Grym tjej!

Hittade henne av en slump på YouTube. Här sjunger hon en av mina favoritlåtar av Norah Jones.

Stockholm i natt



Otroligt vacker låt tycker jag.

Träning

Väntar på att klockan ska bli 18:45. Då ska jag gå och träna. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte är så mycket folk idag. Jag vill verkligen träna!

Lillasyster Kanin

Idag var det dags för dockteatern Lillasyster Kanin. Det fanns ett barn som ville springa upp på scenen hela tiden. Vem tror ni att det var? Rätt svar: Leo.

När föreställningen var slut sprang han fram till scenen och började kika bakom skynkena och lyfte på täcket är Lillasyster Kanin låg och sov. Kul med nyfikna ungar :-)

Tillbaka på jobbet hittade jag med skräckblandad förtjusning en kartong med wienerbröd från det bästa konditoriet. Jag tror inte att jag har ätit wienerbröd på över ett år. Behöver jag säga att det var underbart gott?

Ett gammalt favvoklipp


Leo gjorde nr. 2

Idag, den 30 januari 2008, bajsade Leo på toaletten för första gången! Han sa att han ville vara ifred och satt där länge och klämde. När jag går in för att titta hur det går ligger det två små kluttar i toaletten! Bravo Leo, fortsätt så!


Haha känns lite konstigt att blogga om min sons toalettvanor. Men det är en viktig del av mammalivet. Säg de mammor (och pappor) som inte har suttit i timtal på ett café och diskuterat konsistensen på ens barns avföring. Helt naturlich :-)

Dockteater

Jag är så glad för i morgon ska jag, Leo, mamma och förhoppningsvis pappa gå och se Lillasyster Kanin på Tittut. Det var meningen att Leo bara skulle gå med mina föräldrar men jag blev så sugen på att följa med.

Inte helt fel

image87
Dessa skor från La Redoute vore inte helt fel att ha i vårgarderoben. Aningens för dyra kanske :-(


Tonfisksås

Jag premiärlagade tonfisksås till middag idag. Supersnabbt och superlätt. Jag värmde en liten burk creme fraiche tillsammans med en burk tonfisk, en liten burk majs och sweet chilisås efter smak samt salt och peppar. Till det serverade jag makaroner.

Leo åt som en hel karl! Det var bara att glömma matlåda. Allt försvann i ett nafs. Vad kul det är när maten man lagar uppskattas.

Arg som jag vet inte vad...

Med glada lätta steg går jag till gymmet bara för att upptäcka att det är fullt. Proppfullt. Det finns inte en maskin som det inte är kö till
Går hem igen.

Hemma håller P på att laga gulasch vilket inte visar sig är så smart att göra en tisdag eftersom det tar 100 år... Leo är i köket med honom. När jag kommer ut i köket sitter Leo 10 cem bakom P och leker med flytande tvålen. Det är tvål över hela j-a köket och hela Leo. Bara att slänga Leo i badkaret...

Snart går jag till pizzerian.. Så gick det med mitt nya liv.

Ringa mamma

image86

image84

image85
                                                                                                                                          Foto: T. Richter

P.S.

Glömde skriva att älsklingen hade skalat två apelsiner och ställt in klyftorna på ett fat i kylskåpet! Helt underbart att njuta av kall, skalad och klyftad apelsin, tack!

Sportig måndag

Direkt efter jobbet bar det av till Hagsätra IP för att se älsklingens hocky-bockymatch. Tyvärr blev det inte så mycket tittande på matchen eftersom en viss lite herre hellre for runt på rinkens utsida, varv efter varv efter varv. Och så upp och ned för trappan 10 gånger.

Kl 20:00 var det dags för badminton. Vi spelade dubbel idag igen, kuligt!!! Och skönt att röra på sig. Jag ser faktiskt fram emot morgondagens träning på gymet.
Får se om det är samma ljud i skällan i morgon eftermiddag :-)

Pinsamt erkännande

Jag har inte varit på gymet idag. Min ursäkt: Jag vaknade 10:30 och åt frukost strax efter. Jag skulle alltså bli tvungen att vänta med att träna till tidigast 11:30. Vi skulle hinna med att städa och åka och hämta Leo senast 13:30. Vi hade aldrig hunnit med allt om jag hade gått till gymet...

Hoppas på att få spela badminton imorgon istället och sen köra järnet på gymet på tisdag.

Favoritmat

Det thailändska köket är ett av mina favoriter. Igår åt jag paneangcurry med biff på restaurang. Idag var jag "tvungen" att laga kyckling med grön curry till middag. Så underbart gott! Det bästa var att det räckte till matlåda också.  Helst vill jag ha en stor klick Sambal Oelek till. Jag har blivit chiliberoende efter senaste thailandsresan. Det är SÅ gott!!!

image83
                                                                                                                                                Foto: DN

Hemma en snabbis

Hann inte med Gustavsberg idag. Får ta det någon annan gång. Vi fick god mat hos mina föräldrar. Leo åt massor av kött men ingen potatis.

Mormor tog fram sina goda ostkex som Leo älskar. Jag tog ett, det skulle jag inte ha gjort för Leo blev tokarg!!! Ingen rör Leos ostkex :-)

Nu har vi packat upp alla matvaror och rensat ur gammal mat från kylskåpet. Jag har även passat på att ta ner alla ballonger och serpentiner från kalaset. En vecka upp räcker gott och väl.

Snart dags att göra sig iordning inför kvällens äventyr!

Gillar denna


Lördag

Idag blir en kul dag! Ska strax åka till villan för att äta lunch och lämna Leo där. Sedan bär det av till Gustavsberg för att köpa ett par nya glas i deras butik med andrahandssortering. Stannar vid Maxi på hemvägen för att storhandla. Ska bli riktigt skönt att handla utan barn, att kunna gå runt i lugn och ro istället för att springa genom affären och glömma massa saker.

På kvällen ska jag och P äta middag med Susse och Kim på Sockenplans Thai för att sedan köra lite discobowling. Jag vill vinna :-)

Jag är impad av Leo! Han har bara levt i två år men är redan en hejare på att bygga tågbanor. Denna byggde han nu alldeles själv:

    

Badminton

Nyss hemkommen från ett svettigt badmintonpass. Vi var fyra tjejer som spelade dubbel. Jag kanske inte vann men jag rörde på mig. Det är det som är huvudsaken.

Känner mig helt slut nu. Ska bli skönt att krypa ner i sängen och läsa.

Leo hade ramlat på dagis idag. Han hade skrapsår under ena ögat och en liten bula i pannan. Men lika glad var han för det :-)

444

Så många kalorier förbrände jag under 30 minuter på Arcen. Jag är otroligt stolt över mig själv som inte gav upp. Jag sätter upp olika delmål. T.ex. halvvägs efter 15 minuter, två tredjedelar efter 20 osv. Det är härligt när det är knappt fem minuter kvar. Ännu härligare när det är under en minut kvar.

Efteråt körde jag sit ups och lite armar.

När jag kom hem åt jag havregrynsgröt, ett par (eller rättare sagt många par) smörgåsrån med Bregott och 1½ apelsin. Måste köpa hem fler, de är verkligen som bäst nu.

Pastagratäng

Jag provade ett nytt recept ikväll. Pastagratäng med ädelost, bacon och broccoli. Riktigt smaskigt. Det blev hela tre matlådor också. Mer sånt!

I morgon bjuder chefen på lunch. Vi ska ha lunchmöte och gå igenom Verksamhetsplanen för 2008. Jag tänker ta en pizza. Eftersom jag känner mig själv så vet jag att jag kommer ångra mig rejält om jag inte tar det.

Reafynd

Hittade denna fina topp på Lindex idag. Från början har den kostat 199:- nu var den nedsatt till 49,50:- Det kallar jag bra rea!

image76

Bilder från Leos två 2-årskalas


Dukat för kalas

Öppnar en av många presenter

En "papa"

Min älskade tvååring

Leo blev blyg när vi sjöng för honom

Vanessa gillade Nalle Puh

Blåser ut de två ljusen

En tröttis som har somnat hos farmor

Tack för alla fina presenter som Leo fick!

Kalasdags

Vi håller på och förbereder två dagars kalas för full. P åkte nyss till Kålet för att häma tårtan. När han kommer hem ska vi börja blåsa ballonger och duka bordet.
Det kommer bli trångt och mysigt.

2 år idag!

Leo fyller år idag! Det firade vi med hemgjord pizza och årets första semla (för tidigt, jag vet). Av oss fick Leo denna och denna. Han satt och tittade i böckerna i säkert en halvtimme medan P gjorde pizzan.


Vad har jag fått?

Åh, två nya favvo-böcker!

Mums!

Godaste pizzan

Bus innan godnattdags

Tandborstning


Nu: Lägga mig och läsa Mama som kom idag.


I badet

image59

Tråkigt i stan

Det är så tråkigt att gå i stan när det är rea. Allt ligger huller om buller och man hittar ingenting. Förutom en skitsnygg stickad tröja på Puma. Enda nackdelen med den var att ärmarna var jättevida så det förstörda hela tröjan. Hade köpt den om det var "normala" ärmar.

Käkade på Jensens Böfhus med Daniel. Snackskorg + hamburgare + cola = hemsk onyttigt men så gott!

Leo blev jätteglad när jag kom hem! Värsta kramen fick jag!!! P fick inte natta honom, det skulle jag göra. Sånt är alltid lika mysigt.

I morgon blir det Försoning på bio.

Kul mamma man har

Min mamma somnade i soffan strax efter halv åtta ikväll. Vi hade det mysigt och satt och tittade på film. Jag försökte väcka henne flera gånger men det gick nästan inte. Tillslut vaknade hon men då ville hon bara att jag skulle gå och lägga mig. Det ville inte jag.
//Leo


Singing Bee

Ja, vad säger man? Pinsamt, pinsamt, pinsamt och åter pinsamt. Reklam efter sex minuter. Kändes som att det var alldeles för lätt att ta poäng; ibland behövde man bara sätta tre ord...
Kommer inte titta på det programmet något mer.

En dag i villan

Äntligen var det dags för smörgåstårta! Klockan 11 promenerade hela familjen hemifrån för att ankomma villan 45 minuter senare. Emma och Vanessa var redan där när vi kom dit.

Smörgåstårtan var ljuvlig som vanligt! Och det bjöds på god ungersk efterrätt.

Dagen i bilder:


Vanessa hos mamma Emma

Leo och en förtvilad Vanessa på gunghästen

Morfar och en glad Leo

Puss på dig!

♥Kärlek♥

Familjen samlad. Alla håller på med sitt

Killarna sitter i soffan och titar på Hitta Nemo. Leo slocknar nog efter den, han har inte sovit middag idag. P ska iväg på bandy så jag tänkte roa mig med att titta på Singing Bee.

Snön lyser med sin frånvaro på taken, endast Leo är vaken

Japp, försökte förgäves natta honom 20:30. Han fick vara uppe och äta chips med mig. Nu leker han med sina bilar på soffbordet.
Jag själv börjar längta efter sängen och min bok. Ska göra ett försök nu.

Snart ska jag svulla :-)

 +  +

Nu är det bara att hoppas på att en viss person är snäll och somnar i tid. Vilket jag dessvärre tror kan bli ganska svårt med tanke på att sov mellan 13:20-15:40.

Jag lagade panangcurry till middag. Tyvärr var inte detta märket lika bra som det vi brukar köpa i Söderhallarna. Fick ha på mängder av Sambal Oelek. Jag har blivit beroende av chili sen vi var i Thailand.
Leo åt ris med kyckling och majs. Han ville ha mer ris hela tiden. Han är verkligen inne i en bra "ätperiod" nu. Men så ska jag väl inte säga för då börjar han säkert krångla.

Billy har flyttat hem till oss

Äntligen har Leo fått en bokhylla i sitt rum. Så här såg det ut när han hjälpte till att öppna kartongen som den låg i:


Tar det lite lugnt i början

Åååh nu tar vi i som bara den

En välkommen vilopaus

Å nu kör vi sista rycket


Det färdiga resultat:
image48

Middag ute på stan

Jag och P var ute och åt middag igår. Vi hade fått den årliga julklappen från Patricia; varsitt presentkort som gäller för två rätter.
Till varmrätt åt vi varsin Hav och Land (scampi och biff med aioli, bearnaisesås och pommes) det var hela nio räkor, jag hade förväntat mig typ tre stycken. Köttbiten var riktigt stor och precis så blodig som jag ville ha den. Till efterrätt tog jag deras äppelpaj med kolasås och glass. P tog Banana Boat (nougat- och vaniljglass, banan och kolasås).

Vi konstaterade båda två att vi för första gången blev riktigt mätta! Notan gick på 840:- varav vi betalade 77:- för en cola och en öl. Gav 23:- i dricks.

Patricia är ett sånt ställe jag aldrig skulle äta på till ordinarie pris. De tar verkligen hutlösa priser! När man äter för halva priset blir det mer rimligt, det är dock inte rimligt att ta 54:- för en 33 cl cider.


Tillbaka i vardagen

Jaha, så var vi där igen. Tillbaka i den grå och ganska tråkiga vardagen med dagislämning, jobb och problem att komma på vad vi ska äta till middag och svårt att hitta energi till att laga det där som man har kommit på efter tre timmars fundering.

Ikväll köpte vi hem pizza. Jag var så hungrig så jag skakade och ville ha mat omgående. Jag bad P överraska mig; det blev en kebabpizza. Ingenting jag skulle valt själv men gott eftersom jag var utsvulten.

Leo var på dagis för första gången på sex veckor igår. Han sken upp som en sol när han fick syn på sina fröknar och alla kompisar.
Idag när jag hämtade honom ville han inte gå hem, jag fick släpa honom därifrån. När vi satt i soffan nu på kvällen och han hade druckit sin välling började han prata om dagis, gullungen.

Ska snart krypa ner i sängen och läsa. God natt!

Åkt pulka

Idag har vi åkt pulka. Tyvärr "glömde" vi kameran = ingen av oss orkade gå tillbaka, kom på det när vi var på gården.

Leo gillade när det gick undan, då skrattade han så han skrek. I slutet blev han trött så jag fick bära honom.

Han ska vara hos mormor och morfar imorgon. De har också köpt en pulka nu så de ska åka imorgon om snön ligger kvar vill säga.

Snart får vi middagsgäster. P står i köket och har gjort en jättegod tzatziki med riktigt mycket vitlök *mums*

Vår kväll

Vi har lekt mycket ikväll, Leo och jag.



 



Leo är en hejare på att bygga "tågbana". Jag är grymt impad av att han sätter ihop skenorna utan problem.

Gullungen sover sen två timmar. Jag ska straxt lägga mig och läsa Män som hatar kvinnor, jag börjar komma in i den känns det som men den har varit trög i starten.

Just nu...

...sitter Leo i soffan och tittar på Musse Pigg och Hans Vänner Firar Jul.

image37


Jag själv sitter här vi datorn och ska beställa från Delicard som vi fick i julklapp av jobbet. Det blir dessa saker:

 
Höganäs Design
Höganäs keramik gör livet vid matbordet både vackrare och mer praktiskt. Läcker, svart träbricka med vita keramikskålar som lyfter varje dukning. Skålarna tål ugn, mikro och diskmaskin.Skålarna rymmer 20 cl.


Läcker Trio
Klassikern gravad lax och den ovanligare Najadlaxen, som är lättrökt, gravad och kryddad med rosépeppar. Laxarna kompletteras med skivad, gravad sik med mild utpräglad smak. (2 x ca 250 g, fr Norge & ca 300 g fr Finland.)

En sötnos

Så här söt och stor är min guddotter Vanessa nu!
image36

Jag och Leo var hemma hos henne och hennes mamma igår. Det var kul att se att ungarna hade glädje av varandra. De lekte tillsammans med telefonen som Vanessa fick i julklapp av Leo. Vanessa fick dock inte ens peta på boken som Leo fick av henne i julklapp.

Leo är så gullig mot henne; han ger henne nappen när hon är ledsen. Igår försökte han mata henne också men hon ville inget ha just då.


Disney on Ice

Igår intog vi tre Globen tillsammans med Leos kusiner, fastrar och farbror för att se årets upplaga av Disney on Ice. Vi hade med popcorn och "blubbleva" hemifrån. En hink med popcorn kostade endast 85:- på plats.

Jag tycker att föreställningen var lite för skränig. Slutet med Lejonkungen var bäst. Men Leo hade kul och det är ju huvudsaken. Han skrattade, klappade händerna och pekade. Mest gillade han Musse, Långben och Kalle.

Leo har börjat äta som en riktigt tonåring, han åt upp nästan alla popcorn igår, jag och P smakade bara lite. Han höll på att äta sina kusiner ur huset och i morse åt han tre mackor + yoghurt till frukost :-) Kul när han äter!

Nyårssupé

image35


Jag glömde skriva vad vår nyårsmiddag bestod av: Killarna åt kokt korv med bröd och jag själv åt havregrynsgröt med jordgubbssylt och mjölk.

Barnfria ikväll

Skrotungen sover över hos sina kusiner i natt, han ska vara där imorgon också. Leos dagis har stängt, därför har vi löst det på det sättet.

Jag och P har vräkt i oss ett riktigt skrovmål bestående av benfria kotletter, köpe-pommes och köpe-bea. Och en sallad för syns skull. Var lite lat idag och orkade inte laga riktig mat. Jag är annars väldigt noga med att alltid göra egen klyftpotatis till den här typen av mat men ibland måste man få fuska lite.

Snart är det dags för en tradition som jag har; nämligen att titta på Året med Kungafamiljen. Tråkiga P tänkte ta ett bad under tiden...

Slänger in en bild från Thailand så länge...

image34
Älsklingen äter Salta Pinnar och dricker "blubbleva" på hotellrummet

RSS 2.0