Budapest del II


Det började inte så bra... Tre killar började mecka med motorn på planet. Efter ett tag lastade de ur alla väskor igen... Typiskt tänkte vi. Men vi fick byta till ett annat plan och blev bara en timme försenade

Första eftermiddagen gick vi bara runt på stan och kollade läget.



Här åker vi linbanan. Det är så rofyllt att glida fram helt ljudlöst

Utsiktstornet uppe på berget

Synd att det är så smutsig luft...

Leo tyckte om att springa runt och jaga oss

På Margaretaön hyrde Leo en lite cykel och cyklade runt ett tag

På Szechenyibadet. Jag vet inte hur många gånger vi åkte runt, runt i strömmen

Interiörbild


Fortsättning följer..


Hemma från ett somrigt Budapest









Tillbaka i kalla regniga Stockholm. Längtar tillbaka till varma, lata semesterdagar i Budapest. Helt underbart har vi haft det. En kort sammanfattning av resan: Vi har bland annat badat, åkt linbana, besökt Tropicarium, ätit och fikat i mängder, promenerat och hängt på lekplatser i solskenet.

Fler bilder kommer...

 


Avbokat

Budapest-resan är nu avbokad :-( Känns så himla tråkigt. Såg på Arlanda.se att dagens 10:20-avgång är beräknad till 13:30. Det får mig att undra om vi fattade ett riktigt beslut. Men jag tror det. Det är alldeles för osäkert.
Vi får sikta in oss på att komma iväg i månadsskiftet maj/juni istället.


Vård av barn


Sushin som jag köpte till lunch smakade inte lika gott som den brukar tråkigt nog


Hej på er!

Dagis ringde vid lunchtid och sa att Leo fått feber och var helt orkeslös. När jag kom och hämtade honom låg han och frös i soffan under flera filtar, stackarn :-( Nu sover han för andra gången sen vi kom hem. Jag måste få i honom dricka när han vaknar, för han har nästan inte druckit någonting.

Oj nu vaknar han. Han vill bara dricka cider, inget annat. Men bättre det än ingenting. Ska även börja med kvällens middag; spaghetti och köttfärssås. Sen ska jag se Bajens hemmapremiär på TV. Hade varit kul att vara på plats.

 


Glasstips


Lejonet & Björnens glassar är verkligen delikata. Av dessa tre har jag bara smakat italiensk choklad. Den är to die for! Den fjärde sorten vi köpte som inte är med på bild var Limonocello, även den väldigt god. Så löp och köp!


Sitter i min ensamhet och pustar ut efter dagens födelsedagsfirande. Denna gång var det Patriks tur. Vi bjöd på varma mackor och ett dignande kakbord med rulltårta, mandeltårta och chokladbiskvier bl.a. Lägenheten är nystädad och disken är diskad. Killarna är iväg och tvättar och städar bilen. Jag börjar trots allt bli lite hungrig. Tanken på att gå ner till pizzerian är ganska lockande...


Och med risk för att bli tjatig; jag är helt inställd på att det inte blir någon Budapest-resa på fredag. Får se om vi ska boka om eller boka av.  Hur vet man när man kan åka igen?? Jag som är kontrollmänniska tycker inte alls om denna ovisshet. Sen är det inte så kul heller att åka iväg på fredag för att allt verkar bra men så blir vi strandsatta där borta för att det blir samma problem igen... Senast torsdag kl 12 måste vi avboka hotellet så vi har några dagar på oss.


Lugn lördag


Dessa två filmer tittade jag på igår. Jag tyckte att Så Olika var riktigt bra. Jag har alltid haft en crush on Johan Widerberg.


Klockan är strax före åtta och jag sitter i soffan med Leo som tittar på Titanic. Jag får alltid spola fram till stället där båten krockar med isberget. Kul att han är så intresserad. Det är ofta han vill titta i vår Titanicbok. Han har blivit lite av en Titanic-expert :-)


Idag står storhandling på schemat. Ska handla inför P:s kalas imorgon. Vill gärna hinna med en joggingtur också. Vi har fått erbjudande genom idrottsföreningen på jobbet att anmäla oss till halvmaran, undrar om man skulle orka hela vägen. Konditionsmässigt tror jag att jag orkar om jag lägger upp ett bra träningsschema, det som skulle kunna sätta stopp är skavsår eller andra krämpor.

 


Fredagsmys och vulkan-oro


Det goda brödet med hasselnötter, solros- och sesamfrön som mina killar hade bakat häromdagen.


Sitter i soffa i min ensamhet. Lilla älsklingen sover och den stora är ute och roar sig. Jag och Leo har haft myskväll med film och snacks. Nu funderar jag på om jag ska börja titta på en film som jag hyrde. Det känns nu som att jag kan hålla mig vaken hela filmen men det kan dessvärre snabbt ändras...


Jag håller mig uppdaterad om vulkanen. Just nu ser det inte ljust ut. Visst, det är en vecka kvar tills vi åker så man kan aldrig veta. Det vore så typiskt om vi inte kom iväg bara för att jag längtar extra mycket efter Budapest just nu. Så snälla vulkan, det räcker nu. Det är svårt att förstå att aska kan ha sån inverkan på flygplanets motorer, men tydligen smälter askan av värmen och kleggar ihop allting.


Nähäpp, ska sätta på filmen nu, får pausa och titta färdigt en annan dag i värsta fall.

 


Tänk om...

...det inte blir någon Budapest-resa på grund av vulkanen.....


Running


Mina nya joggingskor från Asics. Hoppas slippa blåsor på tårna nu


Hej på er!

Efter jobbet åkte vi en sväng till Farsta. Jag hittade det jag sökte, nämligen joggingskor. Jag längtar så tills jag ska inviga dem imorgon. Hoppas de är sköna att springa i bara och att jag slipper blåsor. Eventuellt får jag trevligt springsällskap :-)

Har haft ångest mer eller mindre hela dagen för att jag skippade gårdagens träning. Jag vet att jag inte behöver ha ångest men jag kan inte hjälpa det. Käkade istället glass i soffan framför den bedrövliga Bajen-matchen.

Nu är det godnatt-dags för Leo ser jag. Man blir alldeles förvirrad när det är så ljust ute. Han ska på dagis imorgon för första gången den här veckan så han måste lägga sig i tid.

 


Årets första utemiddag





Leo var lite för krasslig för att vara på dagis idag så P var hemma med honom tills det blev dags för honom att åka till skolan, då kom jag hem och löste av honom. Vi tog en skön promenad i solen innan vi gick hem och började städa balkongen. Leo var väldigt duktig och hjälpte mig att torka av räcket. Nu är det bara blommor som fattas.


Eftersom solen gassade bestämde vi oss snabbt för att äta middag på balkongen, det var härligt! Inte illa att sitta i t-shirt kl 18 den 13 april utan att frysa det minsta. Vi har verkligen kanonläge på ballen!


Nu har Bajens första match i Superettan dragit igång. Jag är i valet och kvalet om jag ska träna eller om jag ska titta på matchen och äta glass... Hm, svårt val.


Tropisk yoghurtdessert


En otroligt lätt och fräsch efterrätt som man svänger ihop på ett kick. Tyvärr glömde jag fotografera våra skapelser så bilden ur kokboken får duga.


För 4 personer:


2 mogna mango
saft av ½-1 lime
5 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt
ca 1 dl florsocker
2 passionsfrukter

Skala mangofrukterna. Skär den ena i prydliga bitar och ställ dem åt sidan. Kör fruktköttet från den andra mangon i en matberedare tillsammans med limesaften. Blanda yoghurten med siktat florsocker och lägg upp i portionsskålar. Skeda över lite av mangopurén och klicka sedan lite mer yoghurt ovanpå. Rör om hastigt så att det blir som mangorippel i yoghurten.
Toppa varje portion med bitar av mango och avsluta med att gröpa ur en halv passionsfrukt per portion. Kyl gärna det hela någon timme före servering.

 

 


Kulturell lördag + filmtips



Idag har vi varit på Naturhistoriska Riksmuséet. Vi hade tänkte gå på Cosmonova men efter mailkontakt med dem vet jag att de är hårda på femårsgränsen. Vi frågade dock ändå idag när vi var där men fick samma svar; att det är fem år som gäller. Vi tittade på de vanliga utställningarna istället. Det märktes att Leo varit där ett par gånger för han visste redan det mesta :-)


När vi var färdiga kurrade magarna ordentligt så vi styrde kosan mot en indisk restaurang på Söder och åt en tidig middag. Gott som alltid.


Hemma åt vi mandeltårta och tittade på fantastiska Pingvinresan. Det är otroligt fascinerande hur naturen fungerar. När honan har värpt ägget ruvar pappan på det i minst 40 dagar medan honan gör en lång vandring till öppet vatten där hon fångar fisk som hon tar med sig till ungen. Sen är det pappans tur att göra samma vandring för att äta sig mätt efter att inte ha ätit nånting på tre månader. Se filmen!


P ska såklart se El Classico men jag ska krypa ner i sköna sängen och fortsätta läsa Den Förlorade Symbolen av Dan Brown, den börjar bli riktigt spännande. God natt!


Äntligen helg (igen)


Leo på Söderstadion i tisdags när han bevittnade genrepet mellan Hammarby och Mariehamn. En match som Bajen vann med 5-0.


Har nyss kommit hem från dagis och arbete. Leo tar sig ett välbehövligt bad. Det värsta med den här årstiden är att allt på Leo blir sandigt och lerigt. Jag sköljde upp hans fingervantar som innehöll ungefär ett ton sand.


Jag ska snart börja välja outfit till kvällens trevligheter; bowling och besök på grekisk restaurang. Det är vår födelsedagspresent till Patriks syster. Leo ska vara hos mormor och morfar.

 


April-onsdag


Köpte denna klänning för ett tag sen. Har en i samma modell men annan färg sen tidigare. Tänk bruna ben och snygga sandaler till...


Redan onsdagkväll. Kan inte alla veckor vara kortveckor?? Fyra arbetsdagar per vecka vore lagom. Jag kan i alla fall glädja mig med att det bara är lite drygt två veckor tills vårt plan lyfter mot Ungern.


Jag är så gott som frisk så imorgon tänkte jag återuppta träningen efter 1½ veckas ofrivilligt uppehåll. Nån dag i nästa vecka tänker jag ta premiärjoggingturen utomhus. Borde köpa nya löparskor men det är inte världens roligaste utgift utan mer ett nödvändigt ont.


P drog iväg på en spontan grabbkväll för att se någon fotbollsmatch på krogen så jag njuter lugnet i min ensamhet. Ska väl se om det är något på burken.


Leos nya kläder



Skinnjacka från HM samt 3/4-byxor och somrig skjorta från Zara


Idag har Leos garderob fått påfyllning. Förutom kläderna på bilderna blev det även ett par Blixten-badbyxor som kommer invigas i Budapest tillsammans med min bikini.


Killarna var på bio idag, jag kände inte för den filmen så jag var hemma och städade. Sen åkte jag till stan och fortsatte leta efter kläder till firmafesten, tyvärr utan resultat även idag. Mötte upp killarna och svärföräldrarna för en lunch på Donken. (ska börja banta efter sista biten mandeltårta).


Det blev såklart ingen film igår eftersom Leo somnade 21:30, hoppas på att han somnar vid 20 idag så kanske jag klarar av att hålla mig vaken under filmen.

 

 

 


Påsklunch




Ett härligt påskbord med bl.a. bagels, lax, olika röror, sill, tiramisu och mandeltårta stod uppdukat hos mina föräldrar. Efter maten fick vi barn (jag, Patrik och Leo) leta efter påskägg. Jag hade stora problem att hitta mitt, skyller på mitt dåliga tålamod. Tur att jag inte gav upp eftersom det innehöll mammas goda chokladdoppade apelsinskal.


P och jag passade på att handla mat medan Leo var kvar hos mina föräldrar. När vi kom tillbaka bjöds det på världens godaste mandeltårta! Det fick bli min middag. (Mamma, jag säger till redan nu att jag kommer beställa en sån till min födelsedag).


Nu är vi hemma, mätta och belåtna. P håller på och gör fint i skafferiet, det var välbehövligt. Leo leker med båtar i handfatet på sin toalett. Jag ska snart natta honom. Sen hade vi tänkt titta på film men jag tror tyvärr inte att jag kommer kunna hålla mig vaken...

 

 

 


Årets första cykeltur





Årets första cykeltur gick till Södermalm där vi besökte Hammarbybutiken så att Leo kunde köpa en pin till sin nya jeansjacka. På Bysistorget åt vi korv och glass.
Hemåt cyklade vi över Årstabron och stannade till på en lekplats och gungade ett litet tag. En mycket härlig dag!


Ljuvliga sol


Igår kände jag mig vårig i ljusa jeans och vit topp


Jag har sovmorgon idag egentligen men kan inte sova :-/ Skulle verkligen behöva eftersom jag somnade sent och har sovit dåligt i natt. Verkar i alla fall ha mer röst idag än igår.


Leo invigde nya jeansjackan. Han skulle behöva en ny keps


Vi fikade hos Daniel igår. Leo lekte som vanligt med brandbilen. Innan vi åkte till Christer och Veronica kollade vi in EG:s. Det fanns inte så mycket av intresse där men jag köpte en piripiri-sås som jag hoppas är stark och god.


Hos Christer och Veronica bjöds vi på thaimat och cheesecake med jordgubssås. Det blev lite Wii-spelande och hustittande. Har återigen konstaterat att man borde flytta till någon mindre stad.


Idag fyller yngsta svägerskan 24 år så vi ska fira henne kl tre. Skulle vilja ta en cykeltur eller nåt i det fina vädret innan. Har ju inte blivit någon träning på snart en vecka.


Greklandslängt


                                                                                Bild: Airtours.se
Utsikten från vårt hotell på Kefalonia verkar inte helt fel. Den här bilden är tagen uppe vid husen. Vi valde lägenhet med markterass för att slippa vakta Leo som skulle kunna få för sig att klättra på balkongräcket etc.


Godmorgon denna långfredag!


Jag vaknade utan röst, hoppas jag får tillbaka rösten när jag vaknat till något. Har ingen lust att ställa in dagens planer pga en dum förkylning.


Igår efter middagen tog vi en promenad på nästan en timme och fyrtiofem minuter. Vad skönt det var efter att ha varit inne största delen av dagen. När vi närmade oss hemmet ringde P:s kollega och frågade om vi ville komma över så vi gick över dit ett tag, var hemma strax före 23. De bjöd på både champagne, vin och rom men jag höll mig till vatten.


Snart nalkas det frukost, är rädd att jag inte känner någon smak :-(


RSS 2.0