Ingen bio

Vi hoppade över bion eftersom Leo inte hade sovit någon middagslur. Vi ville inte riskera att han skulle somna eller bli hysterisk under filmen. Fast vem vet; han kanske hade suttit som ett tänt ljus.

Istället fikade vi hos mina föräldrar. Mamma hade bakat massa gott som vanligt! Vi promenerade fram och tillbaka så lite njöt vi av det fina vädret.


Fett onyttig dag

Det blev inget cafébesök. När vi kom dit var all mat slut utom boeuf bourgignon och en annan gryta. Jag var ju sugen på någon god grillad macka och inget annat.
Mamma köpte med sig två bakelser hem och sen skildes vi åt.

Enkelspåriga som vi är hamnade jag och killarna på Max. Jag testade deras kampanjare Nacho Chruncy Burger, den var jättegod! Tog pommes och läsk till så jag var så onyttig som man kan vara.

Till middag åt jag och Leo vår "ensamma hemma - mat"; blodpudding. Vi sprang upp och ner till tvättstugan, Leo hjälpte till att langa in underkläder i torktumlaren. Förutom när han klättrade in i centrifugen och nästan fastnade.

När Leo somnat 21:20 blev jag så himla chips- och dipsugen så jag kunde inte låta bli att svulla lite. Jag visste att jag skulle ångra mig efteråt och självklart gör jag det nu.

Konstigt nog är jag inte trött men det beror nog på att jag inte har suttit still i soffan utan aktiverat mig med tvättstugan bl.a. Det är absolut ingenting på TV så jag blir väl sittandes här en stund innan jag lägger mig och läser.

I morgon blir det biopremiär för Leo :-)

Kortspel

I nästan fyra timmar spelade jag, Susse och Patrik kort igår. Först Chicago och sen vändåtta. Vad kul det var att spela vändåtta igen! Det spelade jag alltid med Gunhild och Evert (de som vi hyrde landstället av för 100 år sen).

Leo och Neo bråkade en del som vanligt. Jag fattar inte varför men det hör väl till antagligen. Bitvis lekte de riktigt bra. Leo somnade 23:15 och vaknade 8:10. Jag gick också upp då, fast det var min sovmorgon, för att undvika att bli så där trött som jag var förra helgen.

Nu ska Patrik åka iväg och byta en blandare hos en kompis syrra sen ska vi åka till ett café på Kungsholmen med mina föräldrar.

Höst på balkongen

Jag har gjort iordning balkongen inför hösten med nya höstväxter samt dammsugit "gräset" och torkat av bord och fönsterbleck.
Så här blev det:




Jag "orkade" inte plantera ordentligt i blomlådorna eftersom man ändå snart ska göra iordning för vintern.


När som helst kommer Susse och Neo hit på middag. Det blir helstekt ryggbiff med ugnsrostade rotsaker och bearnaise.

En liten tröttis



Leo somnade sittandes i soffan strax efter fyra. Han kan inte ha sovit på dagis.

Lyxmiddag

Som sagt; överraskningsmiddag stod på schemat idag igen. Patrik hade gjort räksmörgåsar med en generös mängd räkor, mumsigt!
Jag har en rätt bra karl! Ibland.



Ut i solen

Jag ska hämta Leo idag. Patrik har överraskningsmiddag på gång igen så jag tänkte att jag och Leo kan vara ute medan han lagar mat, vädret är ju perfekt! Hoppas att Leo vill vara ute bara, ibland längtar han in till sina bilar.

Hittade en gammal bild på Leo när han precis hade börjat gå, vad liten han var.



Trevlig afton

Igår var jag ute och åt gott på Shanti med Jossan och Emma. Det var riktigt trevligt, en tjejkväll med massor av skvaller och updates.
Kvällen avslutades med en cider på August.

Men först var jag hemma hos Emma och hälsade på, jag ville så gärna träffa Vanessa. Snacka om att hon har blivit stora tjejen nu.  Jag är så glad att hon har klarat sig genom sin tuffa början av livet. Jag ser fram emot många roliga stunder tillsammans med henne.

Jag mitt pucko var helt bombis på att vi hade tvättstugan ikväll. Men det var igår.. Sprang ner till tvättstugan i morse för att boka en ny tid. Det fanns en ledig tid och det är nu på lördag kväll. Roligare kan man ha men eftersom Patrik ska ut så lär ju jag och Leo ändå inte ha något för oss.


Promenad och bio

Var tvungen att ge mig ut på en promenad för att piggna till och rensa skallen lite. Jag klarar inte av att ligga i sängen vaken, jag måste gå upp direkt, annars blir jag såhär trött. Det vet jag men ändå är det skönt att ligga och dra sig ibland.

Överraskade Patrik med att boka biljetter till Arn 2. Vi ska gå i Heron så vi äter nåt där innan filmen, är lite sugen på thaimat. Eller falafel.

Leo sov middag i soffan idag, så gulligt :-) Jag satt bredvid och läste och lyssnade på hans andetag. Läste ut Ett glas mjölk, tack. Den var bra. Dock slutade den lite abrupt, vill gärna veta hur det gick med Dorte.

Krasslig

Har ont i halsen idag med. Dessutom hostar jag en del. Så det blir ingen träning för min del :-( Ska försöka komma ut på en promenad med Leo medan Patrik spelar fotboll, det är ju superfint väder!

Vet inte vad som händer idag annars... Pratade lite löst om bio.

Dags för frukost....

Myskväll


Svamputflykt


Far och son studerar en myrstack


Leo ville flyga som vanligt


En del av skörden


Killen som älskar att klättra i träd


Giftig


Mygg fanns det gott om

Lite bättre

Jag känner mig bättre nu när jag har varit uppe ett tag och kommit igång. Har hunnit med frukost, bad av Leo, undanplockande av prylar och kläder så att det bara är att sätta igång att dammsuga när vi kommer hem. Ja förutom att plocka ihop i Leos rum men det är ingen idé att göra det nu.

Nu återstår att  klä på mig själv och Leo. Packa ryggsäck med matsäck, ombyte till Leo, koka vatten och hälla på termos samt kila ner till miljöstugan.

Trevlig dag!

Pinsamt!!!

Jag glömde skriva om Postkodmiljonären igår. Usch vad pinsamt det var med tantan som var tvungen att använda två livlinor på frågan värd 2000:- Frågan löd: Vad betyder halstra? Först tog hon 50/50 och fick kvar grilla och panera. Sen tog hon fråga publiken, resultatet blev skrämmande jämnt. Tillslut svarade hon rätt men snacka om bortkastat att bränna av två livlinor på andra frågan.

Det var meningen att Patrik skulle ta med sig Leo nu på morgonen till Ekedal. Men han ville absolut inte. Jag ska få min sovmorogn imorgon istället :-)

Just nu undrar jag var sommarvädret är som meterologerna har lovat. Är skittrött och har dessutom ont i halsen = pissdag. Inte undra på att så många svenskar lider av depression.

Fredag. Igen.

Efter jobbet åkte vi till Leos kusiner. Jag tog hand om Samuel medan Patrik spelade fotboll med de större ungarna. Dock gick det knappt att vara ute pga alla myggor! Fick två bett på ryggen som sitter där jag inte kommer åt att klia, jobbigt.

Middag åt vi hos Patriks föräldrar; sjömansbiff med rödbetor och jättegott hembakat bröd, jag åt alldeles för mycket bröd. Till efterrätt blev det fryst cheesecake toppad med björnbär.

Nu håller Patrik på att natta Leo. Så här såg det ut för en liten stund sen:



Leo ville absolut inte bli fotograferad först. Sen ångrade han sig och ville bli fotad. Här larvar han sig med vällingflaskan.

Boken ropar på mig så jag ska alldeles straxt lägga mig och läsa. Vilket partyliv man har! Fast hur är det man säger;  var sak har sin tid.

Imorgon står skogsutfklykt på schemat. Hoppas på lika bra väder som idag. Mamma ska baka Jamie Olivers bröd som är fyllt med hårdkokt ägg, skinka, soltorkade tomater och kryddor. Vi ska ta med våra pizzabullar och varm choklad.

Ett glas mjölk tack

Det är titeln på boken jag läser för tillfället. Hittade den på bibblan i tisdags. Det är bara veckolån så jag måste läsa 66 sidor om dagen för att klara det på en vecka. Annars får jag ta förseningsavgiften på 10:-



Hur som helst; boken är skriven av en norsk författarinna och handlar om trafficking och 16-årige Dorte som blir lurad att ta ett caféjobb i Sverige. Caféjobbet existerar såklart inte, istället tvingas hon sälja sex. Författarinnan blandar nutid med historier från Dortes uppväxt.

Boken är bra och spännande, nästan så att jag inte kan lägga den ifrån mig. Undrar så hur den kommer att sluta.


Husmanskost

Idag kommer Daniel över för att hämta/lämna tidningar och böcker. Han har även med sig en present till Leo.

Till middag blir det raggmunk och fläsk för det har Daniel tjatat om i ett halvår ungefär :-) Gott ska det bli, det var väldigt längesen jag åt det.


                                                                    Foto: Arla.se

Seg träning

Oj oj oj vad segt det var idag. Eller styrkedelen gick bra men inte motionsdelen. Jag orkade inte springa ens hälften av det jag sprang i söndags. Kompenserade det med tio svettiga minuter på trampmaskinen.
Jag hatar speglarna som finns där nere vid de fria vikterna. Vill inte se mitt knallröda fejs, bläk.

Patrik håller på att laga överraskningsmiddag. Jag får inte gå in i köket. Leo sa att vi ska äta pannkakor så jag misstänker att det blir galette och kanske crepes till efterrätt om jag har tur :-)


Pissig måndag

Idag är ingen bra dag! Blev riktigt förbannad på jobbet. Var tvungen att gå iväg och ta tio djupa andetag för att inte explodera.
Sen kommer man hem. Möter Patrik i dörren som ska iväg på fotbollsmatch. Börjar med maten samtidigt som jag packar upp Leos påse och viker tvätt.

Lagar lax med bulgur till middag. Det första Leo säger är blä och att han inte tänker äta laxen. Sen grinar han för att han får vanligt vatten och inte bubbelvatten till maten. Droppen som får bägaren att rinna över är när han slänger bulgur över hela matplatsen. Då åker han in på sitt rum och får grina där.

Efter ett tag kommer han ut ur sitt rum och börjar leka med en lampa. Jag säger åt honom tre, fyra gånger att sluta men han gör inte det. Då åker han in på rummet igen. Och här är vi nu.

Angelica: Det är tur att de mysiga dagarna finns och lyser upp tillvaron och får en att glömma sådana här skitdagar.

Ändrade planer

Det blev inte av att vi åkte och badade. Istället åkte vi till Tyresta Nationalpark och strövade i skogen. Vi såg folk som kom med överfulla svampkorgar, själva såg vi mest flugsvamp, fingersvamp och för oss okända skivlingar. Det är roligt att se hur bra Leo trivs i skogen. Bestämde oss för att åka dit snart igen, då med ordentligare kläder, mackor med prickig korv och varm choklad.

Det var skönt att träna idag. Började med att springa 3,7 km på bandet. Sedan lyfte jag lite skrot. Jag märkte på en gång att jag har tappat massor, orkade inte alls med samma vikter nu som för ett halvår sen. Känns bra att vara igång med träningen i alla fall. Hoppas att jag känner så på tisdag också.

Patrik åkte ensam på matchen, känns som att det blir bäst för alla så. Det är inte så kul för honom att jaga Leo bland alla fansen på läktaren.

Snart ska jag laga dagens middag; pasta med ädelostsås.


Dumma fullmåne

Jag har sovit skitdåligt i natt på grund av dumma fullmånen :-( Jag låg vaken jättelänge och sov väldigt lätt. Stördes av minsta lilla ljud hela tiden. Till råga på allt vaknar Leo 7:20....

Idag är det tänkt att jag ska träna kl 10 medan Leo är på sin gympa. Sen ska vi till Gustavsbergsbadet och bada. Det öppnade i mars, jag trodde det var helt nyöppnat.

I eftermiddag tar Bajen emot Kalmar. Eventuellt ska Patrik ta med sig Leo. Vi får se hur han gör.

Proppmätt

Hemma efter en trevlig lördag. Dagen började med sovmorgon för oss båda. Leo sov till 09:15. Han var å andra sidan upp till 23:50 igår.
Vi kastade i oss frukost och tog bilen till Hemmesta där vi tittade på Julia som spelade fotbollsturnering. Fy vad kallt det var! Tur att jag tog den tjockare jackan, jag frös trots den.
Ungarna vräkte i sig godis medan jag köpte en toast som var så gott som "rå". Trist. De hade även ponnyridning där. Denna gång vågade sig Leo upp på hästen men efter halva ridturen ville han av. Aja, ett framsteg i alla fall.

Åkte in till Söder med Patriks föräldrar efteråt där vi blev bjudna på Indian Garden. Det var lika gott som vanligt. Leo fick goda köttbullar i ännu godare sås. Dock åt han mest ris.
Som vanligt blev jag sötsugen efter maten så vi gick och fikade på Billströms. Det var sådär. Fick i alla fall en god (svag) latte.

Så nu sitter jag har proppmätt och tjock :-) Stannade till på Bea på hemvägen för att köpa lite frukostmat. Lovade Leo att han skulle få titta på leksaker. Han fick med sig några bilar hem.

Vet inte vad som händer ikväll.. Blir väl till att softa i soffan tills det är dags att lägga sig....

Jag har krympt

Nu på lunchen provade jag kjolen i storlek 38 och plötsligt satt den mycket bättre. Jag hängde undan den till imorgon, ska dit och byta då.

Nya undies fick följa med hem :-)


Lila manchesterkjol

Jag sprang runt som en galning i stan igår och letade efter en kjol i rätt färg och rätt storlek. I fjärde butiken hittade jag den! De måste varit väldigt små i storlekarna för jag fick ta storlek 40. 38:an satt mycket bättre men jag kunde knappt knäppa den. Jag köpte kjolen och provade den hemma med svarta tjocka strumpbyxor. Jag blev genast tveksam till hur det såg ut.
Ska prova den en gång till innan jag bestämmer mig hur jag gör.


Kvällstrött

Jag är extremt kvällstrött av mig. Vet att jag har skrivit om det förut men det är inget roligt :-( Igår lyckades jag i alla fall hålla mig vaken när jag nattade Leo.

Kl 21 började Fäst Vid Dig som jag och Patrik tänkte titta på. Jag höll mig vaken ungefär en halvtimme. Sen sov jag mycket gott. Jag vill inte somna framför TV:n varenda kväll! Det är inte roligt för någon av oss. Finns det något knep jag kan ta till för att bli piggare?? Jag vet att årstiden är en stor bov i dramat, fasar för när det blir mörkt kl 15 om dagarna :-(

Thai till lunch

Idag provade jag och Patrik det nya thaihaket här i Högdalen. Vi har bara hört positivt om det stället och alla tycker att det är bättre än haket som ligger bakom oss. Jag kan inte göra annat än sålla mig till den skaran.

Patrik tog kyckling i massamancurry och jag tog en rätt som skulle vara väldigt stark; wokad kyckling i chili och grönsaker. Jag tycker att den kunde varit lite starkare, får väl be om det nästa gång. Jag åt bara halva portionen så jag har resten till lunch imorgon :-)

Kommer absolut att testa det stället igen och igen.  Men, på lunchen kostar maten 65:- och på kvällarna från 70:- Den maträtten jag tog kostar t.ex. 79:- på icke lunchtid. Men är det sådär gott så kan man kosta på sig det ibland.

Bebisbilder

Vi hälsade som sagt på Leos kusiner idag. Det blev en hel del Buzz-spelande. Lyckan var total när jag vann över Patrik en gång! Vill spela mer! Skulle kunna tänka mig att köpa Playstation enbart för Buzz skull.

Här kommer några bilder:






Leo håller i sin lillkusin för första gången. Snäll som han är ger han pojken en bil.

Nybörjare hela högen

Vi bestämde oss för att luncha på Burger King i Nacka Forum idag för vi hade en kupong som gällde för en gratis meny. Sagt och gjort. Jag ställde mig i kön medan killarna satte sig. Jag märkte på en gång att det gick väldigt segt och att de som jobbade mest sprang omkring som yra höns.
Såhär gick det till när jag beställde:

Anna: Hej! Två Whoppermeal med morötter och Loka citron och en Kids meal med kycklingbitar och apelsinjuice.
Nybörjare: (Efter att ha knappat på kassan i två minuter).Var det bra så?
A: Japp, jag har den här kupongen.
Här får nybörjaren kalla på en annan nybörjare, tillsammas försöker de lista ut hur de ska slå in kupongen i kassan. Till slut blir det rätt.
N: Var det Loka till bägge?
A: Ja.
N: Var det två whopper utan lök?
A: Nej. Två vanliga.
Nybörjaren läser och läser på skärmen med vår beställning.
N: Var det två Loka?
A: (Här börjar jag lacka ur). Ja!!!
Det var nära att jag slängde ur mig något halvt otrevligt men sansade mig i sista stund. Vi alla har trots allt varit nybörjare.
Hon kommer med allting utom Leos jucie.
A: En apelsinjuice också.
N: Ja just det.

Detta tog åtta minuter. Och det ska föreställa en snabbmatsrestaurang. Jag som tyckte de var tröga på Burger King i Farsta...

Sovmorgon!

Jag lyckades förhandla mig till sovmorgon idag med argumentet att jag inte fick någon sovmorgon förra helgen heller även då pga av Patriks aktiviteter. Samt att jag ska städa hela lägenheten medan killarna är på lekgympa. Jag sov till nio. Jätteskönt. Leo vaknade 7:30.

Ska hem till Patriks syster sen och hälsa på. Får se om Leo vill hålla i bebisen då.

Nu måste jag ta tag i städningen och frukostdisken.

Utflykt i regnväder

Idag styrde vi kosan mot Mariefred och ångtåget. Vi hann med dagens första åktur och tur var väl det för sen kom regnet. Matsäcken fick vi äta i stationshuset.

Fortsatte till Taxinge Slott där vi skulle fika. Vi möter väldigt många bilar på vägen, tänker att det kanske är någon som har gift sig och att det är gästerna som åker därifrån. Ack så fel vi hade! När vi kommer dit pågår en trädgårdsmässa. Det är fullt med bilar och folk så vi går inte ens in. Känns liksom inte som någon idé.
Istället fickade vi på ett konditori i Södertälje, jag tog citronmarängpaj och latte.

Klippte Leo så gott det gick hos mina föräldrar. Tycker så synd om honom när han bara gråter och gråter. Idag kräktes han t.o.m. lite. Han stoppar nämligen fingrarna i munnen, tror han försöker få bort hår från munnen men det blir liksom motsatt effekt. Åt god middag där; fläskfilé med hemgjord svampsås.


Leo framför loket

Mor och son ombord

Leo i famnen på sin stora idol

Stationshuset

Alldeles för tidig lördag

Leo väckte mig 7:20. Då körde jag med samma stil som han brukar göra på vardagarna när vi väcker honom. Han säger alltid att han vill sova lite till och så säger han åt oss att gå. Jag sa alltså samma sak men det funkade inte alls. Han började grina och hoppa hysteriskt.

Utflykt med mormor och morfar står på programmet idag. Patrik åkte hemifrån redan 5:20 för att spela årliga golftävlingen. När hans klocka ringde trodde jag att det var min och att jag skulle gå upp. Snacka om skönt när jag kom på att jag fick ligga kvar i varma sängen.

Otur

Vi åkte till Ica Maxi idag. Dels för att handla lite grejer som jag inte vill handla på Willys och dels för att äta deras superba och billiga mjukglass.
När vi kommer till caféet efter att ha handlat sitter där en stor skylt med följande text på: "Mjukglassmaskinen ur funktion". Så himla dålig stil. Grrrr... Typiskt vår otur.

Stannade till vid Globen på väg hem och köpte varsin god, men dyr, mjukglass på Jam Jam.

Vi ska lyxa till det ikväll! Vi har köpt entrécotê, Erik Lallerstedts bearnaisesås och twisters. Till det ska jag göra en god sallad. Till TV:n ikväll blir det antingen cappuccinoglass eller ölkorv och Scans nya snacks.


Orättvist

Företaget jag jobbar på är uppdelat i fyra distrikt. Jag jobbar på Sydväst. Den 29/9 ska vi på en halvdags konferens på ett hotell i Solna med efterföljande middag. Solna! Hallå, helt fel sida om stan liksom till att börja med.
Distrikt Sydost får minsann åka till Kolmårdens Vildmarkshotell och vara borta 1½ dag.
Samma sak var det förra året, vi fick en halvdag på Farsta Gård medan Sydost övernattade i Helsingborg. Tråkigt tycker jag.


Ingen inspiration

Mötte upp Susse, Kim och Neo och gick till en restaurang i Rågsved. De hade allt möjligt på menyn men såklart valde jag pizza. Vi köpte en 2 literscola som vi alla delade på. Så nu är man tjock och fet igen. Leo och Neo fick varsin fiskburgare. Leo tittade inte ens åt sin så det slutade med att Patrik åt upp den.

Och här tog inspirationen slut....

Första bilderna


Tuffingen på tunnelbanan på väg till Södersjukhuset


Första titten på nya kusinen


Morbror Patrik


Leo pussar kusinen för allra första gången


Jag håller i bebben. Snacka om ovant. Hur håller man i bebisar?


Så himla gullig. Och lik Johannes när han var nyfödd

Snusa bebis

Snart ska jag och Leo gör oss klara för att åka till SöS och beskåda det nya underverket till familjemedlem. Ska möta upp Patrik nånstans, såg på LFV:s hemsida att planet är 10 minuter försenat. Han kan dessutom inte ringa från sin telefon så vi få hålla sms-kontakt.

En sak som irriterade mig idag var när jag och Leo var på lokala thaihaket. Jag hade bestämt att vi skulle köpa mat därifrån eftersom vi ska iväg och jag inte "orkade" laga mat.. Tänkte köpa en barnportion fried rice till Leo och nåt smaskigt starkt till mig.
Anna: Hej, har ni barnportioner?
Thaibrud: Nej.
Anna: Kan ni göra en barnportion?
Thaibrud: Nej.

Vadå nej?? Klart de kan. Det är ju bara att göra en vanlig portion fast ta lite mindre av allting och dra av några tior på priset. *suck* Jag köpte då en fried rice som jag tänkte dela med Leo. När vi kommer hem vill rackarungen inte ha mat för han har ätit jättemycket på dagis. Aja, en positiv grej med det hela är att jag har matlåda till morgondagen!


The Perfect Man

Inte hann jag se mycket av den filmen. Jag somnade sittandes efter drygt 20 minuter. Förstår inte varför jag är så trött. När vi hade semester var jag ju pigg och orkade vara uppe nästan hur länge som helst utan att bli det minsta trött.

I natt väckta Leo mig vid 2-tiden och 5:57. Jag har varit vaken sen dess :-( Kunde inte somna om. Sen när jag kände att jag var på väg att somna så var det bara att kliva upp.


Storken har levererat

Kl. 02:58 i natt fick Leo en lillkusin!

Tacksamt att vara mamma. Not.

Jag lagade pasta med köttfärssås till middag åt mig och Leo. Passade på att göra min sås nu när Patrik är bortrest. Jag föredrar nämligen min såsiga sås framför Patriks inte så såsiga sås.

Bland det första Leo säger när han smakar på såsen är "blä". Sedan sitter han och matar mig med mer eller mindre mikroskopiska lökbitar. När han stöter på en tomatbit modell större så lägger han den på pappret vid sidan om tallriken. Jag försöker förklara honom att det är bitar av tomat och att tomatsoppan (som han fullkomligt älskar) bara består av tomat. Jag vet inte hur mycket han förstår av det jag säger. Kanske vill han inte förstå.

Patrik som nyss ringde från Ängelholm blev i alla fall glad när jag berättade det. Kan tänka mig att det värmde extra mycket i pappahjärtat när han fick höra att Leo föredrar hans köttfärssås framför min.

Pratade med Patriks syster för ett tag sen. Hon har regelbundna värkar så jag hoppas på bebis i natt!

Jag tänkte titta på The Perfect Man som börjar kl. 21 på 3:an. Min kollega tyckte den var bra. Vi får se vad jag tycker. Om jag nu orkar hålla mig vaken.

Pippi bara för tjejer, eller?

Leo hade sin t-shirt med Pippimotiv idag. När vi kommer till dagis säger en av hans kompisar att "Leo har tjejtröja på sig". Fröknarna och jag säger att både tjejer och killar kan ha Pippi på tröjan.

Sanningen är den att Leo hade en tjejtröja på sig. T-shirten är köpt på tjejavdelningen. Den är tightare och mer figursydd än hans andra t-shirts. Varför går jag då till tjejavdelningen och köper kläder till min son kanske någon undrar.
Jo, för det finns inga Pippikläder att få tag på någon annanstans. Konstigt nog. Jag brukar inte vara den som hetsar upp mig över den rådande könsindelningen, men just detta gör mig förbannad!


Vilken torsk

Helsingborg besegrade Bajen med hela 5-1. Inte så konstigt kanske, Bajen säljer ju alla bra spelare. Hoppas att det gick bättre för Epic United. Kanske darlingen fick göra mål.

För första gången på drygt 2,5 år somnade jag på riktigt då jag nattade Leo. Jag hörde till och med mina egna snarkningar. Skönt och mysigt var det.

Snart: Singelmammorna. Ikväll blir det förlossning.

Lunchpromenad och månadsskifte

Idag tog jag en rask promenad på lunchen. Jag tänkte börja göra det så ofta som möjligt nu när jag inte har någon Nina att driva i centrum med. Det är väldigt skönt att rensa huvudet.

Idag var det åter nyckelutlämning. Det är samma sak varenda månad; ostädade lägenheter, folk som inte lämnar in nycklar i tid, folk som bara lämnar in en uppsättning nycklar... Det som tog priset idag var en kille som hade slängt samtliga nycklar i lägenhetens brevinkast för han "trodde" att vi hade en uppsättning nycklar på kontoret. Jag ringde ut låssmeden. Vet inte om de lyckades fiska upp nycklarna eller om det blev låsöppning. Det märker vi när fakturan kommer.

Hoppas på en lugnare morgondag för idag har jag knappt hunnit gå på toa. Det har varit en strid ström av folk inne hela dagen idag.

F-n, Helsingborg gjorde precis 1-0.


Tårta

Fick två tårtbitar av min snälla mamma idag. Det är valnötstårta fast med hasselnötter. Låter det krångligt? Det är en ungersk valnötstårta fast denna gång har mamma gjort den med hasselnötter. Supersmarrig!



Lekgympa + Arn

Igår gick andra lektionen lekgympa av stapeln. Vi lämnade dock stället efter halva tiden. Leo är helt enkelt för liten. han kan inte ta instruktioner, i alla fall inte när jag eller Patrik är närvarande. Nästa vecka ska vi verkligen testa att bara en av oss följer med. Det blev inte så nu eftersom vi skulle iväg precis efter.  

På kvällen hyrde vi Arn. Jag har inte velat se den tidigare pga mina fördomar och det jag har hört. Har mest hört dåligt om den. Men den var ju nästan riktigt bra :-) Liiite lång kanske och lite för många galoppernade hästar. Jag somnade när det var 10 minuter kvar men fick slutet refererat för mig så det var lugnt. Nu är jag fit for fight för tvåan. Kanske ser den på bio.  

Nu längtar jag hem till sängen, halvsjuk som jag är.

RSS 2.0