Några julfavoriter


Julstämning

Jag har lyssnat på julmusik och slagit in julklappar. Det var bara doften av nybakta lussebullar som saknades. Jag längtar jättemycket till julen! Det har nog att göra med att jag inte känner av hetsen och stressen lika mycket som jag brukar, jag verkar för en gångs skulle ha lyckats koppla bort den. Tack och lov.

Idag är jag avis på Daniel som är på julbord på ett fint slott. Är det något jag verkligen är sugen på så är det julmat. Varför kunde du inte smuggla med mig??

En annan julig sak: Fick smakprov på mammas chokladdoppade apelsinskal .Lju(v)ligt var ordet! De är farligt goda när de är färska. Hon hade även testat att doppa citronskal i choklad, det var gott men inte lika gott som apelsin. Var tvungen att hämta hit asken nu :-)

Strumpor

Köpte som sagt ett fempack strumpor till Leo på HM. Ett par är grå med vita prickar, ett par är helgrå, ett par är helsvarta, ett par är svarta med vita prickar och slutligen ett par svarta med vita ränder. När tjejen i kassan slår in dem dyker det upp "strumpor flick" på displayen. Varför då?? Kommer Leo bli mobbad nu för att han har tjejstrumpor? Det är nog bäst att jag lämnar tillbaka dem imorgon så att pojkstackarn inte får men för livet.

Söndagen i bilder


Efter en soft morgon hemma styrde vi kosan mot...


...Junibacken. Här poserar Leo intill Astrid


Matlagning i Pippis kök


Pippi, Dunderkarlsson och Blom in action


Precis som Pippi leker Leo inte nudda golv


Leo i blåbärsskogen


Första gången på skidor


Provar sin nya hjälm

Dagen blev trevlig trots allt. Jag gillar inte när vi inte har nånting planerat, jag får lätt tuppjuck hemma, särskilt om det är jag som har gått upp med Leo och redan har varit vara hemma i X antal timmar innan Patrik vaknar. Vi bestämde oss ganska snabbt för Junibacken. Det var rätt lugnt, inte så mycket folk som det brukar vara.

När vi hade lekt av oss åkte vi till Farsta där vi snabbt morsade på Leos farföräldrar och gammelfarmor. Jag köpte en julskiva med tre skönsjungande damer :-) På HM hittade jag en stickad tröja till halva priset till Leo och ett storpack strumpor. Mer om strumporna senare.

Lördagen i bilder


Julgranen på Skeppsbron fotograferad av Leo


Mysigt i vagnen trots ruskvädret


Leo med tomteörhänge


Under misteln måste man pussas oavsett om man vill eller inte


Macro-tomte


Leo demonstrerar hur man slår i en spik på bästa sätt

Jag gick ensam i stan ett tag och hittade äntligen ett par stövlar med klack. Jag tror i alla fall att jag ska behålla dem. Måste prova dem till kjol eller klänning.

Sen mötte jag upp mina killar samt hela familjen Jansson på Max för att svulla, gott var det :-) Gick en sväng på Kungsans julmarknad innan vi skildes åt. Jag promenerade till Södra Latin där jag, mamma och pappa var på (jul)konsert. Jag måste säga att jag blev besviken, trodde att det skulle vara en renodlad julkonsert men tyvärr var julsångerna underrepresenterade. Ungdomarna var dock väldigt duktiga allihop.

Därefter åt jag och killarna god middag på Kålet. Jag hittade mina filofaxer från -97 och -98. Haha rätt kul läsning.

081205

Humör: Nästan på topp
Gjort: Varit på bio med min darling
Ser på: Ett allmänt rörigt datorbord
Lyssnar på: Tystnaden
Läser: Fortfarande Irene Huss
Dricker: Vatten
Äter: Åt god falafeltallrik med olika röror till middag
Bästa: Sovmorgon imorgon
Sämsta: Vädret
Barn: Sover sött
Väder: Grått, mörkt och regnigt

Dagens

Humör: Hyfsat. Ser fram emot filmkvällen
Gjort: Ätit middag och busat med Leo
Ser på: Datorskärmen
Lyssnar på: Fläktsurr och Patrik som läser för Leo
Läser: Fortfarande Irene Huss
Dricker: Vatten
Äter: Just nu inget, men snart chips och dip
Bästa: Min familj
Sämsta: Att Sony Vaio fortfarande kostar 12000
Barn: Lyssnar på godnattsaga
Väder: Grått, men kallare nu, kanske vågar hoppas på snö

Lill-lördag

Det blev ingen träningen för mig idag heller. Har helt enkelt tappat motivationen. Nån som har tips på var jag kan leta efter den?

Istället blir det myskväll med film, chips och dip. Patrik håller redan på att natta Leo. Typ 1½ timme tidigare än vanligt. Spännande att se när Leo vaknar imorgon.

Jag avslutar dagen med ett jättebra julklappstips. Jag köper som sagt inte julklappar till vuxna men i år kan det bli något från Unicef.

Kvällslektyr

De senast kvällarna har Leo velat läsa sin ungerska biltidning innan han ska sova. Denna sida tycker han är roligast. Han pekar och rabblar vartenda bilmärke. Det enda som han, än så länge, inte är säker på är Alfa Romeo. Alla andra märken kan han som rinnande vatten.Rosenrot

Jag har äntligen kommit mig för att köpa rosenrot! I ett år minst har jag gått och tänkt att jag ska köpa det men det har inte blivit av, men nu så.
Frågan är om det hjälper. Jag tog första tabletten i fredags, jag tar två om dagen. Hittills har jag bara blivit tröttare tycker jag. Har jag inte märkt någon skillnad om en vecka så tror jag tyvärr inte att det funkar på mig. Trist eftersom jag har hört så mycket positivt om det.


Jag är beroende

MItt största beroende just nu är indisk mat. Jag skulle kunna äta det varje dag i ett par veckors tid utan att tröttna. Så när valet stod mellan att träna eller att åka och äta indiskt så var det inte så svårt. Det godaste är att dippa naanbrödet i såsen! För en gångs skulle var det lite hetta i min mat, det är inte ofta det är starkt trots att jag nästan alltid väljer någon av de starkare rätterna.

Nähä, dags att få Leo i säng.

RSS 2.0