det vara som påverkar. Jag tror inte att det är som många säger att det beror på dåliga rullgardiner, vi har mörkläggningsgardin i både Leos rum och vårt sovrum.

    Läs näst sista stycket på denna sida.

    Neeeeeej

    Häromdagen fick vi en korg med påskgodis till jobbet. Det var bara sådant godis som jag inte tycker om. Idag däremot, alldeles nyss, kom en korg med gott godis!
    Det var inte alls bra :-( Nu kommer jag mumsa i mig och bli tjock.

    Vilken morgon

    Mycket rikigt var Leo trött i morse och ville inte gå upp. Sedan var han ledsen för att han inte ville gå till dagis :-( Det gör ont i mammahjärtat när han är så ledsen. Men jag vet att han blir glad efter ett litet tag på dagis. Hans fröken försökte locka med nya bilar men inte ens det hjälpte.

    Ikväll blir det hårdträning på gymmet. MINST 30 minuter på trampmaskinen! Ska bli intressant att se om jag klarar det.

    Resa

    Jag är så ressugen nu. Jag vill till Mexico, Kambodja, USA (LA, San Fransisco, NY, Las Vegas m.m.), Sydamerika (Brasilien, Chili, Peru), Indien, Kenya...

    Ja listan kan göras lång. Synd bara att man inte är gjord av pengar. Men drömma är gratis!

    Shoppat

    Leo fick ett par jeans idag med. Vill så gärna att han ska ha ett par svarta då jag tycker det är grymt snyggt.
    image174
                                                                                                                                         Foto: Lindex.se


    Filmtajm

    Jag hyrde Heartbreak Kid idag efter jobbet som jag precis har sett nu. Den var rolig! Jag hade tänkt att Leo skulle somna vid åtta så att jag kunde se den i lugn och ro. Men icke sa nicke. 21:18 somnade han. Jag tror att han är i något slags mellanfas. Han blir övertrött om han inte sover middag men han blir pigg när han sover middag. Det är svårt det där.

    Vi märker på morgnarna att han, förmodligen, går och lägger sig för sent. Han är som en trulig tonåring då. Drar täcket över huvudet och säger att han vill sova.

    Han ville somna i vår säng i kväll så jag ska bära över honom till hans rum nu och samtidigt pussa på honom.


    711

    711 kcal blev det på crosstrainern. Sedan 40 minuter styrka. Jag har ingen aning om hur mycket man förbränner på det. Efter duschen hemma promenerade jag, Leo och Daniel till Farsta. Brände 300 kcal i bästa fall. Tog bussen hem, nån måtta får det va ;-)

    Idag var det Leos tur att få lite kläder. Jag köpte ett par jeans, en t-shirt med Carsmotiv, en t-shirt med "vanliga" bilar och en ljusblå långärmad tröja. Jag ska rensa ur hans garderob nu och bära ner alla försmå kläder till källaren.



    Söndag

    Om 50 minuter är jag igång med min träning. Idag ska jag banne mig klara 700 kcal. Ska öka motståndet något.

    Det blev en onyttig dag igår med. Jag drack minst en liter läsk. Egentligen är jag en sån som skiter i kalorier men sen jag började träna har jag blivit medveten om hur kämpigt det är att göra sig av med dem, hur lång tid det tar att bränna X antal kilokalorier.

    Undrar vad vi ska hitta på sedan? Vädret är halvdant. Jag vill göra något som Leo tycker är kul. Vi har som mål att försöka göra en "leoaktivitet" varje helg. Kanske att vi åker till något lekland. Eller så går vi bara ut och går. Vi får se.

    Trevlig heldag

    Hemma och trötta efter en heldag hos våra vänner. Först tvåårskalas med galna engergiknippen till ungar. Sedan middag bestående av fläskfilé, potatisgratäng och chilibearnaise. Och bara två galna engergiknippen.

    Eftersom det är min tur att gå upp i morgon slår jag vad om attt Leo vaknar runt sju. Trots att han somnade 23:15.

    Godnatt!

    Nya doftljus

    Järnhandeln här hemmavid har fått in billiga doftljus. Idag köpte jag tre stycken med doften roasted hazelnut. Jag har arrangerat de fint på ett fat på soffbordet. Hoppas att en viss unge herre kan hålla fingrarna borta.

       


    Vi ska på tvåårskalas idag så det är hög tid att slå in presenten. Sedan ska jag förbereda smörgåsar som vi ska grilla och ha till lunch när killarna kommer hem.

    Rykte

    Det cirkulerar ett rykte som säger att Patrik och Leo ska åka ut till Gustavsberg imorgon när de har vaknat och ätit frukost. Jag har sovmorgon så jag tycker det låter alldeles, alldeles underbart :-)

    Alldeles för många kilokalorier

    Oj oj oj vilken svullardag det här blev!!!! Efter jobbet var vi på ICA Maxi och handlade lite. De hade en del provsmak som vanligt. Jag tar ju inte bara en grej av allt som det bjuds på. Nej jag går förbi lite senare igen och låtsas som att det är första gången. Hoppas jag är diskret så att de inte fattar något.

    Sen när vi skulle checka ut så blev det avstämning. Så för att lugna en smått hysterisk Leo så köper jag en Cornetto Citron åt oss medan Patrik sköter betalandet. Jag åt lite drygt hälften av den.

    Hos Patrik föräldrar får vi jättegod mat. Fläskfilé med klyftpotatis och flera olika såser bl.a. chilibearnaise, vanlig bearnaise,  tzatziki och denna goda salsa. Äter två minibaguetter också som jag doppar i tzatzikin. Lite senare bjuds det på glass, nötter och salta pinnar. Lite duktig är jag och dricker Ramlösa istället för cider.

    Det är nästan så att jag funderar på att gå och träna i morgon.

    Tjejsnack v. 11

    Veckans frågor från Tjejsnack:

  • Vad är ett riktigt bra vårtecken?
  • Fågelkvitter och knoppar på buskar och träd.

  • Känner du av våren på något speciellt sätt, hur?
    Nja, inte riktigt än.

  • Har du sett någon vårblomma än, vilken?
    Japp, snödroppar, vintergäck och krokus.

  • Vad är det sämsta med våren?
  • Att jag får dåligt samvete om jag sitter inne när solen skiner utanför. Och att man måste putsa fönstren.

  • Vad är det bästa med våren?
  • Jag får härliga vårkänslor och kan skippa vinterkläder. Slippa ta på Leo overall.


    Tjejsnack v. 10

    Här kommer försenade frågor från Tjejsnack:

  • Vilka länder har du varit i?
  •  Finland, Danmark, Norge, Frankrike, Tyskland, Italien, Grekland, Österrike, Schweiz, Ungern, Slovakien,  Storbritannien, Thailand, Spanien, Portugal.

  • Vilken är favoritresan? Varför?
  • Bägge Thailandsresorna. Härligt klimat samt underbart att resa med min familj.

  • Vad vill du ha ut av din resa? Sola, upptäcka, äventyr?
    Sol, bad, kultur, upptäcka, utflykter, god mat.
  • Vad blir nästa resa? (Behöver inte vara semester, utan var du ska över huvud taget.)
    Till Prag i april för att fira mamma som fyller år. Ett resmål jag har velat besöka länge så jag ser verkligen fram emot resan.
  • Vad vore den absoluta drömresan?
  • En lång jordenruntresa med min familj. Komma till så många länder som möjligt.


     


    Mycket nu

    Det har varit mycket sista tiden, hinner knappt blogga.

    I onsdags var jag och älsklingen ute och firade tre år som förlovade. Vi åt på Ljunggrens. Det finns knappt ord som räcker till att förklara hur gott det var. En av mina bästa kvällar på länge. Jag kände mig som en prinsessa för stunden.

    Annars har jag varit ute och flängt och tränat och kommit hem sent om kvällarna. Körde 45 minuter på crossen igår. Jag kämpade på som en tok för att förbränna 700 kcal men likförbannat stannade räknaren på 695. Måste köra ännu hårdare nästa gång.

    Nu är det äntligen fredag igen. Ikväll ska vi hem till Patriks föräldrar och äta middag, hoppas det blir något gott.

    Shopping

    Jag ägnade några timmar av söndagen åt shopping. Jag shoppade kläder, en väska och några hudvårdsprodukter. Vad billigt det är på HM, det är inte så ofta jag shoppar där, i alla fall inte så här mycket åt gången. Fyra plagg varav ett par byxor för knappt 600 spänn.

    Våra föräldrar skulle ha kommit på middag ikväll men mamma har magsjuk (?) så det blir bara Patriks föräldrar som kommer. Hemgjord pizza står på menyn :-)

    PRAG!

    Resan är bokad! Vad kul det ska bli att komma iväg!

    image170

    Lördagen

    Vi promenerade till mina föräldrar. Leo satt snällt i vagnen förutom i kanske tio minuter då han gick själv. Vi såg ett rådjur på vägen. Leo är så rolig. Han har börjat säga "Hej då, ses nån annan gång" så det sa han till rådjuret.

    När vi hade lämnat Leo fortsatte vi promenaden in till Söder. Strosade i affärer. Köpte två doftljus till vardagsrummet och Patrik köpte lite kläder.
    Åt en tidig middag på Indian Garden - lika gott som alltid!

    Sen in i biomörkret med lite choklad och mineralvatten. Jag tyckte att P.S. I Love You var väldigt bra och sorglig. Patrik tyckte att den var "helt okej".

    Väl hemma pussade vi på en sovandes Leo = underbart!

    Invigning

    Så här såg det ut när Leo invigde sin trehjuling:

                                 


    Lördag

    Vilken morgon. Min sovmorgon. Leo somnade 22:15 igår. Redan 6:15 gick han upp. Och Patrik med honom. Det tog ett tag innan jag lyckades somna om bara för att väckas av gråt och gnäll. Leo var trött, inget snack om saken. Han somnade om för ett litet tag sen.. Och jag känner att jag bara blir seg om jag ligger kvar eftersom jag inte kommer kunna somna om. Lika bra att gå upp så att inte hela dagen blir förstörd.

    Imorgon ska jag ta tag i träningen igen. Ska bli skönt. Det kan ju inte vara någon fara att träna fastän jag fortfarande är lite förkyld.

    Jag är sugen på att åka in till stan och köpa nya ljus. Vi får se hur det blir med bion och restaurangbesöket, kan ta det i samma veva kanske.

    Nyss hemkomna

    När Patrik slutade jobbet åkte han, jag och Leo till Nyckelviken och tittade på djuren och tog en minimal promenad. Det är så kul att se hur glad Leo blir av att se och klappa djur.

    Efteråt handlade vi på Maxi, de hade en del provsmak idag med :-)

    På kvällen var vi bjudna till Patriks kompis. Där åt vi pizza och spelade ett roligt spel som hette Djay. Jättekul! Väldigt blandad svårighetsgrad på frågorna vilket är bra.

    Nu väntar sängen...

    Förvirrad

    Har sovit närmare 2½ timme nu. Jag blir så förvirrad av att sova mitt på dagen. Drömde världens konstigaste dröm. En sak som är skum är att jag har jättelätt för att somna om, vilket jag inte har annars, jag kan tänka att jag ska gå upp och vips så har jag sovit i en timme till.

    Sitter med öppen balkongdörr idag igen och njuter. Ska försöka komma ut idag. Först och främst ska jag in i duschen.

    Kolla vad mina föräldrar har köpt idag:

    image165
                                                                                                                                               Foto: T. Richter

    Segt

    Nu börjar det kännas väldigt segt att sitta inne. Särskilt när vädret är som det är. Men är man sjuk så är man. Inte så mycket att göra åt. Jag har balkongdörren öppen och njuter av den ljumma luften som strömmar in. Helst skulle jag vilja gå ut på långpromenad, kanske strosa runt på Söder och avsluta kvällen på retaurang.

    Snart kommer mina killar hem. Då blir det liv i luckan. Jag skulle vilja gå ut med Leo men vet inte om det är så bra...

    Fredag 7 mars = grönvit

    Missa för allt i världen inte den viktiga dagen i morgon!

    Bio

    Jag tänkte dra med mig älsklingen på bio på lördag. Om vi är friska då vill säga *hoppas* Och eftersom det är Internationella Kvinnodagen då så betyder det per automatik att jag får välja film. Därför blir det P.S. I Love You.
    Jag gillade boken och tror att jag kommer gilla filmen. Hoppas att Patrik gillar den lite åtminstone.
    image165

    Glaling

    Glaling är Leos ord för välling. Leo har börjat vela ha välling på natten igen. Eller morgonkvisten kanske det heter. Idag var jag uppe strax före 5 och gjorde iordning en. Det efter att han hade grinat i ca 10 minuter. Jag vet, man ska inte ge efter men jag vill soooova. Han kanske är i en extrem växtperiod. Jag frågade om han vill ha vällig på natten för att han växer. "Ja" svarade Leo då.

    Har tvättstugan nu på morgonen. Den ena maskinen hade stannat när det var 21 minuter kvar *suck* Den gick dock igång och tvättade färdigt när jag tryckte på start. Måste snart springa ner och kolla så att den inte har stannat igen.

    Jag känner mig frisk från magsjukan, men förkyld. Jag åt två mackor och drack juice till frukost. Till lunch blir det Chicken Nuggets!!! Jag köpte dem redan igår men undvek att äta dem eftersom en viss lite herre hade velat ha alltihop då.

    Det gick bra på bibblan igår. Jag lånade Svek av Karin Alvtegen och Bitterfittan av Maria Sveland.

    Läsning

    Jag funderar på att gå till bibblan när killarna kommer hem. Jag har nämligen ingenting att läsa! Hittar jag ingen bok på bibblan så får jag köpa en pocketbok i affären eller kanske ett par tidningar.

    Har sovit i ca två timmar nu på eftermiddagen. Skönt men ändå inte, jag blir så seg.

    Ikväll är det Rent Hus på TV igen, det ska bli kul. Funderar på att anmäla oss till det programmet. Not. Vi skulle inte ha en chans att komma med tack och lov.

    Dålig igen

    Igår kväll fick jag tillbaka magsjukan. Fattar inte! Det hade ju gått 47,5 timmar sen senaste symtom... Bläk!!!! I natt har jag känt mig förkyld, det har kliat i halsen som bara den, har haft väldigt svårt att sova.

    Nu måste jag vara hemma onsdag och torsdag om man ska följa 48-timmarsregeln. Då är det är lika bra att vara hemma på fredag också.

    Nu till något kul: De gångerna Leo kommer in till oss på nätterna har han alltid med sig ett par bilar som han ställer av på mitt nattduksbord. I natt kom han med ambulans + gubbe och en napp. Undrar varför...


    Dåligt samvete

    Är det bara jag som får dålig samvete av att sitta inne när solen strålar från en klarblå himmel? Det är en sak som jag inte gillar med vår/sommar. Jag ska inte behöva ha dåligt samvete men jag kan inte låta bli.

    Som nu t.ex. Klockan 16 ska jag hämta Leo. Det hade passat alldeles utmärkt med en rask promenad innan nu när jag är klar med alla sysslor här hemma. Istället hamnar jag här vid datorn.

    En grej till som jag inte gillar när solen skiner är att man ser hur skitiga alla fönster är. Vi (läs Patrik) ska putsa fönstren när de har sopat gården.



    image163
    Jag rider för andra och sista gången i mitt liv!


    Glad överraskning!

    Mitt halsband damp ned i brevlådan idag! Det står som bekant på deras hemsida att de håller på att renovera verkstan och att de kunde börja leverera i april igen. Vad glad jag blev!

    image162
    Snyggt va???? (Blunda för fingeravtryck och ludd). Brickan är i silver och hjärtat är av rosenkvarts.


    Igår

    Leo var tjurig igår när pappa kom och lämnade honom här hemma. Det första han sa när jag öppnade dörren var "gå mamma" och "nej mamma". Vad glad man blir av sånt.

    Han låg på golvet i sitt rum och grät efter morfar. Sen låg han på köksgolvet och grät. Efter en timme lyckades jag få honom att ta av sig overallen.

    Så här såg han ut:
    image161
    Under huvudet har han ena bordstabletten som han envisades med att slita ner.

    Bra

    Nu klassar jag mig själv som frisk. Fick tillbaka aptiten igår kväll och slukade i mig två Billys. Jag var så grymt sugen på det så Patrik fick köpa hem två åt mig.

    I morgon är jag alltså åter på jobbet. Det känns bra. Två dagar är lagom att vara hemma, sen blir man uttråkad om det inte är så att man är ordentligt sjuk och bara ligger däckad.

    Patriks kompis kommer på middag ikväll. Patrik ska laga lamm tikka masala med egenkokt buljong och grejer :-) Det hela ska puttra i en lergryta som vi har lånat. Hoppas att det blir lika gott som på indisk restaurang.

    Dags för frukost! Har varit uppe i över en timme och klätt på Leo och underhållit honom medan Patrik duschade. Hoppas vi har ägg, vill ha macka med ägg och kaviar.


    Hemma från jobbet

    Oj vad tiden har gått fort idag! Morfar kom strax efter 7:30. Leo åt frukost och klädde på sig och sen drog de iväg. Jag satt en stund vid datorn och la mig sen och läste tidningen och sov i nästan fyra timmar. Jag älskar att sova på dagen!

    Jag känner mig hungrig men vet inte om jag skulle få i mig nånting.. Ska kanske testa med lite gröt. Något som skulle vara gott är Mc Donalds-mat :-)

    Ska ta hand om disken nu.

    Bättre...

    Börjar känna mig lite bättre. Peppar, peppar.... Kollade lite på Jamie Oliver och blev sugen på det han lagade. Jag har druckit massor av juice och ett halv glas blåbärssoppa. Det fick jag tyvärr inte behålla. Antar att jag chockade lilla magen genom att dricka så mycket men jag var ju grymt törstig.

    Det hela började på gymmet. Det var otroligt segt att köra på crosstrainern. Jag avbröt efter 40 minuter. Kände mig illamående då jag klev av. Trots det fortsatte jag med sit ups. Men sen kände jag att jag inte orkade mer så då gick jag hem. Trodde jag skulle spy på vägen men jag klarade mig.

    Jag blir i alla fall hemma imorgon. Och förmodligen tisdag. Det ska ju gå 48 timmar sen senaste kräkning.

    Magsjuka

    Happ, då var det min tur :-( Bara att hoppas att killarna klarar sig. Chansen är väl minimal.

    Mes-Annika

    Varför ska Annika i Pippi Långstrump framställas som en mesig och rädd tjej? Är det för att hon ska stå i kontrast till tuffa Pippi? Jag är så trött på att höra Annika säga "det här skulle inte mamma tycka om" gång på gång. Hon är rädd när det åskar, hon är rädd för Konrad och hon förmår inte att klättra ur kanonen själv utan Pippi måste hjälpa henne.

    Jag har nog blivit lite skadad efter att ha sett Pippi på rymmen och Pippi på de sju haven väldigt många gånger den senaste månaden.

    Och för att inte tala om Tommys hemska skratt!!! När han dessutom sjunger "jag är lycklig" så vill jag lägga mig ned och dö. Typ.

    Nu vaknar visst någon...


    Tidig söndag

    Det finns roligare saker än att gå upp 6:40 på en söndag. Sova t.ex.  Tack och lov att det är ljust ute, det blir genast mycket lättare att stiga upp då.

    Idag står träning och städning på schemat.


    Nu ropar Leo att han vill ha frukost. Så då är det bara upp och hoppa.


    Junibacken

    Idag har vi varit på Junibacken tillsammans med Peja, Julia och Johannes. Och flera hundra andra personer. Vi har lekt, lyssnat på saga, åkt sagotåget, tittat på Pippiföreställning och ätit lunch. Alla åt pannkaka utom jag som åt lasagne. Jag är sjukt trött i fötterna. Leo somnade på två sekunder i vagnen när vi gick därifrån. Jag och Patrik passade på att titta lite i affärer men vi hittade inget alls. Längtar tills alla vårkläder kommer in. Och framförallt tills man kan använda dem.

    Dagens bilder:
     
    Leker på flygplanet

    Kör flygplanet

    Tittut

    Julia är en klätterapa

    Åker kana för 67:e gången

    Killkussarna med klubba

    Patrik är kvar i stan. Han ska på bio. Jag och Leo ska "lyxa" till det med korv med bröd till middag =) Det känns som att klockan är mer än vad den är eftersom vi har varit igång hela dagen.

    RSS 2.0