Packa, packar, packad

Varför ska det alltid vara så svårt att packa? Jag hatar det. Nina, du kan ju förklara vad som är så kul :-P Jag packar alltid för mycket trots att jag vet att jag alltid går i samma kläder hela tiden på resor, ända tills folk i omgivningen ryggar bakåt av svettlukten. Nädå, så illa är det inte, men jag använder inte mycket kläder i alla fall.

För fem nätter har jag nu packat:

*Två klänningar
*En kjol (två med den jag reser i)
*Tre toppar (fyra med den jag reser i)
*Ett par jeans
*En kofta
*Fem par trosor (sex med de jag reser i)
*Strumpbyxor & leggings (ska äntligen ta och bli den där leggnings-tjejen)
*En jacka
*Två par skor (tre med de jag reser i)

Anledningen till att jag har så många skor med mig är för att jag är livrädd för skavsår, tänkte att det kan vara bra att variera sig lite. Sen vill jag ha med mina svarta pumps om jag vill vara extra fin någon kväll. Vem vet; det kanske blir preimär för det ungerska nattlivet under resan.

Dessutom har jag alltid med mig massa smink fast jag vet att jag typ aldrig orkar sminka mig när jag är på resanade fot. Om jag inte tar med allt så kanske jag kommer sakna det...

Nähä, måste slutföra packandet av necessären. Patrik gör smaskiga mackor med mozzarella, lufttorkad skinka, pesto, tomat och rödlök. Dessutom har vi köpt en ananas som han ska skära i småbitar. Och tre äpplen. Man kan tro att vi ska flyga i tio timmar....

Ensamma på Bandängen

Efter middagen igår gick jag och Leo till Bandängen. Det var i princip bara vi där. Snacka om skönt och vilken skillnad mot helgerna med kanonväder då man knappt får plats. Leo verkade njuta av att ha allt för sig själv. Det enda som är tråkigt är att cyklarna inte är ute på kvällarna men det överlever man...
Dock var det lite kyligt på kvällskvisten så vi rörde oss hemåt redan vid 19:40. Dålig mamma som man är hade man inte med ordentligt med kläder till Leo. Fast han var nog den enda av oss som inte frös.

Imorgon bär det av till BP. Jag har ingen resfeber konstigt nog. Det kanske beror på att det är så många andra tankar som upptar min tid så jag har inte haft tid att tänka på att flygplanet kan störta.
Så efter jobbet blir det träning, hem och duscha, hämta väskan och förhoppningsvis äta middag hos mina föräldrar och sen packa och göra iordning mackor som vi ska ha med på flyget.

Det ska bli så kul att åka på en resa tillsammans med Leo och hans kusiner. Antar att de kommer busa för fulla muggar!

Fler (och bättre) bilder...

...från idag kan ni se här.

En fullspäckad aprillördag


Vi var på Sjösäkerhetens dag vid Sjöhistoriska museet. Här softar Leo på en polisbåt


Här har ambulanshelikoptern landat


Leo väntar med spänning på att nästa helikopter ska landa


SItter i en svävare. Ser ut som ett moppestyre


Oj vad händer här?? En onykter båtförarare har rammat fyra optimistjollar. Sjöräddningen var
snabbt på plats


Efter att ha tittat in hos både Wolksvagen och Audi på Hamngatan hamnade vi i Kungsan
där de japanska körbärsträden stod i full blom - så oerhört vackert!


Leo ville genast ner till fontänen...


...han nöjde sig inte med att bara plaska med händerna utan han skulle i hela han.
Byxorna fick vi hänga på tork medan vi käkade glass.

Det var inte lätt att få tag på en glass en dag som denna. Långa, långa köer till varenda glasskiosk. Till slut lyckades vi köpa varsin på Skeppsbron.

Jag har fått väldigt mycket färg idag, nu är det mest rött men blir snart brunt! Som jag har längtat, är trött på att vara vinterblek.

För ett tag sen hos oss:



Leo med jordgubb/banan smoothie som han köpte idag. Han är väldigt noga med att poängtera att det var han som köpte den och att ingen annan får smaka....
Cocosboll är också gott. Eller kukubull som Leo säger.

Observera den snygga fotografen i speglingen....

Härlig fredag

Efter jobbet gick jag och hämtade Leo på dagis. Han satt och åt knäckemacka med leverpastej och inlagd gurka. Det var nästan så att jag blev sugen och tänkte fråga om jag kunde få en :-)

Vi tog tunnelbanan in till Zinkensdamm där jag återigen lämnade in mobil. Felet var nämligen inte åtgärdat *suck* Sen tog vi oss till Liljeholmen varifrån vi tog tvärbanan ända till Sickla Udde. Leo var jätteduktig under hela utflykten. Vid Sickla köpte vi varsin Sandwich som vi åt medan vi långsamt promenerade mot Sickla Köpkvarter.

Köpte en t-shirt, ett par tunna byxor och sandaler till Leo. Han behöver tunnare kläder nu till våren och sommaren. På söndag tänkte jag ta en sväng till stan för att förhoppningsvis uppdatera min vår/sommargarderob.

Vi avslutade med att handla på Maxi, de hade inte så mycket provsmak idag men lite fick vi i oss i alla fall :-) Köpte thaimat på vägen hem, vi var för lata för att laga något. Jag tog min favvo; kyckling med grön curry. Det blev jättemycket kvar så nu slipper vi laga mat på ett tag :-)

Snart ska vi se pensionärsprogrammet, är dock inga roliga med :-(

Imorgon ska Patrik jobba några timmar. Jag och Leo ska åka till Sjöhistoriska och gå på deras sjösäkerhetsdag. Gissar att en viss liten herre kommer vara i sitt esse....

Kärlek Kärlek Kärlek

Jag är lite efter alla andra.... Kan inte få nog av denna låt just nu:


Ingen vanlig tisdag

Nä, idag var det ingen vanlig tisdag. Jag hade fint lunchsällskap i form av Nina och Leander. Åh vad liten och söt han var. Lillgubben var jätteförkyld, stackarn... Vi åt sushi, jag tog sju lax och tre rullar. Lax är min absoluta favorit.

Efter jobbet var jag och tränade. Jag känner mig väldigt duktig eftersom motivationen inte var på topp. Men som alltid så är det skönt när man väl är igång. För att inte tala om hur skönt det är efteråt :-P Jag körde några tricepsövningar, känner i armarna att det var ett tag sen.

Killarna är ute på Ingarö och hälsar på kussarna så jag fick äta middag i min ensamhet. Det blev tomat- och mozzarellasallad med lufttorkad skinka, det kändes väldigt nyttigt men inte blev jag så mätt.  Fast det gör inget, för imorgon blir en riktig svullardag: först starkaste, godaste pastan med Otto till lunch och sen på kvällen ska jag ut och äta grekiskt med Emma.

Nu ska jag slänga mig i soffan. Jag är fortfarande förvirrad av ljuset. Känns inte som att klockan snart är åtta.. Hoppas killarna kommer hem snart. Saknar Leo nåt enormt. Han har utvecklats så mycket på bara de senaste dagarna så det är läskigt. Han är verkligen inte liten längre.


Nytt i min garderob



Den här tröjan har fått flytta in i min garderob. Äntligen. Har ju spanat på den ett bra tag. Ska inviga den till kvällens bortamatch.

En riktigt sommardag!


Vårkläderna på...


Efter onyttig lunch i Farsta ägnade vi oss åt glasögonprovning


Funderar på att köpa...


Leo åt glass i en minst sagt underlig ställning


Vad tittar de på?


Massa grävmaskiner och annat spännande


Vilka stora larvfötter


Det är riktigt kul med grävmaskiner! (Mina skor var väl lämpade för ändamålet).


Vad e det Daniel?


Inte ett moln, så långt ögat kan nå...

Sen gick vi hem och tvättade händerna, drack och vilade lite innan vi gick till Bandängen där vi var i dryga timmen. Leo hittade en dagiskompis och några andra barn som han hade kul med. Snacka om att han är kaxig! Han är inte rädd för att säga till de äldre barnen, det tror jag beror på de blandade åldersgrupperna på dagis.

Dagen avslutades med att vi väntade med Daniel på hans buss och pratade med en rolig tant...

Nu har Leo duschat av sig allt damm och jag ska börja med maten; blir nån slags fläskfilégryta.. Blir ensam hemma ikväll också vad det verkar...

Härlig morgon

Trots att det var min sovmorgon idag klev jag upp 7:20, drog på mig träningskläder och gav mig ut på en joggingtur. Vad skönt det var att andas in den friska morgonluften! Det kändes tyngre än att jogga idag än sist, eller så var det avsaknaden av sällskap som gjorde att det blev tråkigare.
Lyckades i alla fall jogga i 45 minuter, solen värmde bra trots den tidiga timman så det var rätt svettigt.

Nu väntar jag på att Daniel ska komma och möta upp oss. Han, jag och Leo ska nämligen promenera till Farsta och vara lite onyttiga. Är inte det minsta sugen nu... Tänker ta morötter och mineralvatten istället för läsk och pommes. Sen ska vi gå förbi en byggarbetsplats så att Leo får beskåda lite olika arbetsfordon. Kameran följer med.

Vad kvällen bjuder på vet jag inte än.

I morgon är det äntligen dags för hemmapremiären!!!! Jag ska kanske gå med i tåget, jag har aldrig gjort det och det vore kul att göra det nån gång. Nu när jag har sittplatser behöver man ju inte stressa heller. Ska kolla med Otto om vi kan joina honom och Victor. Tror inte att Patrik o de ska gå, eftersom man måste gå nästan först i tåget om man ska hinna komma in och få bra ståplatser.

Nähä, nu börjar det bli dags att göra sig iordning. Leo har gråtit efter Daniel redan för en timme sen... Nu leker han med bilar i sitt rum.

Lördag och allsvensk premiär

Leo och mina föräldrar cyklade in till Skansen idag.  Leo var inte alls intresserad av djuren den här gången. Han ville helst busa. När jag och Patrik mötte upp dem vid 11-tiden satt de och åt medhavd tomatsoppa med spaghetti till Leos lycka.


Leo lekte med bäcken i säkert en halvtimme


Glasspaus på Akvariets trappa. Jag var inte sugen :-(


De söta lemurerna. Vill så gärna klappa dem. Tur att vi har gratiskort till Akvariet
annars skulle vi aldrig haft råd med all fika


Här satt vi och hade det bra. Jag i Hammarbytröja dagen till ära


Jag åt senapsstekt strömming med potatispuré och rårörda lingon. De andra
fikade bara


Leo sov så här i säkert en timme så vi hade det väldigt lugnt och skönt
                                                                                                    Foto: T. Richter

Efter Skansenbesöket köpte vid med oss grillade revbensspjäll, cole slaw, potatissallad och baguette och åkte till Fam. Jansson. Vi kom lagom till Hammarbys premiär mot Elfsborg. En match som slutade 1-1. Jag får väl vara nöjd med det. Elfsborg fick två väääldigt billiga straffar varav Poppen räddade den ena. Tack! Annars är Poppen väldigt instabil, han är mycket ute på plan och fladdrar. Jag har hjärtat i halsgropen så fort det blir anfall.

När matchen var slut lät vi barnen äta först eftersom alla inte fick plats vid bordet. Ibland önskar jag att jag fortfarande var barn ;-) Sen röjde alla ungar ett bra tag innan vi åkte hem.

Nu sitter jag här.... Ska ta och se en film straxt. Känner jag mig själv rätt så kommer jag somna :-(

Imorgon väntar en härlig söndag med träning, utelek(?) och grillpremiär hos Nina och Susanne *längtar*

RSS 2.0