Rubrik


Bekväma sandaler från Åhléns


Jag åkte till Farsta en sväng efter jobbet. Där hittade jag bland annat dessa sandaler som verkar väldigt sköna. Letade även efter ballerinor eller sneakers men hittade inget jag gillade.


Usch, nu känner jag verkligen att jag har en förkylning i kroppen. Det känns alltid värst på kvällarna. Typiskt om jag blir ordentligt sjuk till långhelgen, får hoppas att det bara blir en såndär halvdan förkylning och inte som sist då jag var riktigt dålig och inte orkade göra nånting.


Skönt med halvdag på jobbet imorgon. Vi har en hel del trevligheter inbokade under påskhelgen men vi stannar på hemmaplan.


Ska tvätta av mig sminket och göra mig iordning så jag kan somna i soffan framför sista delen i CSI-triologin.

 


Bokat!!!


                                                                               Bild: Airtours.se
Kefalonia en vecka i augusti är bokat! Det var den första grekiska ön jag besökte. Det ska bli kul att komma tillbaka och se ön med "nya" ögon.


Känns skönt att ha åtminstone en semestervecka av tre bokad. De andra två kommer vi spendera innanför Sveriges gränser med många småresor och utflykter hoppas jag.


Utanför skiner solen från en nästan klarblå himmel. Som vanligt får jag dåligt samvete av att sitta inne. Det är något jag måste jobba på, jag måste inse att man inte kan vara ute hela tiden. Det hade såklart underlättat om man hade en tomt att påta på. Ska göra iordning balkongen till påsk tror jag minsann.


Idag har jag absolut ingen lust att träna. Tror nästan jag kommer stå över. Det känns som att jag har en begynnande förkylning i kroppen. Kanske tar fram cyckeln och tar en premiärtur med den istället.


Leo har påskpyntat


Filmtajm


Äntligen kom filmerna jag beställde; ikväll blir det Rädda Willy, tror att Leo kommer gilla den. Jag älskade den när jag var liten och var väldigt kär i Jesse.


Fredag igen! Känns skönt att vi har två korta arbetsveckor framför oss. Vi har varit i centrum och hämtat ut paketet med filmerna samt konstaterat att vi inte "orkar" laga mat så jag ska alldeles strax springa ner till thaikiosken och köpa mat. Jag ska ta räkor i jättestark sås, mums!


Senare blir det myspys med Leo, chips, morötter och dip. Vi får nog klara oss utan P som är fullt upptagen med att plugga till sitt livs första tenta imorgon.

 


Betala, betala, betala...


Jag längtar... Vi hade planer att gå redan förra gången han var här men då blev det inte av.


Här har ni en mindre glad Anna som nyss lyckades logga in på Skatteverket och se min deklaration. Jag ska betala tillbaka 2200:- Förra året var det 2600:- om jag inte minns fel. Måste snacka med jobbet och be de dra mer skatt... Snyft! Inget kul med andra ord.


En annan anledning som gör att jag är mindre glad är att jag och Leo hade världens bråk tidigare idag. Det hela slutade med att han somnade av utmattning halv sju efter att ha gråtit jättelänge :-( Hoppas han vill vara min kompis imorgon. Jag som hade fixat så fint med hans skrivbord...

 


Mat som får en att längta till Thailand...


Ett nytt lack till min samling; Velvet från Mavala.


Jag har nyss sjunkit ner i soffan mätt och belåten efter middagen som bestod av masamancurry med kyckling. Det smakade som i Thailand, mums! Min karl är allt bra i köket.  Lugnet råder en liten stund till eftersom Leo är hos granntjejen och leker.


Denna tisdag har väl annars varit som tisdagar brukar va mest. Tränat har jag gjort så nu väntar en slapparkväll. Var sugen på att springa men alla band var upptagna när jag kom så det fick bli crosstrainern. Tycker att det är förvånansvärt många som fortfarande tränar trots att det snart är april, men det kanske beror på att vädret inte är nåt kul, så fort det blir varmt brukar folk droppa av.


Imorgon ska vi ta en tur till Jysk för att titta på ett skrivbord till Leo, till Ikea för att komplettera våra tallrikar (några har gått sönder) samt till City Gross för att fylla på kyl och frys.


Sköna söndag


Vackert armband som Emma gjort till mig. I hjärtat kan man sätta in ett fotografi.


Ok, det var inte så skönt att gå upp kl 6. Dagarna blir så himla långa då. Leo brukar inte påverkas av ljuset men nu gör han det. Måste hitta rullgardiner som inte glipar. Känner på mig att den här dagen kommer bli jobbig för att jag kommer va seeeeg som man blir när man går upp i ottan och bara segar hemma i flera timmar.

Bara jag inte somnar på bion. Jag och Leo ska ha en mysig mamma-son-dag idag. Vi ska se Prinsessan och grodan. P ska till Uppsala och heja fram Bajen till guldet!

En sista sak; årets STÖRSTA tistel till alla hundägare som inte plockar upp efter sin hund. Det är rent ut sagt skitäckligt med alla bajshögar som ligger överallt! FY!

 


Första glassen i vårsolen


Sky view






Tredje gången gillt. Idag åkte vi upp på Globens tak. Det var lite problem först, gondolen ville inte åka. När vi kom ner verkade den paja för de som gick in efter oss fick gå ut på en gång. Tur att vi inte fastnade på toppen. Vi hade tur med vädret. Såg t.ex. Kista Science Tower och vattentornet i Gustavsberg. Guiden som åkte med sa att det var en av de bästa dagarna, vissa dagar har man inte ens sett skatteskrapan.


Härliga helg!


Mina nya bikini som jag är SÅ nöjd med! Det bästa av allt är att den varken är rosa eller svart. Längtar efter att inviga den på termalbadet i Budapest.


God morgon underbara lördag!

Dagen höll på att börja hemskt när Leo ville gå upp redan vid fem (!) Tror han påverkas av ljuset vilket han inte brukar göra. Han låg i alla fall kvar till strax före sju då han och Patrik klev upp. Själv somnade jag om till 8:45.


Igår bowlade jag med pappa och Patrik. Pappa fick det i julklapp av oss. Det gick dåligt för mig som vanligt. Det är så irriterande att jag nästan varenda gång får ner alla käglor utom en. Sen gick vi hem hit och åt middag. Använde mig av creme fraiche getost, honung och rosmarin i matlagningen, den var riktigt god.


Idag står det en del kuliga saker på agendan. Först ut: Träning.


Lill-lördag

Vad fort veckorna rusar fram! Mer än halva arbetsveckan är avklarad. Det har varit ganska hektiskt hittills denna vecka så det har väl bidragit till att tiden har gått extra snabbt. Jag har haft en del kluriga, men roliga, ärenden. Jag får värsta adrenalinkicken av detektivarbetet jag sysslat med de senaste dagarna.

Idag har jag shoppat lite. Snart behöver jag en större garderob.


Jeansjacka från HM. Leo har en exakt likadan, vi kommer va så coola när vi matchar varandra! Topp med broderi runt ringningen.


Puderrosa tunika med spets och fickor.


Imorgon blir det mer shopping! Vad det blir får ni se senare.


Söndagspromenad







 


Busig unge

Jag höll på och dammtorkade tv-bänken i vardagsrummet. När jag gick ut i köket för att skölja trasan mötte mig denna syn:



Nästa gång jag skulle skölja trasan såg det ut så här:



Nu ska vi börja fixa maten till ikväll. Det blir massa småplock av olika slag.


Soliga lördag


Det blev lite shopping igår. Tre nya armband i ljusa våriga färger och ett läppstift i nyansen Ambre Rose från Maybelline. Bilden ger inte riktigt färgen rättvisa.


God morgon denna härliga lördag!

Gårdagen var mycket trevlig. När vi hade lämnat Leo hos mina föräldrar tog vi oss in till stan och gick på Åhléns ett bra tag, där köpte jag armbanden. Vi hade inte bokat bord på tapasrestaurangen, tyvärr, det fanns inget ledigt åt oss. Vi hamnade på ett kubanskt ställe på Tegnérgatan. Maten var mycket god men portionerna alldeles för små.

När vi bänkat oss i salong ett på Sergel trodde jag först att jag råkat boka plusstolar istället för på raden bakom, det var nämligen ingen skillnad. Jag har nu kollat upp saken; plusstolarna är rad 7-10, vi satt på rad 11 med världens benutrymme så det är där man ska sitta utan att betala 20:- för extra benutrymme för det fick vi gratis ;-)

Filmen då? Jag är besviken. Antar att jag hade för höga förväntningar. Den var seg och flummig med alla drömsekvenser. Leo var inte ens snygg :-/ Nej, filmnen får en svag tvåa av mig.

Nu är det frukostdags innan vi ska ta oss till Ica Maxi och storhandla. Efter det väntar lunch hos mina föräldrar med godsaker från Hötorgshallen.


Förlovningskvällen


Den här bilden är tagen precis efter att vi förlovade oss den 12 mars 2005


Fem år




Imorgon har jag och darlingen varit förlovade i fem år. Hjälp vad tiden går! Vi har alltså varit ihop i snart sex år, har tyvärr ingen koll på exakt när vi blev ihop men nångång i september 2004 blev det väl vi på rikigt. Vi träffades första gången i maj samma år men det dröjde ett tag innan tyckte uppstod från min sida :-P
Så för att fira ska vi först äta tapas (tror jag, törs inte lita på att Patrik har bokat bord) och sen gå på bio och se Shutter Island. Ser fram emot en mysig kväll!


Leo tänder ljus i Uppsala Domkyrka


Vårvintrig utflykt till Uppsala


Fyrisån


Leo springer på den frusna dammen...


...där fåglarna har ett vattenhål


Domkyrkan sedd från slottet


Kanonbild


Leo åkte plastpåse några gånger


Tycker alltid det är så vackert just här




Vi hann med att luncha och äta förbeställda napoleonbakelser på Ofvandals. Leo fick marsipantårta som han älskar. Vi åkte tåg fram och tillbaka, mysigt! Var inte inne i en enda affär, rätt skönt måste jag säga.


Fredag = fest



Några sidor ur fotoboken med bilder från senaste New York-resan


Äntligen fredag! Detta blir ett snabbt inlägg. Ska egentligen börja göra mig iordning inför kvällen. Väntar på att Nina ska komma så åker vi tillsammans till Otto härifrån. Hoppas på en kulig kväll! "Hörs" mer sen.

 

 

 


Klädpanik!


Det skadar aldrig att prova ett nytt schampo. Idag fick dessa flaskor från Just Glow följa med hem. Jag tyckte att honung och kamomill doftade godast.


Idag efter jobbet flängde jag runt på stan i ett par timmar. Jag var på jakt efter en partytopp som pasar min nya kjol. Det var lättare sagt än gjort. Butikerna är fyllda med ljusa, luftiga vårplagg. För några månader sen fanns det hur mycket snygga festplagg som helst. Typiskt! Två påsar blev det men ingen av dem innehöll någon festtopp. Jag har provat outfits hela kvällen och nu står valet mellan två stycken; klänning eller den nya kjolen och en gammal topp. Om jag inte hittar något på Lindex där jag tänkte göra ett sista försök i morgon.

För övrigt känns det konstigt att femte mars snart är här. Det var en hel evighet kvar när vi bokade in den kvällen. Synd bara att en fjärdedel har bangat. Hoppas på lite att lite andra människor ska följa med ut.


My new best friend


Varför har jag inte köpt denna underbara uppfinning tidigare? Det är en helt fantastisk känsla att vara snustorr under armarna när jag annars har ganska riklig armsvett. Jag var helt torr till och med när jag tränade.


Tisdag igen. Jag gluttar lite på premiäravsnittet av Dating in the dark och vet inte riktigt vad jag ska tycka. Lite kul konceptet är det eftersom samhället idag är så utseendefixerat. Ska bli spännande att se hur det går för paren.

Darlingen var tvungen att jobba över idag så jag var inställd på att skippa träningen men då ringde en mamma från dagis och frågade om Leo kunde följa med dem hem, det kallar jag bra timing :-) Idag blev det 50 minuter på crossen och lite styrka.

Ska fortsätta titta på TV och sen prova lite olika outfits inför fredagens utgång.



Update: Det var tydligen utseendefixerat i alla fall. Dating in the dark alltså. Tycker synd om Andreas, Jenny såg verkligen äcklad ut när hon fick se honom i ljuset. Lustigt ändå hur stor betydelse utseendet har; i mörket dög han minsann att hångla med men när hon sett honom i ljuset kunde hon inte ens tänka sig att träffa honom en gång till.


RSS 2.0