Sverige är härligt på sommaren!


 


Mary Kay


Mary Kay Satin Hands. Trots namnet kommer jag använda kitet till fötterna.


Hemkommen från en Mary Kay-demonstration hos ena svägerskan. Jag köpte med mig ovanstående kit som består av en fet bivaxkräm som ska verka under natten, en peelingkräm samt en vanlig kräm. Produkterna går att använda både till händer och fötter. Jag ska smörja in fötterna redan ikväll och hoppas att de är silkeslena imorgon.


När vi var klara gick jag en liten runda på stan och kikade i affärer. Jag har 20% på valfri doft hos Åhléns så jag gick mest och luktade på parfymer, bara det att näsan blir bedövad efter en minut. Provade en doft som jag eventuellt ska slå till på.


Nu ska jag sätta igång med kvällens middag som blir italiensk pastasallad med pesto, salami, mozzarella, soltorkade tomater och ruccola.


Det blev en Purple Passion



Efter mycket velande fram och tillbaka blev det denna klocka. Det känns ovant med en så stor klocka eftersom min nuvarande är ganska liten. Tjejen i affären kortade armbandet men jag funderar på om jag inte vill ha det ytterligare lite kortare.


Lill-lördag


Nyplanterade blommor i balkonglådan och kvällens middag.


Jag utnyttjade flextiden och gick tidigare från jobbet idag. Hade tur att tvättstugan var ledig så jag startade igång två maskiner på en gång. Dammsög det värsta gruset och hann till och med sitta på balkongen och läsa i en kvart innan killarna kom hem.


Till middag åt vi hamburgare som ni ser ovan, tur att vår Ica säljer Frisco-bröd, det är så himla gott. Efter maten cyklade vi iväg och tittade på ett radhus, det föll oss dock inte riktigt i smaken. Bland annat för att en stor, fet ek på allmänningen skuggade uteplatsen och en ek är som bekant inget man kan såga ner hur som helst.


Jag åker på konferens imorgon och  blir borta över natten så lilla väskan är packad. Fick ta Leos BLixten Mc Queen-väska för jag kunde inte finna någon annan bra väska, vet inte var de tagit vägen. Lär i alla fall ha färggrannast väska :-)


Nu ska jag göra något så kul som att betala räkningar.

 


Snörvlig måndag


Ny rengöringsmjölk och dagcreme. Mascaran fick jag på köpet. Har aldrig provat den så det ska bli spännande att se om den är bra.

 

Sitter i soffan och slötittar på Norska Hollywoodfruar. Jag hade planerat att Leo skulle somna före åtta så jag kunde se på dokumentären om Candrah (det är ju också en stavning..) som fick avsluta sitt liv. Leo var dock inte med på mina planer så han satt bredvid mig och tittade och ställde nyfikna frågor på barns vis. Nu ligger han i sängen och "läser" och somnar förhoppningsvis snart.


Jag har inte varit på topp idag. Har nån slags allergi kombinerat med förkylning så jag har mått bättre kan jag lugnt säga. Det var inte många knop jag orkade göra på jobbet, jag hoppas på en piggare tisdag. Det började igår när jag och sambon var ute och sprang, det kändes så himla tungt. Igårkväll var jag helt död. Jag kom inte upp ur soffan på hela kvällen, det var nästan lite obehagligt.


La Bodega


Vi satte oss på en uteservering för att vila fötterna och ta en dricka innan vi skulle äta. Tyvärr glömde jag ta foton från restaurangen, var helt fokuserad på att äta...


När jag kom till dagis igår var det ett gäng glada ungar som hade vattenkrig och lekte med blöt sant så det var bara att stoppa Leo i badkaret när vi kom hem. Under tiden packade jag hans väska eftersom han ska vara borta hela helgen. Sen åkte vi till Slussen där farfar mötte upp, de hoppade på bussen till Gustavsberg och jag promenerade in mot stan. Hade hoppats att körsbärsträden i Kungsan blommade fortfarande men det gjorde de såklart inte.


Jag gick runt i flera affärer och letade efter en kjol som funkar att ha på jobbet, hittade ingen. Däremot en topp. Jag som verkligen behöver fler toppar.


P mötte upp och började gissa var vi skulle äta. Eftersom vi gick åt ett visst håll gissade han rätt på en gång men det ville jag inte erkänna. Vi åt goda tapas på La Bodega bland annat beställde vi vitlöksstekta räkor, marinerat kött på bröd och friterad bläckfisk med aioli. Jag drack Cruzcampo, som är en spansk lager, till maten.


Efter maten åkte vi hem och hyrde film; Public Enemy som absolut inte är min typ av film men eftersom jag hade på känn att jag skulle somna så lät jag P bestämma. Och mycket riktigt somnade jag :-/


Långdistanslöpare


Redo för en härlig löparrunda!


Nyduschad sitter jag i soffan efter en nätt runda på ca 12 km. Jag tror att jag är en långdistanslöpare för det blir bara lättare och lättare ju längre jag springer. Det skulle vara kul att nångång bara springa tills det tar stopp och se hur lång tid jag står ut.


Eftermiddagen har annars bestått av plock och fix i lägenheten, matlagning, dammsugning m.m. Helt enkelt det härliga hushållsarbetet som aldrig tar slut. Leo har lekt med två dagiskompisar i olika omgångar.

Imorgon ska sambon och jag ut och äta. Vart blir en överraskning för honom, hoppas han blir glad. Sen får vi se vad vi hittar på, kanske bio eller bara ta ett glas på någon uteservering.


Vi ska förresten titta på ett radhus!!!!

 


Nytt till Leo & dålig service


Shorts och t-shirt till Leo. Upptäckte i morse att han knappt har några shorts. T-shirten fick han syn på själv och ville ha :-)



Onsdag idag redan. Vi tog en cykeltur till Farsta efter jobbet för att köpa shorts till Leo och gelésulor till mina nya pumps som är något förstora. Jag köpte de sulorna som tjejen i skoaffären rekommenderade men jag är nog inte helt nöjd, fast det känns bättre än utan.


Igår åt Leo och jag middag på en thairestaurang med Emma och Vanessa. Vi beställer maten och sitter och njuter av solen i lugn och ro i väntan på maten. Snart upptäcker vi att folk som kom efter oss börjar få in sin mat. Efter 30 minuter kommer servitören och frågar vad vi hade beställt. Vi upprepar vänligt men bestämt och han försvinner in. Efter ytterligare en kvart eller tjugo minuter får vi in vår mat. Leo har vid det här laget nästan svultit ihjäl, stackarn.

När vi ska betala säger jag: Nästa gång du glömmer ett sällskaps mat kan du åtminstone be om ursäkt. Jag fick tillbaka ett generat leende och ett "ursäkta". Hade killen haft nåt i skallen hade han kommit fram till oss och bett om ursäkt och bjudit på något att dricka eller dragit av en barnportion från notan eller vad som helst. Jag kanske skulle krävt lite mer?


Imorgon ska Leo till tandis. Han har klagat i flera dagar över ont i en tand. Hoppas att det inte är något allvarligt, vi får se vad tandläkaren säger.


Grillpremiär



Ah vilken härlig dag! Har suttit på terassen på jobbet på alla raster och solat. Enda nackdelen är att jag då inte kommer ut på en liten promenad... Just nu prioriterar jag helt enkelt att steka!


Hemma grillade vi för första gången i år. Det blev ett litet hopplock av olika goda, starka chorizo-korvar, sallad och baguette med skagenröra (vi hade nämligen räkor som behövdes ätas upp). Jag hann till och med sitta och läsa lite i nya Mama innan jag tog itu med disken, en bra måndagkväll med andra ord.


Vill ha...


Amfibiebuss i Budapest

Här kommer några bilder som pappa tog när vi åkte amfibiebussen. Tyvärr kom han två minuter försent för att hinna fånga själva "splashet" så det finns bara bilder när vi är på väg upp ur Donau.




 


En utflykt - tre städer



Dagens första stopp blev Enköping. Där åt vi glass och köpte ingefärsmarmelad och knäckebröd bakat i Hammarby




Vidare till Västerås där vi åt god lunch i gassande sol på Stortorget. Lite strosande på stan och dagens andra glass hanns med innan vi åkte vidare till sista anhalten på vår lilla resa



Eskilstuna visade upp sig från sin finaste sida. Leo roade sig länge med sin bil i den lilla rännan. Avslutade dagen med en kebabrulle på ett omtalat hak innan vi styrde kosan hem till Stockholm.

 


Shoppat sen sist


Pumps och sandaletter. Höööög klack för att vara jag.

Örhängen från KappAhl

Ljuvligt doftande duschkräm och bodylotion från GAP Body och vita ballerinor



 


Cirkus Wictoria






Vilken underbar kväll! Vad mysigt det var att gå på cirkus bara Leo och jag. Han har ställt mängder med kluriga frågor, hur ska man kunna besvara alla? Föreställning var väldigt bra, det enda som kändes likadant som förra året var damen med katterna. En "gummitjej" uppträdde, hon fick verkligen en annan att framstå som ett kylskåp. Hon var grym!
Leo tyckte allt var bäst och att alla djur var sötast. Han vill uppträda på cirkus nångång sa han. Det var faktiskt två tjejer från en cirkusskola i Uppsala som praoade denna vecka som uppträdde med ett akrobatiskt nummer.



Från det ena till det andra: Så här ser mitt hår ut numera efter ett besök hos frissan i helgen. Jag är nöjd!

 

 


Helg igen


Grekisk yoghurt med valnöter och honung - enkelt och gott!


Godmorgon!

Egentligen borde jag vara ute och springa i detta nu men jag känner mig totalt omotiverad. Får hoppas att suget kommer tillbaka ikväll eller i morgon bitti. Imorgon har jag för övrigt frisörtid. Ska bli helt underbart då mitt hår är en smärre katastrof just nu. Ska till en, för mig, helt ny salong.


I torsdags var det dags för efterlängtade personalfesten med marint tema. Det var mycket randigt på festen vill jag lova. Jag har tyvärr inte en enda vettig bild på mig där man ser min outfit. Maten var god, lokalen var fin och musiken bra. Det blev många timmar på dansgolvet för min del. Var hemma kl 01. Det var inga problem alls att gå och jobba igår.


Igår kväll pälsade vi på oss vinterjackor, mössa och vantar (ska detta verkligen behövas 7e maj) för att se Bajen ta emot Brage på Söderstadion. Tidernas tråkigaste match slutade tyvärr med förlust :-(


Idag kommer Leos kusin hit för att sova över, får se vad vi ska hitta på.

 


Budapest del III


I väntan på spårvagnen som ska ta oss till favoritrestaurangen Trofea Grill där man får äta och dricka hur mycket som helst för en billig penning.

Leo med sin älsklingsrätt - köttsoppa

Så här kan tallriken se ut efter en vända till dessertbordet

Efter den mäktiga middagen promenerade vi upp till Mattiasborgen och slottet. Leo var otroligt hänförd av utsikten. Det var underbart att se hur han reagerade!

Uppe vid slottet såg vi ett flertal statyer

En dag besökte vi Tropicarium som ligger en bit utanför stan. Där såg jag för första gången i mitt liv en krokodil som rörde sig!

Geckoödla med häftiga "tassar"

Märklig fisk. Tittade på den en lång stund då den ser minst sagt lustig ut

Pappa dokumenterar dagens tårtbit

Eftermiddagsfika på favoritkonditoriet - underbart att sitta ute

Leo tar en bild på oss när vi njuter av kringla och några sötsaker som vi köpte i saluhallen som skymtar borta till höger

Interiörbild från St Stefanskyrkan. Det var första gången jag var inne i den i vuxen ålder. Vad vacker den är!

Här åker vi amfibiebuss (fler o bättre bilder kommer). Parlamentet i bakgrunden. Leo var helnöjd med resan som vi gjorde för hans skull. Det pirrade lite i min mage precis när bussen körde ner i floden

Leo åt resans enda langos en halvtimme innan taxin skulle hämta oss. Han föredrar den naturell.


Det var alla bilder från denna resa. Det är ingen större variation på bilderna från de olika resorna men alla resor är trots det unika. Ja, jag längtar redan tillbaka ;-)


Redo för fest!


Smycken från BikBok som passar bra till torsdagens personalfest där temat är marint. (Det var väldigt svårt att fota de små örhängena med min ostadiga hand).


Efter jobb och dagis tog jag och Leo en cykeltur till Farsta. Hade hört av en kollega att BikBok sålde passande smycken; och mycket riktigt, det gjorde de! Tyvärr har jag inte hittat någon tatuering med ankare eller liknande. Och det känns inte aktuellt att göra en äkta ;-)


På torsdag är det som sagt fest. Klänningen jag ska ha på mig hittade jag i Budapest. Den är blå och vit och ganska enkel. Tror det kommer bli snyggt med smyckena och vita pumps med kilklack till.


Tvärbanan 10 år


Från Sickla Udde tog vi en gammal museispårvagn...

...närmare bestämt vagn nr 335 till Alvik

I Alvik fick de som ville bulle

Här är vi på öppna huset i Brommadepån. Leo provsitter en gammal buss

Detta minitåg var kul att åka. Undrar om gubben som körde också tycker det...

Det bästa av allt var helt klart när Leo fick köra spårvagn alldeles själv!! Han var jätteduktig. Det var som om han aldrig gjort annat. Synd att det var en sån kort bit bara.


När vi kände oss nöjda i depån tog vi en gammal buss tillbaka till Alvik där det blev en snabblunch på Gyllene Bågarna. Nu ska vi åka till Värmdö och käka indiskt med svärmor!


Morgonjogg


Köpte två nya kryddor igår. Den till vänster innehåller havssalt med färska örter bl.a. vitlök och rosmarin. Den högra är en chiliblandning med olika sorters chili, paprika och tomat. Använde båda två i matlagningen igår, de smakade riktigt gott.


God morgon!


7:45 stod jag utanför dörren redo att springa en mil. 57 minuter senare var jag hemma igen och åt en god frukost. Snart ska Leo och jag iväg på trevligheter med Daniel. Ikväll ska vi gå ut och äta för att fira svärmor. Tänkte cykla in till stan då, det är ju kanonväder idag!


RSS 2.0