Tropisk yoghurtdessert


En otroligt lätt och fräsch efterrätt som man svänger ihop på ett kick. Tyvärr glömde jag fotografera våra skapelser så bilden ur kokboken får duga.


För 4 personer:


2 mogna mango
saft av ½-1 lime
5 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt
ca 1 dl florsocker
2 passionsfrukter

Skala mangofrukterna. Skär den ena i prydliga bitar och ställ dem åt sidan. Kör fruktköttet från den andra mangon i en matberedare tillsammans med limesaften. Blanda yoghurten med siktat florsocker och lägg upp i portionsskålar. Skeda över lite av mangopurén och klicka sedan lite mer yoghurt ovanpå. Rör om hastigt så att det blir som mangorippel i yoghurten.
Toppa varje portion med bitar av mango och avsluta med att gröpa ur en halv passionsfrukt per portion. Kyl gärna det hela någon timme före servering.

 

 


Kommentarer
Postat av: Daniel

Måste testas!



2010-04-12 @ 19:48:34
URL: http://m224.blogg.se/
Postat av: Stina

Åh, det där ser ju fantastiskt gott ut! Tackar!

2010-04-12 @ 22:03:34
URL: http://minbebis.com/blogg/stina/
Postat av: Lotta

Hmm det där såg så himla gott ut, det ska jag verkligen testa till helgen! :)

2010-04-13 @ 08:07:27
URL: http://twokidsmum.blogspot.com
Postat av: Camilla

Så fräscht det ser ut, och fint serverat :-)



2010-04-15 @ 17:05:30
URL: http://vitha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0