Fredagsmys

Jag har haft en lugn kväll tillsammans med min lilla älskling. Vi har ätit god middag för att sedan inta soffläge framför Nicke Nyfiken som Leo valde i videobutiken. Till filmen avnjöt vi grönsaksdip och godis för lillkillen. Det har varit en riktig festdag för honom idag med korv med bröd, saft, popcorn och glass på dagis. Efter dagis kom en dagiskompis och hennes mamma förbi på fika, det var mycket trevligt.

Jag hyrde Flickvänner från förr som tyvärr inte verkar så bra, men jag ska ge den en chans till. För övrigt börjar jag bli bio-sugen, det går ett par intressanta filmer nu. Får se om tillfälle att komma iväg ges. Skulle kanske vara lite kul och se This is it också. Min kollega såg den i onsdags, hon tyckte den var skitbra.

Ska fortsätta titta på filmen nu.


Onsdag


Idag fick vi inbjudan tíll årets julbord. Denna gång på Restaurang Kungsholmen. Vi blir bjudna på julbord ute vartannat år och vartannat brukar vi ordna julbord på kontoret. Har redan börjat fundera över klädvalet :-)

Redan onsdag idag. Här hemma rullar vardagen på med tvättstuga och alla andra vardagssysslor. På tv rullar matchen mellan Trelleborg och Hammarby. Just nu leder Hammarby med 2-1, håll i den ledningen, please!

Lagade ett nytt recept till kvällens middag. Det blev riktigt smaskigt, kanske bjuder på det när Nina och Susanne kommer. Förrätt och varmrätt har jag redan klart. Som tilltugg framför tv:n åt vi grekisk yoghurt med valnötter och honung. Gott och nyttigt!

Nu är det snart dags att springa ner till tvättstugan igen.

J*klar, Djurgården ökade precis på sin ledning.


En av Leos favoritsånger just nu!


Ensam-mys


Här sitter jag i min ensamhet. Har lagt in lite bilder i bärbara från den externa hårddisken.

Jag är alltså ensam hemma. Patrik har något slags informationsmöte på jobbet. Han tog Leo med sig eftersom tisdagar är min träningsdag. Han har haft med Leo förr på ett liknande möte och det hade gått jättebra!

Eftermiddagen spenderades på Farsta Gård där vi fick en genomgång av Windows 7 och Office 2007. Hela bolaget (eller rättare sagt; samtliga anställda inom Stockholms Stad, sisådär 48000 personer) ska få en helt ny IT-lösning. Det lät bra allting om det nu funkar utan problem vilket jag har svårt att tro eftersom saker och ting har en förmåga att alltid krångla. Vi ska bl.a. få 22" widescreen-skärm. Låter hur stort som helst! För att logga in i datorn så behöver man ett "tjänstekort" som man stoppar in i burken. Som sagt, en hel del nya förändringar väntar. Nya telefoner ska vi få också men det är inte riktigt klart.

Nu ska jag pyssla lite till och bara njuta av lugnet innan killarna kommer hem och vi bänkar oss framför sista avsnittet av Den Stora Resan.


Leos nya kläder

 

Kom på att jag inte visat Leos nya kläder. Bilderna är inte de bästa. På övre bilden har han skjorta och väst från KappAhl samt slips från Åhléns. Tröjan längst ner kommer från Lindex. AC/DC är Leos idoler. Han vill sjunga som de när han blir stor brukar han säga.


En stillsam lördag

Jag tog en välförtjänt sovmorgon till klockan 10 idag. Minns knappt när jag sov så länge senast. Efter frukosten åkte vi och bytte vårt trådlösa tangentbord till ett som skulle vara bättre men vete sjutton om det var någon skillnad egentligen.

Lunchen åt vi i Skärholmen. Vi har bojkottat det centrumet ett tag eftersom Boultbee infört parkeringsavgift men det är alltså borta nu efter högljudda protester från kunder och näringsidkare.

Sen svängde vi förbi mina föräldrar för en snabbfika och lämnade av lite gamla kläder som de ska skänka till välgörenhet.

Nu sitter killarna i vardagsrummet och tittar på klipp med monsterbilar på Youtube, själv flydde jag in till sovrummet efter att ha slagit in x antal presenter inför morgondagens dubbla kalas.

Klockorna är redan omställda. Kan inte påstå att jag ser fram emot att gå upp klockan sex när Leo vaknar.... Håll tummarna för att han sover längre!


After work

Träffade några kollegor på Malmen idag för en after work. Jag och två till avslutade det hela med middag på indisk restaurang. Jag bad att få min mat extra stark, det bränner fortfarande i munnen, men gott var det. De andra gick vidare, men jag åkte hem. Längtade för mycket efter sängen.

Imorgon har jag sovmorgon, skönt. Vet inte alls vad vi ska hitta på imorgon. Kanske gå på Titanicutställningen, det är sista chansen.

Längtar efter att göra nåt skoj med Leo, har knappt träffat honom idag.

Ska prova mina stövlar nu. Har spanat in två par men kan inte bestämma mig för vilka. Kanske blir det båda...

Vintage Stories

 

Provade några plagg ur KappAhls Vintage-kollektion idag. Dessa fastnade jag mest för. Klänningen till högerr är från barnkollektionen men passade mig perfekt. Kanske aningens för kort till strumpbyxor men till jeans eller tjocka leggings blir det kanonsnyggt. Ångrar mig kanske att jag inte köpte den. Eller den fina lila toppen. Vad säger ni, hiss eller diss?


Konflikthantering

Idag har jag varit på utbildning i konflikthantering. Vi satt på sjuttonde våningen i en av Hötorgsskraporna med fin utsikt över vackra Stockholm.

Innehålller i kursen var sådär tyckte jag. Hade hoppats på lite mer konkreta tips och inte så mycket prat om olika människotyper.

När vi var färdiga blev det en liten runda på stan. Kom hem med ett par påsar. Blev sugen på att köpa ett par stövlar med lågt skaft, provade några snygga på Din Sko. Måste bara bestämma om det ska vara med eller utan klack. Jag är ingen klack-tjej så jag borde köpa utan men de jag provade hade såpass låg klack att till och med jag kanske klarar av det.

När jag skulle koppla upp det trådlösa bredbandet idag så krånglade det. Typiskt tänkte jag. Det som funkade så smärtfritt igår. Efter 13 minuter i telefon med supporten funkade det. Felet låg hos mig eftersom jag först hade råkad välja fel nätverk att ansluta till. Det ligger då tydligen kvar ett tag och gör så att man inte kan koppla upp sig på sitt egna.

Tisdag hos oss


Idag köpte jag Sofis Mode för första gången. Man får nämligen "smygläsa" två kapitel av hennes bok som släpps vilken dag som helst. Jag tror att den kan vara bra. Kombinationen chick lit och New York kan inte bli fel.


God kväll!
Här hos oss har tisdagen rullat på som alla andra tisdagar men jobb och träning för min del. Till middag blev det currykyckling som jag hade beställt, det var precis så gott som jag hade föreställt mig. Det är verkligen lyxigt att komma hem till dukat middagsbord.

Vi har hunnit med att installera det trådlösa bredbandet. Fick hem modemet idag. Det gick helt smärtfritt! Inte ofta det händer att saker inte krånglar.

Klockan åtta bänkade vi oss framför vårt gemensamma favoritprogram Den Stora Resan. Det var näst sista avsnittet och jag misstänker att en och annan tår kommer trilla ned för min kind under nästa program. Jag var så impad av Peter och Birgitta som fick varsin snygg Mentawai-tatuering i kväll. Bror passade väldigt bra som Himbapojke. Har fortfarande svårt för familjen från Dalarna, de känns så mesiga och svenska på nåt sätt.

Nu ska jag krypa ner i sköna sängen med ovan nämnda tidning. Imorgon väntar en heldagsutbildning i konflikthantering i stan.



Shoppat i New York

Jag har ju glömt att visa mina shoppingfynd från resan. Här kommer några:


Mitt bästa fynd! DKNY-väskan som jag spanat på här hemma hittade jag till vrakpris på outleten. En matchande plånbok blev det också


Läppglanset Turkish Delight. Köpte det förra året och det blëv snabbt en favorit


Älskade tvålar från Bath & Body Works


Skimrande bodylotion från Victorias Secret. Blev en hel del annat därifrån också


Ljus från Yankee Candle som doftar gott


Fler ljus från Bath & Body Works och Yankee Candle. Kommer värma fint i höstmörkret


Kiehls Lip Balm. Väldigt effektivt och mjukgörande om jag får säga det själv


Svart klänning från Buffalo


Teknikens under

Jag surfar trådlöst nu!

Måndagkväll hos oss


Äntligen har vi köpt nya krukväxter till sovrummet. Det ser genast mycket trevligare ut. Ska försöka hitta något nytt även till vardagsrummet istället för våra fikusar som ständigt ser torra och törstiga ut.

Måndagkväll hos oss som sagt. Efter en god middag hamnade vi i soffan framför Halmstad - Hammarby. Det ser inte ljust ut för vårt kära Bajen. Vinner vi denna match lever hoppet men förlorar vi är det nog kört. Dessutom leder Djurgården i skrivande stund, inte bra. Nähä, just nu blev det 1-1. Tack för det :-)

Denna måndag har annars förflutit som de flesta måndagar med lång arbetsdag för att sedan skynda hem och äta middag och natta Leo nästan direkt.

Update: 1-0 till Halmstad :-(


Upp!

såg vi idag på bio med Leo och Johannes. Innan filmen hann vi med ett sedvanligt besök på Donken. Filmen var rätt bra, kanske inte håller med om att det var den bästa filmen men den var klart sevärd. Ungarna gillade den och satt som två tända ljus till skillnad från killen som satt bredvid mig som hoppade upp och ner i sin stol under hela föreställningen. Inte nog med det; han stampade med fötterna i golvet också. Var nära att säga till honom några gånger men sen tänkte jag att han kanske inte hade alla bestick i besticklådan så jag lät bli.
Tyvärr glömde jag kameran hemma så några bilder från dagens trevligheter blir det inte.

Jag åkte till Söder lite tidigare än killarna för att leta efter en varm, stickad tröja. Provade några stycken men tyvärr så är det så att de sötaste tröjorna är väldigt stickiga. Jag vill kunna ha ett linne under men det gick inte. Köpte istället en lite "tråkigare" kofta. Den fanns i svart, lila och ljusgrå. Svart och lila har jag redan mycket av så det blev den sistnämnda.



Nu har vi landat hemma. Killarna leker i Leos rum. Snart ska vi bege oss till Ingarö för tacosmiddag, mums!


Mascara



Jag använder just nu fyra olika mascaror. Jag tycker det är jättesvårt att hitta någon som är riktigt bra. Förra året köpte jag Lancomes Hypnose i New York och i år köpte jag äntligen den omtalade Fiberwig samt Dior Diorshow. I morse provade jag Fiberwig och blev besviken. Jag har sett bilder på folk som har använt den samt bara hört positivt om den. På mig ser det ut som vilken mascara som helst, inte som de utlovade lösfransarna. Det kanske är mina fransar som det är fel på.

Hittills tycker jag nog att Max Factor och Dior är bäst av de jag har provat.


Fiberwig på fransarna. Ser knappast ut som lösfransar...


Ur barnamun

På tunnelbanan sitter Leo och jag mitt emot en kille och en tjej. Båda två har dreads, tjejen har dessutom färgat håret i en röd nyans. Leo babblar på som vanligt om allting som han brukar göra. Plötsligt frågar han:
"Är det troll?"
Han syftar såklart på de med dreadsen. De närmsta resenärerna inklusive de själva skrattar hjärtligt. Tjejen sa att hon tog det som en komplimang :-)

Antar att det inte är sista gången Leo kommer säga något pinsamt på tunnelbanan eller bussen så det är bara att vänja sig. Kom på nu att han har frågat en gång varför en mörkhyad dam var mörkhyad.


Bärbar dator

Äntligen är jag ägare till en alldeles egen bärbar dator!!!!! Vi har även köpt en ny stationär men den kommer P använda mycket till filmredigering så då måste jag såklart ha en egen surfdator :-)

Det blev en svart Compaq. Hade helst velat ha en söt rosa sak men de kostar lite för mycket. Var heller inte sugen på en liten med 10,1"-skärm.

Den som är intresserad av vilken dator det blev klickar här.

Vardagslivet rullar på som vanligt nu igen efter vår New York-resa. Jag har lagt upp några bilder på Fejjan för den som vill se, kanske lägger ut nåt här i bloggen sen också.

Ska springa ner till tvättstugan nu. Sen måste vi försöka få ordning på vårt vardagsrum som är rörigt i och med nya datorn. Även matbordet är belamrat med bruksanvisningar och annat.

På återseende.

Idag gör vi som halva Sverige...

... det vill säga äter tacos till middag, gott ska det bli! Vi får svulla eftersom det inte får bli några rester som bara ligger och möglar i kylskåpet. Dock skippar vi den obligatoriska colan, känns som att det kommer bli en hel del under semestern.

Leos dagiskompis är på väg hit för att leka en stund och snart kommer även några för att titta på bilbarnstolen. Håll tummarna för att vi får den såld.

Patrik är i Farsta för att köpa present till Oscar, Leo ska på kalas imorgon nämligen. Leo ville inte följa med och välja ut, han sa "pappa vet vad han ska köpa". Haha!


Nya frillan, vad tycker ni?

Håll till godo trots dålig fotograf, rörig bakgrund, icke-fotogeniskt motiv samt dålig kvalité på bilderna




Jag är nöjd med håret. Det blev som synes ganska mycket kortare, speciellt där bak. Hoppas det blir lika bra efter jag har tvättat och fönat själv. Vem vet, det kanske blir bättre ;-)

Besviken

Foto: Lindex.se

 


I säkert två månader har jag väntat på att Lindex ska släppa sin Pink Collection designad av Emma Wiklund. Hade nämligen sett en snygg klänning i den kollektionen.
Jag provade den idag, den var inte alls snygg. Inte på mig i alla fall. En anledning kanske var att den var väldigt skrynklig, den såg inte ut som på bilden direkt. Fast eftersom jag redan har två klänningar i liknande nyans så var det nog bara bra att den inte passade mig.

Dålig uppdatering

Antar att mina tusentals läsare har saknat mig. Jag har helt enkelt inte haft inspiration till att blogga, det har inte hänt nåt speciellt kul heller som jag har kunnat berätta om.
Veckorna rullar på i rasande fart. Börjar kunna min tillvaro utantill numera... Dock trivs jag med mitt inrutade liv eftersom jag är vanemänniska.

I övermorgon bär det av till New York för en liten paus i vardagen. Det ska bli underbart att återvända till stan som aldrig sover. Denna gång är jag lite mer taggad inför shoppandet. Hoppas jag i alla fall. Jag kommer sakna Leo som sjutton men det känns bra att veta att han är i trygga händer och förmodligen kommer ha roligare än om han hade följt med oss.

Jag har inga nytagna bilder att dela med mig av heller. Försökte fota de nya sängborden igår men det blev bara pannkaka :-( Kanske gör ett nytt försök senare.

Torsdag och strax efter 19 betyder träning. Så alldeles snart ska jag byta om och promenera iväg till gymet. Först ska jag bara hänga en tvätt.

Imorgon ska jag äntligen till frissan. Mitt hår har varit hemskt den senaste månaden! Är glad att jag bokade in en tid före resan.

Avslutar med en bild från ett av paradisen på jorden


RSS 2.0