Sjuk...

Japp, jag har varit halvförkyld i ett par dagar. Nu är det på väg att bli värre. Ett gott tecken på det är att jag börjar nysa mycket och ofta.
Får se vilket tillstånd jag är i imorgon. Det är nyckelutlämning i morgon och ingen Nina är där... Jag kommer med största säkerhet jobba. Om jag nu inte skulle få 39 graders feber eller nåt. Vilket (tyvärr) inte lär hända.

Patrik har hyrt Arn. Han har nämligen fått för sig att han vill se tvåan på bio. Vi får se hur mycket jag hinner se innan mina ögon faller ihop. Eller så blir det som med No country for old men; att den är jättebra. Fast det tror jag inte. Är inte mycket för sådana där filmer med storslagna krigsscener.

Nu väntar disken på mig. Har lovat att ta den så att Patrik kan leka med Leo. Jag orkar inte riktigt med deras vilda lekar.

Tusses bilder

Pappa har en mycket bättre kamera än vi. Här kommer ett smakprov från hans kamera:


Patrik och jag gör en "klassiker"


Gulliga surikater


Bajen-ormen som Leo kallade den


Pappa knäpte kortet precis när surikaten blinkade

    
Här har vi kul med heliumballonger

En söndag på Skansen


Vi hamnade på "nöjesfältet" först. Leo ville åka allt som fanns. Han fick nöja sig med motorcykel...


...som svängde när Leo svängde


Det är svårt att stå emot hans tjat, så han fick flyga flygplan också


Spindelmannen


Vi fick åka tåget gratis, Leo skulle såklart sitta med mormor och morfar


Lemurerna sov


Så gullig


När vi kom ut från Akvariet satt alla surikaterna och njöt av eftermiddagssolen


Arla morgon

Strax före klockan 7 hördes trippandet av små fötter. Leo somnade 20:20 som är tidigt för honom så då var det inte så konstigt att han vaknade tidigt heller.

Igår hyrde vi Love in Manhattan. Hade tänkt att det skulle vara massa härliga vyer över NY men det var inte mycket av den varan. Filmen var väldigt seg så redan efter en halvtimme hade jag svårt att hålla ögonen öppna. Jag sov sedan gott resten av filmen. Gick och la mig 22:30. Patrik sa att han skulle försöka komma snart.. Jag vet inte vad ni anser är snart men klockan var 02:15 när han la sig. Undrar vad han fastnade framför.

Märkte i morse att vi hade glömt att sätta på Leo blöja igårkväll innan han la sig. Som tur var hade han inte kissat nåt under natten.

På programmet idag står först lekgympa och sedan Skansen. Det är gratis entré med MedMerakortet på Skansen. Antar att vi inte kommer vara ensamma där.

Turnering med dramatik

Nyss hemkomna efter en heldag på Hagsätra IP. Det gick bra för älsklingens lag. De vann alla matcher förutom finalen där de förlorade på straffar. De ledde med 3-0 i halvtid men tappade snabbt ledningen. De var det bättre laget tycker jag.

Susse, Kim och Neo kom också förbi, kul för Leo att få en lekkompis.

Dagen i bilder:


Leo i polisbilen



Leo har fullt upp med att köra och prata i telefon


Testar om skölden fungerar som den ska


Akrobatiska konster


Leo och Neo i polisbilen


5000 meter


Leo gillade verkligen löparbanan



Patrik in action


En trött liten kille. Det tar på krafterna att springa runt och leka en hel dag

En av poliserna som var där har jag träffat via jobbet. Han använda sina handklovar på mig, dirty va :-) Det var kul att höra lite stories från hans yrkesliv.

Leo sover fortfarande på golvet. Ska försöka väcka honom snart så att han kan duscha tillsammans med Patrik. Leo ser nästan ut som en sotare, så smutsig är han.

Solig lördag

Det blev ingen sovmorgon för mig idag eftersom Patrik ska iväg och spela en företagsturnering i fotboll. Men eftersom jag somnade så tidigt igår så är jag utvilad ändå. Jag och Leo ska så småningom göra oss iordning och ta en promenad bort till IP:n och heja på Patrik.

Det blev inget besök hos bebisen igår eftersom de spenderade eftermiddagen och kvällen på aktuen. Lillan går tydligen inte upp i vikt som hon ska. Tänk om man hade de problemen ;-)
De ska höra av sig idag så eventuellt ska vi dit senare.

Just nu hos oss:


Blonderingen verkar


Leo leker i sitt rum. Vill inte bli fotograferad


Pajen med kantareller, västerbottenost och ruccola gräddas

Mary Kay-kväll

Igår bjöd Susse in till Spa-kväll med en representant från Mary Kay. Kvällen började med god tacomiddag och läsk. Jag åt och drack alldeles för mycket. Ovanligt va?

När tjejen hade fixat iordning allt fick vi sitta med fotbad samtidigt som vi rengjorde ansiktet och la på en mask. Fråga mig inte vad det var för mask eftersom tjejen inte berättade något alls om produkterna. Hennes standardreplik var "den här produkten gör huden mjuk och len".

När vi hade tvättat av masken fick vi smörja in ansiktet med en hemsk kräm som var alldeles för fet för alla oss. Vi blev snygga och glansiga i ansiktet :-)
Händerna och fötterna smorde vi in med en trestegsbehandling. Det var en fet bivaxsalva, en peelingkräm och en avslutande lotion. Jag var lite sugen på att köpa de tre produkterna. Men för 560 spänn... Nej tack.

När säljaren hade gått tog Kims syrra Cissi hand om oss. Hon färgade och plockade mina ögonbryn, jag blev väldigt nöjd.

Jag kom äntligen iväg till frisören igår också. Snacka om skönt att ha blivit av med allt slitet hår. Jag kände redan i frisörstolen hur mycket friskare och skönare håret blev.

Idag efter jobbet ska vi hälsa på en bebis :-)

Kilokalorier i mängder

Jahapp, så var onsdagen snart slut. Idag har jag hunnit med att få i mig många kilokalorier. Långt fler än jag behöver och gör av med. Det började redan till lunch när vi bjöd Nina på WKB. Jag åt mycket, men inte så mycket som jag brukar, åt knappt några kolhydrater så där "sparade" jag in lite.

Efter jobbet cyklade jag och killarna till Farsta för att uträtta ett par ärenden. Jag köpte hårfärg och mascara för presentkortet jag fick av Susse, Kim och Neo. Leo fick två bilar från filmen Bilar. Dumt nog åt vi middag på Burger King med  Daniel och hans kompis Henrik. Usch vad jag ångrar mig nu, känner mig så tjock och onyttig.

Varför är det så lätt i teorin att äta mindre portioner och börja röra på sig mer? I tanken är jag ute och springer minst tre dagar i veckan och äter en "normal" portion varje måltid.  Men i praktiken är det nästintill omöjligt. Det är väl det där med självdiciplin. Och sen att mat är så fruktansvärt gott!

Imorgon blir det ännu mer gott, nämligen tårtor! Har beställt fransk moccatårta, citronmarängpaj och frukttårta. Inte en princesstårta så långt ögat kan nå. Tack och lov!

Betala räknignar var det ja.....

Dagens middag

Idag provade jag ett nytt recept till middag; kassler med ananas och curry. Man varvar skivad kassler med ananasringar i en form, strör över salt, peppar och curry. Slutligen häller man över matlagningsgrädde blandat med grönsaksfond och toppar med riven ost. Låt stå i ugn ca 15 minuter. Servera med ris. Det blev riktigt smaskigt! Leo ville inte äta nånting dock :-( Två matlådor blev det också.


                                                                                                                            Foto: Metro.se

Idag på jobbet fick vi reda på att chefen ska sluta. Hon har fått en tjänst på teknikavdelningen. Tråkigt tycker jag. Jag gillar henne rätt mycket trots allt. Tydligen har allt gått väldigt fort så ingen vet vem som ska ersätta henne.

Imorgon är det äntligen dags att bjuda Nina på lunch och på torsdag är det avtackning. jag ska beställa tårtor till henne under morgondagen samt fixa med hennes present.

Nu kallar tvättstugan på mig.

Glömde...

...ju visa igår vad jag shoppade. En härligt kofta. Den kanske inte är så varm, men snygg är den :-)


Självdiciplin - vad är det?

Ja så var det det här med självdiciplin. Den var rätt bra förra hösten. Nu är den katastrofal. Jag hade mer eller mindre bestämt mig för att jogga direkt efter jobbet. Jag kände redan på eftermiddagen hur latmasken i mig kom smygande. När jag gick hemåt var det alldeles för varmt för att jogga. Det finns inga dåliga ursäkter va??

Hur som helst, jag har inte varit helt stillasittande ikväll. Jag och Leo mötte upp Susse och Neo för en promenad till fotbollsplanen där vi tittade på våra män som spelade fotboll. Tyvärr förlorade de med 1-5. Susse och Neo åkte bil hem medans jag och Leo promenerade tillbaka. Ute är det skönt joggingväder men nu är det försent...

Hittade en bild föreställande mig för drygt fyra år sen. Det var på den tiden man var smal och "vältränad", haha :-)


Söndag kväll

Vilket underbart väder det var idag! Lyckades komma ut vid halv tre. Leo tog sparkcykeln till Bandängen och jag hängde på. Jag satt på en bänk i solen medan Leo cyklade runt, runt på en av parklekens cyklar.

Patrik lagade otroligt goda wallenbergare till middag, det blev en biff över, den ska jag äta till lunch imorgon. Nästan så jag längtar redan.

En tråkig sak med morgondagen är att Nina ska vara ledig :-( De lyckades inte få tag på någon barnvakt. Hur ska jag överleva?

Det verkar som att Leo börjar bli förkyld. Vill helst inte vabba sista veckan som Nina jobbar. Patrik kanske kan vara snäll och förstående och göra det om det nu blir aktuellt. Jag kan gärna vabba nästa vecka ;-)

Jag satt ute på balkongen och läste i kvällssolen, det är sådana saker som gör att det blir lite lättare att överleva mörka hösten och vintern.


Vattenpipa

Måste bara sno den här coola bilden från Susanne . Den föreställer alltså mig rökandes vattenpipa.



Det var typ 8 år sen jag rökte vattenpipa senast så det kändes som om det var första gången.

New York, New York

Nu är boendet bokat och handpenningen betald. Det blev ett vandrarhem med delat badrum. För sju nätter betalar vi 4000:-. Vi känner båda att vi hellre lägger pengar på något roligare som shopping t.ex. :-) Man sover ju ändå bara där.. Och duschar ett par gånger.

Det finns både negativa och positiva recensioner om stället. Men så är det ju överallt. Jag måste dock erkänna att det inte känns så kul att läsa de recensionerna där folk säger att det är skitigt och fängelsekänsla osv.... Det är dock flest positiva recensioner.

Lekgympa

Första lekgympan gick sådär. Leo är inte så bra på att ta instruktioner av andra när jag eller Patrik är närvarande. Han ville bara springa omkring och härja fritt. I fortsättningen kommer bara en av oss att följa med. Lovisa från hans dagis var där, det var kul för Leo att ha någon där som han känner.

Solen skiner ute, det är kanonväder! Jag vill vara ute och röra på mig men Leo ville absolut sova i sängen och inte i vagnen. Hade nämligen tänkt promenera bort till Älvsjö och titta när Patrik och grabbarna spelar fotboll. Känns så trist att sitta inne :-( Jag ska gå ut en sväng när Patrik kommer hem, kan hända att jag joggar, men jag vågar inte lova för mycket.


Kräftskiva

Igår var det äntligen dags för kräftskiva hos Nina och Susanne. De hade dukat utomhus och dekorerat väldigt fint. Bl.a. hade Nina målat kräftor på små stenar.

Jag och Patrik delade på en kartong kräftor, jag hade bara tänkt äta ett par stycken men det blev lite fler än så. Nina hade gjort två goda pajer och bakat långpannebröd. Senare ställdes det fram snacks.

Vid midnatt hade alla åkt hem utom Ninas syster och vi två. Då drog vi igång lite SingStar, det är så himla kul!!!

Idag börjar Leo på lekgympa. Vi ska möta upp honom (han sov hos mina föräldrar) utanför Högdalshallen strax före 10. Hoppas han kommer gilla det. Återkommer med rapport sen.

I veckan som kommer måste jag klippa mig. Jag har inte gjort det på piiiinsamt länge. Ska gå till det billiga stället och sen ska jag köpa färg och färga själv.

Nu ska jag ringa mina föräldrar och höra hur de har haft det.

Morgonens bestyr

"En snigel på ögat" har vi alla hört talas om. Men det är inte alla som känner till uttrycket "en fästing i ögat".

Igår såg jag att Leo hade något svart skräp vid ögat. Jag tänkte att det försvinner väl under dagen.. I morse såg jag att "skräpet" var kvar fast det var något större nu. Vid en närmare titt ser jag att det är en fästing. Leo satt jättsnällt i mitt knä medan Patrik tog bort den. Vad händer om man får borrelia vid ögat???

Efter jobbet ska det städas hemma. Har inte gjort det på snart två veckor. Måste även inhandla kräftor och dricka till morgondagens kräftskiva.
Jag tänker inte snapsa! Säger det redan här och nu.

Ur barnamun

På väg hem kommer en kille gåendes på gården iklädd byxor och inget mer. Han hade alltså bar överkropp. "Titta, nakenfis" säger Leo då.

Jag längtar verkligen tills Leo börjar kläcka ur sig roligheter, både pinsamma och mindre pinsamma.

Vår eftermiddag

Daniel lurade med mig och Leo till Farsta och Mc Donalds (fy). En inre röst sa till mig att jag var tvungen att ta en Big Tasty med pommes och cola. Alltså typ det mest kaloririka man kan äta på Donken. Men gott var det. Daniel klagade som vanligt på allting så jag fick återigen säga till honom att sluta vara så neggo.

Jag köpte en topp på Lindex. Hade en kupong som jag 30% rabatt. Gillar de söta knapparna.


                                                                                                                                                            

Leo fick en haj av Daniel. Han har tjatat länge om att Daniel ska köpa en haj till honom. Nu härjar de två i Leos rum. Jag är inte välkommen där. "Gåååå mamma" skriker Leo så fort jag närmar mig...

Upplärning

Idag har min mun gått i ett. Jag håller nämligen på att lära upp Ninas ersättare. Det är inte lite info att ta in för den stackars tjejen. Det här är inget jobb som man lär sig på en vecka. Inte ens på månad. T.o.m. jag kan få frågor som jag inte kan svara på. Det dyker upp nya grejer hela tiden också, det är helt enkelt jäkligt mycket att hålla reda på och kunna.

Jag unnade mig en halvtimmes massage idag. Det fanns en tid ledig så jag tog den. Det är så skönt att ligga och nästan halvsova. Sen att man känner sig som ett ufo när man börjar jobba igen är nåt man får ta.

Älsklingen är på semifinalen i Svenska Cupen. Bajen-Kalmar. Tycker lite synd om honom, han står på östra där det inte finns något tak och det regnar. Heja Bajen!

Leo får väldigt mycket beröm på dagis. Jag tvivlar på att fröknarna säger samma saker till de andra barnens föräldrar, i så fall skulle de ljuga ;-) Leo är så bäst! Mamma vägrar tro på att fröknarna har sagt att Leo är den som lyssnar bäst. Det märks absolut inte nämligen.

Leos resa

Jag ångrar mig lite (mer än jag vill erkänna) att jag inte var med på resan till Dalarna. Tyvärr hade de lite otur med vädret, det regnade mer än det var uppehåll om man säger så.

Tur att pappa hade varit flitig med kameran. Här kommer några smakprov:


Leo med sin morfar vid en vacker fors


Modiga Leo


Leo är inte rädd för djur


Middagsdags


Häftig natur


Sverige leder över Frankrike med 1-0 i träningsmatchen. Ska joina Patrik i soffan. Inom tjugo minuter sover jag säkert. Förstår inte varför jag är så trött nu när jag jobbar, på semestern klarade jag av att vara upp till 23 utan att känna av minsta trötthet :-)

New York

Nu är flygbiljetterna köpa!!! Nästa steg är att hitta ett så centralt och billigt boende som möjligt och växla pengar innan dollarna går upp ännu mer. Tips på hotell emottages tacksamt.

Kan inte fatta att vi ska dit! Jag kommer hinna nojja mig för 156 saker innan det blir dags att åka. En sak är dock säker; jag kommer inte ta med mig mycket packning dit. Hem blir det desto mer :-)


Trötter

Min favvo Nina ska gå på mammaledighet 1/9 så idag kom det två tjejer på intervju. En av dem kändes bättre än den andra så det kommer med största sannolikhet att bli hon. Fast ingen kan ersätta Nina :-(  Tror inte att jag har fattat på riktigt att hon inte kommer sitta vid min sida ca 40 timmar i veckan snart.
Ska förska åka och äta lunch på WKB en dag innan hon slutar.

Efter jobbet cyklade jag och Patrik till mina föräldrar. Jag hade nämligen bjudit in oss på middag och bildvisning. (Undrar om Leo också kommer bjuda hem sig på middag så här mycket när han blir stor och flyttar hemifrån). Leo hade lekt med mitt gamla lego och byggt både båtar, flygplan och hus. Med hjälp av morfar såklart.
Vi fick jättegod lasagne med färskriven parmesanost och till efterrätt blev det nybakad äppelpaj med hemmagjord (vad annars, allt är hemmagjort i det huset) vaniljkräm.

Imorgon drar dagis igång igen. Hoppas att jag har en snäll pojke att handskas med. Måste gå upp 20 minuter tidigare än vad jag har gjort den senaste veckan. Jag har packat en påse med hans nya gummistövlar och extrakläder. Jag blir alltid så osäker på mängden extrakläder. Det verkar som att han har slutat kissa på sig men säker kan man inte vara.

När Leo har somnat, vilket jag hoppas att han gör 20:30, ska jag läsa nya numret av Mama som jag köpte idag.




Leo i somras. Det här var en av de varmaste dagarna. Synd att det är alltför få av dem i Sverige.

Vår söndag

Annika ringde och frågade om vi skulle med till Andys Lekland. Sagt och gjort. Vi gjorde oss iordning och hoppade på tunnelbanan. Nästan framme ringer Kim och frågar om vi vill till Andys Lekland med dem :-) Vilket sammanträffande! De kommer också dit.

Inträdet på 100:- tycker jag är lite i saftigaste lagt, 60:- är mer ok. Men men vad betalar man inte för att ungarna ska ha skoj. Det var ungefär 78 grader varmt i lokalen, väldigt skönt när man springer runt hela tiden. Not. Dessutom undrar jag om decibelnivån ligger över eller under den tillåtna gränsen.

Till lunch blev till pannkakor till Leo och toast till Patrik och mig. När Leo såg att Johannes fick korv började han gråta och ville ha korv. När Leo hade ätit upp sina pannkakor grinade han för att de var slut. Ungar alltså.

Slutsats: Barnen hade helkul och det är ju därför man åker till ett sånt ställe. Jag kan tänka mig att åka dit igen. Överväger dock att ta med öronproppar då.

                                    
Leo i kanan.                          Johannes o Leo snurrade                          Kusinkram i rutschkanan
Jag bakom.                              som galningar.


Vår lördag

Killarna var ute och sparkade lite boll på förmiddagen medan jag bakade mitt livs första cupcakes. Jag hittade ett recept på Geisha- och Nutella cupcakes som jag provade.
Här ser ni resultatet:



Emma och Vanesas kom över på fika och provsmakade dem.



Leo som inte ville ha något annat på sig än Bajentröja, medalj och bebiskeps åt hela 9½ chicky bits och några morotsstavar. Vi trodde att han inte hade fått någon mat i Dalarna.

På kvällen kom Susse, Kim, Neo och Micke över. Micke blandade svingoda drinkar och ungarna röjde. Vi vuxna hade en improviserad musiktävling som jag vann!
Kvällen avslutades med allsång.

Vår fredag

Efter lunch cyklade jag till Gubbängens IP och mötte upp Patrik och de andra som jobbar med fotbollsskolan.
Rami Shaaban, Isak Dahlin och Marcus Törnstrand var där och skrev autografer och svarade på ungarnas frågor. Bajen spelade match på kvällen (en match som man helst vill glömma) så det var reserver och spelare från HTFF som kom.


Johannes och Jula med autografer


Isak, Rami och Marcus

På fredagkvällen kom Leo äntligen hem efter en vecka i Dalarna. Det var inte förrän han klev innanför dörren som jag verkligen märkte hur mycket jag hade saknat honom

Leos mammas vardag

Jag har dukat av och torkat bordet och börjat diska. Plötsligt blir det väldigt tyst i lägenheten. Jag misstänker vad som är på G. Mycket riktigt snart hör jag: "Mamma, jag har pajsat".
Då är det bara att släppa det jag har för händerna och lyfta in Leo i badkaret och skrubba honom. Vira in honom i handduken. Plocka upp bajset från golvet, spraya på medel och torka rent med trasan.
Sedan återupptar jag disken i lugn och ro.
Finns det någon småbarnsförälder som inte känner igen sig i att bli avbruten jämt och ständigt?

Att tillägga: Leo har inte riktigt förstått att man alltid ska bajsa i toaletten.


Min älskling!

Jag är tillbaka!

Nu har blogglusten infunnit sig igen. Hade tänkte göra ett premiärinlägg igår men då fungerade inte internet hemma. Men från och med idag får ni en inblick i vårt liv igen.

Uppdaterar ikväll med bilder från helgen.

RSS 2.0