Rastlös

Nähä, det går inte att publicera bilder, det får bli ett bildlöst inlägg då. Jag började titta på Crazy in Love via Voddler men jag är alldeles för rastlös för att titta på film så jag hamnade här istället. Lyssnar på Peter Jöbacks East Side Stories för första gången. Hittills är jag inte överförtjust, kan bero på att låtarna han har gjort cover på inte är några favoritlåtar.

Idag har vi haft fikagäster, jag bakade en pepparkakscheesecake toppad med björnbär. Den blev riktigt god, ska nog göra den åtminstone en gång till.

Före dess var jag och Leo på Bandängen i nästan två timmar. Två av hans dagiskompisar var där så han lekte lite med dem. Jag har träningsvärk i höger arm efter allt gungande. Det är den enda träningem jag får för tillfället då jag fortfarande inte känner mig tillräckligt frisk för att återuppta träningen.

Imorgon är det måndag och en ny vecka börjar. Jag hoppas att veckan kan bjuda på en eller annan rolig aktivitet, den avslutas i alla fall med julbord på restaurang Kungsholmen.

Nu ska jag slösurfa och läsa favvobloggarna.


Införa köpstopp


Som rubriken säger så måste jag införa köpstopp i minst en månad. Julklappar är undantagna. Jag ska alltså inte köpa någonting till mig. Jag vågar inte ens tänka på hur mycket pengar jag har gjort av med de senaste två dagarna. Idag kunde jag inte låta bli att köpa lite coola kläder till Leo samt ett Duranceljus med doft av kanel och apelsin. Ska snart premiärtända det.

Disken är diskad och allt är undanplockad, killarna badar tillsammans. Jag tänker tända alla ljus, sätta mig i soffan och slå på Spotify och min spellista med julmusik. Senare ska jag ge Voddler en till chans och titta efter om det åtminstone inte finns en enda sevärd film.



Luftslottet som sprängdes


På H&M köpte jag detta fina armband tillsammans med en svart stickad klänning (jag lämnade ju tillbaka den från Lindex) med puffdetaljer på ärmarna samt tre par strumpbyxor varav ett par hallonrosa. På Lindex hittade jag en paljettopp som jag tror kommer bäras av mig på julbordet. Vi köpte även nytt te då mitt favoritte med citrus är slut. Provade ett nytt grönt också med ingefära och citron.


Igår var det då dags för premiären av den sista filmen i Stieg Larsson-triologin. Vi hade bestämt oss för att äta något annat än indiskt. T.ex. tapas. Vi tänkte prova La Cuccaracha, men när vi kom dit var det världens kö utanför. Vi provade Östgötakällaren, också väntetid. Likaså Soldaten Svejk som var mer än överfull. Vi traskade förbi ytterligare några restauranger innan vi gav upp och gick till 3 Indier. Visst, det är gott med indiskt men det vore kul att äta något annat nån gång. Kontenten av det hela: Bordsbokning är nödvändigt!

Efter middagen hann vi med en promenad så att maten fick en chans att sjunka ner. Sen förbi Ica där vi köpte lite godis och dricka. Efter filmen var godiset nästan orört, vi var proppmätta båda två.

Filmen då? Den var bra men segast av de tre. Håller med recensenten i DN som skrev att Lisbeth är med för lite. Efteråt fantiserade vi ihop varsin fortsättning, vad som hände med de olika personerna, det var ganska kul.

Leo sov hos mina föräldrar. Han hade somnat 17:05!!! Två gånger hade mamma väckt honom för att fråga om han ville äta men han ville bara somna. Jag tänkte att han kommer vakna mitt i natten och vara pigg men icke; han sov ända till 5:55. Lilla gubben var väl bara trött.

Idag ska vi städa här hemma innan vi åker till mina föräldrar för lunch (plättar!!!) och hämtning av Leo. Kl 14 ska Leo på kalas, under tiden passar vi på att handla mat. Ikväll blir det nog bara mys här hemma. Kanske börjar vi adventspynta.


Redan torsdag


Idag ser jag ut så här i håret. Jag blonderade det igår kväll. Jag visste redan från början att det inte var så smart att göra det precis efter toningen. Håret blev lite gult.... Men det bleknar nog efter några tvättar. Kanske ska testa silverschampo.


Redan torsdag. Jag har ingen riktig koll på dagarna när jag har varit hemma. Men det är riktigt skön att det snart är helg!


Idag hämtade jag en liten kille som absolut inte ville gå hem från dagis. Han hade nog gärna sovit över där om det gick. Tillsammans gick vi ner till källaren och hämtade upp lådan med julsakerna. Jag tänkte gå igenom den och se om vi behöver komplettera med nånting till advent.


Nu ska jag fortsätta med kvällens middag som blir pastagratäng med kassler.


Hemma idag med


Mitt hemska hår :-( Jag var tvungen att tona det brunt då det blivit bitvis grått när jag blonderade det igår...


Även idag är jag hemma med Leo, han är dock feberfri så imorgon blir det dagis för honom och jobb för mig. På förmiddagen tog vi en promenad till centrum. Jag lämnade tillbaka tröjklänningen och Leo fick köpa valfri målarbok. Inte helt oväntat valde han en med Spindelmannen.

Till lunch åt vi kycklingbitar med sötsur sås, det är verkligen gott! Till middag har jag tänkt att vi ska äta chili con carne. Leo har tjatat till sig bönor. Han som aldrig åt det förut älskar tydligen det nu. I alla fall på dagis. Återstår at se om han äter något hemma.

Tvättstuga står på programmet denna onsdag. Ska gå ner strax efter 15 och hoppas att den som har passet innan inte har kommit, om så är fallet tänkte jag passa på att tvätta alla täcken och kuddar.


De har kommit!


Skorna har kommit. De var fina men känns som att de kommer ge skavsår. Dessutom luktar de starkt av lim. Får hoppas att den lukten bleknar tills det är dags att använda dem.



Snart dags att krypa ner i sängen med senaste numret av Mama.


Solnedgång


Så här vacker var himlen när solen sänkte sig bakom hustaket i eftermiddags.

 

Det var inte så kul att vara inne hela den korta ljusa tiden av dagen, det var dessutom sol idag. Jag var iväg en kortis till centrum på kvällen men då var det åter becksvart.

Jag blir hemma med Leo imorgon också. Förhoppningsvis är han helt feberfri imorgon. Han kändes sval innan han la sig, jag tog aldrig tempen.

Han är inne i en mammig period, det är både mysigt och lite jobbigt. Jobbigt för att det bara är jag som får natta osv. Fast mitt hjärta smälter när han säger att han är mammasugen och så kommer han och kramas ♥


Nytt i garderoben


Just nu här hemma


Leo sover skönt i soffan


Leo har bara napp när han sover men nu har vi sagt att han ska slå in alla nappar i ett fint paket och ge till tomten på julafton så att han i sin tur kan ge napparna till bebisar som verkligen behöver nappar. Hade tänkt göra samma sak redan förra julen men det blev aldrig av. Inte heller att gå till Skansen och ge dem till kattungarna.


Det verkar som att mitt paket från HM har levererats till ombudet, väntar bara på att avin ska dimpa ner i brevlådan :-) Hoppas jag inte blir besviken bara.

När Leo vaknar ska vi äta lunch, jag ska äta resterna av kräftpastan och Leo vill väl ha pasta med köttbullar och ketchup :-)


Update: Posten var nyss här. Det kom ingen avi.


Att visa uppskattning


Dessa fina blommor köpte jag till min älskling för att jag uppskattar allt han gör för sin familj.


Hemma med liten sjukling


Så här såg det ut när Leo klippte sig i söndags. Han var så duktig! Och söt som få blev han i kortare hår.


Idag vab:ar jag. Lilla älsklingen fick hög feber igår, knappt 40 grader. Han låg i soffan hela kvällen och var allt annat än pigg. Middag åt han faktiskt; pasta och köttbullar som han beställt. Innan läggning fick han en alvedon som verkade snabbt. Leo satt plötsligt upp och pratade en hel del.
Leo och jag sov i vår säng så jag kunde ha koll på honom, det var väldigt mysigt. Det var inte lika mysigt att han ville gå upp redan strax efter 06. Så var det med den sovmorgonen :-)

En halvtimme efter han vaknat låg tempen på 38,4. Leo är nästan sitt vanliga jag, han babblar på som bara den.

Nu är det snart dags för frukost. Jag köpte hem salami igår vilket jag berättade för Leo i morse varpå han säger: "Jag älskar salami!" Återstår att se om han vill äta någon frukost.

Jag har börjat med min hostmedicin igen, ska se om jag kan bli av med min slemhosta en gång för alla och återuppta träningen. Idag är det fyra veckor sen jag tränade. Längtar verkligen efter att komma igång igen.


Ljusslingor


Igår såg vi en balkong smyckad med en ljusslinga, Leo sa då: "Titta vad fint! Kan inte vi också ha så?" Sagt och gjort. Leo fick välja och han valde en slinga med blå lampor. Jag hade föredragit en vit men men....


Ny ljusslinga med stjärnor som fick följa med hem. Har inte bestämt om denna fönsterbräda ska bli dess permanenta plats, vi får se.


Regalskeppet Vasa

Idag tog vi oss till Vasamuseet. Skönt att promenera längs Strandvägen i solskenet, vi var dock inte ensamma.


Den fyrkantiga "behållaren" längst bort var ett av två avträden som fanns på skeppet.


Den rikt utsmyckade aktern.


Inte undra på att skeppet kantrade när hon bara hade ett djupgående på 4,8 meter.


Leo tyckte det var kul till en början men det var knappast tal om att hinna läsa all fakta om skeppet. På frågan vad som var roligast på museet svarar Leo "titta på den stora båten som sjönk". Vi såg även skeletten av flera människor som drunknade vid förlisningen.

När vi var färdiga kurrade det i magen och vi styrde stegen mot Systrana Voltaires. Har hört att de har väldigt god morotskaka  ;-) Tyvärr var det smockat med folk så vi vände i dörren och promenerade tillbaka mot city. Vi åt asiatisk buffé på ett ställe på Sveavägen. Gott men Leo åt inte för 59:- om man säger så....

Efteråt gick vi runt i stan och gjorde diverse inköp, bland annat tröjklänningen som jag skrev om i förra inlägget. Ska gå omkring i den lite hemma och se om jag trivs i den.

Jag märkte att julhetsen redan har börjat. Det var så mycket folk i stan. Och värre blir det. Så från och med nu kommer jag undvika stan. Patrik och jag brukar åka till Täby C och julhandla, det bär säkert av dit i år också. Kul att se nåt annat centrum än de vanliga.


Fredag i vårt hus

Och en lugn sådan. Efter jobbet åkte vi och storhandlade för att sedan inta en taco-middag hemma. Klockan sju var det dags för Leos kusins Julias uppträdande med kören. Leo satt helt stilla under hela föreställningen, efteråt sa han att det var bra och att han vill att Julia ska sjunga igen :-)

Nu sover gullpojken medan jag och Patrik sitter i soffan och är sociala med varsin dator.. Ska väl ta och stänga av denna och lyssna på lite musik på den andra.

Lördagen ligger som ett oskrivet blad framför oss, lite tråkigt är det med sådana dagar då jag gärna har åtminstone en grej inplanerad.


Är sur för att denna tröjklänningen inte passar på mig, det är precis en sån jag vill ha. Så typiskt!


Snart helg igen!


Nya almanacka. Bra med plats att skriva dagboksanteckningar. Dessutom finns det fyra olika bilder att variera framsidan med. Gillar den randiga.


Då var det snart helg igen! Torsdagkvällar är det bästa på hela veckan, det är så nära helgen, bara korta fredagen kvar.

Här hemma är det lugnt. Leo tittar på film och jag hänger tvätt och bloggar samtidigt. Patrik är och hjälper sin syster att köpa TV. Vi åt god kassler till middag, har varit sugen på det länge. Även Leo åt bra.

Inte blir det någon träning idag heller. Känner mig ännu inte fit for fight, men på söndag tänker jag träna oavsett. Är så trött på det här nu.


Min älskling på Monster Jam i lördags


För snart fem år sen

Jag hittade några bilder som min vän Daniel tog den 19 november 2004. Lite skillnad på vädret om man jämför med idag.








Spotify


Stockholm en gråmulen dag 2006


Typ tre år efter alla andra har jag äntligen skaffat Spotify så nu sitter jag och lyssnar på bra musik. Har även hunnit göra en spellista med julmusik, den kommer säkert spelas flitigt framöver.

Vädret är ungefär som på bilden ovan och inte verkar det bli bättre förrän tidigast till helgen heller. Tråkigt!

Det blev ingen träning idag, har börjat känna mig förkyld. Hostan är så gott som borta men nu har jag börjat nysa och snora istället. Är fruktansvärt trött på detta nu.

Leo fick första sprutan mot svininfluensan idag. Det gick bra till slut. Han gnällde i väntrummet att han inte ville ta spruta. När sköterskan stack honom grät han men det gick över så fort de tog fram en korg med bokmärken som han fick välja av. Hoppas att han slipper biverkningar nu. Får se när jag och P kan komma iväg och vaccinera oss.


Råkat klicka hem


Det var inte alls meningen. Egentligen. Provade igår men då verkade det inte gå. Idag gick det. Hoppas de sitter bra och är sköna. Den matchande väskan är väldigt fin.....


Mulen måndag


Dessa tre böcker fick följa med hem från bibblan idag. Jag är, som ni märker, inne i en biografiperiod. Jag har hört talas om alla tre böcker. Värsta Pappan är nog väldigt rolig medan de andra mer allvarsamma.


Godkväll!

Återigen måndagkväll. Jag har sett otroligt bra och otäcka Changeling ikväll igen med Patrik. Fast denna gång kunde jag inte hålla mig vaken under hela filmen.

Efter jobbet lekte jag och Leo massor i hans rum med bilarna bland annat. Det är så kul att ta del av hans livliga fantasi. Till middag åt vi väldigt god masaman curry med kyckling, kokosmjölk, potatis, paprika, rödlök och ananas. Det räckte även till två matlådor, mums!

Imorgon har jag tänkt att försöka träna för första gången på tre veckor. Vi får se hur det går. Jag hostar lite fortfarande, dock ingen rethost. Jag får ta det lugnt så får vi se hur det går.

Nu väntar sköna sängen!


Soft söndag



Jag ska snart krypa upp i soffan framför denna film som jag hyrt. Jag har velat se den länge. Hoppas jag inte somnar bara..


Dagen började med att Harri ringde och frågade om vi ville med på Bostadsrättsmässan, han hade fått gratisbiljetter. Vi hakade på dit. Det visade sig vara rena rama himmelriket för ungarna med allt godis. Annars fanns det inget av intresse på mässan.

Vi promenerade tillbaka till Harri och Malin, Leo fick vara där och leka medan vi åkte och tittade på radhuset. Det var som vi misstänkte att det låg för nära vägen, synd på ett sånt snyggt hus.  Gillade verkligen planlösningen. Det värsta är att alla de där husen ligger lika nära vägen. Hade det inte varit för vägen hade jag köpt det på en gång även fast tvättmaskinen stod i köket.

Tillbaka till Harri och Malin där vi fastnade ett tag. Vi spelade ett roligt frågespel och fikade. Slutligen åkte vi till mina föräldrar och åt middag, det var en jättegod köttgryta, fick även med matlåda.

Leo stannade kvar och ska sova över. Han ska ju ändå vara där imorgon så nu slipper pappa gå upp i ottan för att åka hit.


Lat lördag


Nya ljushållare från Indsika lyser upp här hemma


Idag har vi inte gjort många knop. Vädret inbjuder inte direkt till det. Vi har städat upp efter gårdagens kalas och inget mer. Ikväll ska killarna på Monster Jam i Globen. Leo ser verkligen fram emot det, hoppas han gillar det.


Jag tror att det är söndag idag men det är bara lördag. Älskar den känslan!


Imorgon ska vi titta på ett radhus. Det är skitsnyggt, nyrenoverat. De två nackdelarna är att tvättmaskinen står i köket så jag antar att den inte får plats någon annanstans samt att huset förmodligen ligger för nära en stor väg men det får vi ta ställning till på plats.


Nu ska jag fortsätta mysa med Leo som sitter i soffan och tittar på film.


Festlig fredag

Nina, Susanne, Leander och Lilja var över på middag igår. Vi bjöd på trerättersmiddag, vin, snacks och karaoke. Alla sjöng mycket även fast ljudet inte var det bästa. Hm, undrar vad grannarna tyckte... De var kvar till 01:40 ca. Jag brukar alltid vilja diska innan jag går och lägger mig men igår såg det verkligen ut som ett bombnedslag här så vi gick och la oss direkt. Jag tror jag somnade i samma sekund som jag la huvudet på kudden.


Puss älskling


Nina och jag


Nina och Susanne


Susanne och jag


Nina sjunger Åh en sån karl. Finns även på video


Diggar Liljas sköna sovstil! Är impad av ungar som kan sova hur hög ljudvolym det än är.


Snart....

Nu är det inte långt kvar tills jag får sjunka ner i soffan med en kopp te och mammas urgoda morotskaka. Som jag längtar efter att knappt ha suttit något på hela dagen.

En dag på Junibacken



Vad trevligt det var idag! Vi var nästan ensamma på Djurgårdsfärjan. Och vad öde Djurgården var. Det var dessutom lite folk på Junibacken som jag hade hoppats.
Vi började med att åka mysiga sagotåget för att sedan leka i Villa Villerkulla innan det blev dags för lunch. När vi ätit färdigt blev det mer lek innan Pippi-föreställningen drog igång.

Vi avslutade med 1½ timmes lek i Lennart Hellsings värld. Den var riktigt häftigt uppbyggd. Killarna skötte sig och var jättesnälla. De började bara bråka vid ett tillfälle.

Efter middagen ska vi åka och storhandla mat bl.a. inför morgondagens middag. Sen vill jag bara slappa i soffan med en kopp te.

Ska snart börja förbereda maten; korvstroganoff. Jag är riktigt hungrig. Det serverades så små portioner på Junibacken. Fick äta 5-6 knäckebröd för att överhuvudtaget bli lite mätt eftersom Leo fick nästan alla mina köttbullar.


Ledig!!!


                                                     Bild: Google.se


Nu har jag fyra dagars ledighet framför mig. Imorgon ska jag, Leo och hans kusin Johannes gå på Junibacken. Leo säger nästan varje dag att han vill göra något med mig istället för att gå till dagis. På fredag tog jag ledigt bara för att jag säkert skulle ångra mig om jag inte gjorde det. Nina, Susanne, Lilja och Leander kommer på middag på fredag så då har jag hela dagen på mig att förbereda. Måste en sväng förbi Systemet också ;-)

Johannes är redan här, han ska sova över. Han och Leo leker jättebra för tillfället. De vill titta på Ronja sa de förut.

Själv springer jag upp och ner mellan lägenheten och tvättstugan. Patrik stackarn har magknip. Två till i hans sällskap fick ont i magen efter att de åt mongolisk bbq.



Ingen lust

Tappade helt suget att blogga. Fick reda på en sak som gjorde mig arg, förbannad och ledsen. Får ta igen bloggandet en annan dag.


Återigen måndag


Jag kan tipsa om ovanstående bok. Den handlar om en man som blir misshandlad av sin fru samtidigt som han kämpar för att få träffa deras gemensamma son. Som han själv skriver så handlar allt på nätet osv om kvinnor som blir misshandlade av sina män så denna bok är mycket välkommen tycker jag.


Jaha, återigen måndag som sagt. Eftersom jag slutar sent på måndagar så hinner man inte göra annat än äta och slappa lite framför TV:n innan det är läggdags. Idag inget undantag. Patrik hade lagat ugnspannkaka med skinka i. Faktiskt rätt gott. Jag är inget större fan av ugnspannkaka.

Tänkte njuta av en kopp varmt te och tända ljus framför det andra avsnittet av Ullared, mest för att se om det är lika knasigt som förra måndagen.

Trevlig kväll!


Till tomten...


Vår söndag

Dagen började med en liten sovmorgon till 8:40 då Leo vaknade. Vi gick upp och mös lite innan vi väckte Patrik. Jag hade köpt två Triss som Leo skulle ge i Fars dag-present. Tyvärr surade Leo och ville inte alls ge bort lotterna. Efter mycket om och men gick det dock bra. Tog ett varv med dammsugaren innan vi gick iväg och bowlade tillsammans med Patriks föräldrar.





Bowlingen gick lika dåligt som i torsdags. För Leo gick det bättre. Han inledde med en strike :-)

På eftermiddagen promenerade vi till Harri och Malin där vi åt en god middag. Ungarna lekte bra för det mesta. Väl hemma var det dags att natta Leo lagom till Ensam Mamma Söker. Kändes som mammornas väl var ganska solklart. 

Patrik har fortfarande inte kommit hem från första isträningen. Nu börjar alltså säsongen med svettiga träningskläder på badrumsgolvet. Åh vad nice det skulle vara med ett hus med grovingång där han kunde dumpa allt så man slipper se (och känna lukten) av dem.



Lördagsgodis


Leo med sitt lördagsgodis. Han skulle absolut sitta på stegen och äta, gullungen min


God kväll i stugorna!

Idag har vi slappat hemma hela förmiddagen. Jag och Leo har byggt massor med hans lego och pysslat lite här hemma. Efter lunch åkte vi och lämnade Leo hos mina föräldrar. Jag hade nämligen ordnat en liten överraskning åt Patrik. Vi var på bio och såg This Is It. Han fick inte veta vilken film vi skulle se förrän den började. Det var kul att höra hans gissningar. Han trodde först att det var antingen Bröllopsfotografen eller Så Olika. Men så kom det in en indisk familj i salongen, då var han bombsäker på att det var Trubbel i Paradiset vi skulle se, haha. Det var kul att han inte hade någon tanke alls på rätt film.


Hur var filmen då? Jodå, jag är inget större MJ-fan men den var kul att se hur de jobbade inför turnén. Blev faktiskt lite förvånad över att Michael var i så bra skick, fräsch och pigg, verkade inte alls sjuk. Efter filmen åt vi middag hos mina föräldrar och blev sittande ett tag med fotoalbum från 1990 och framåt.


Leo sover sen ett tag. Vi är sociala här hemma med varsin dator. Det är inte ofta det händer så någon gång ibland är det okej tycker jag.


 
Örhängena jag köpte igår och nya ljus från Ikea.


Biljetterna är köpta!


Så här ska bra service va!


Mitt sprillans nya!

I New York köpte jag som bekant Kielhs Lipbalm. Är verkligen nöjd med det. Så mjukt och skönt i konsistensen. Hur som helst; imorse skruvade jag på locket efter att ha smort in läpparna. Vad händer då? Jo, locket går sönder. Alltså själva biten med gängorna lossnar från övriga locket så att det inte går att skruva på. Jag svor för mig själv medan jag i tanken gick igenom sätt att fixa det på.

När jag var inne i stan sprang jag in på NK som säljer Kiehls. Jag berättade som det var. Den gulliga expediten sa att jag måste ha fått ett måndagsexemplar och gav mig ett helt nytt lipbalm. Så ska det fungera! Tack så mycket!


Lyckat!

 
Jag hade bättre lycka idag när jag åkte till stan för att titta efter kjolen i medium. Den fanns och fick följa med hem. Likaså tunikan från KappAhls Vintage Stories som jag tittat på flera gånger.

Då var vi hemma efter jobb, stan och handling av mat (kan inte kalla det storhandling, då vi som vanligt misslyckades). Lägenheten börjar se hemtrevlig ut efter lite plock. Ska även lägga undan rena tvätten samt dammsuga upp det värsta skräpet i hallen innan myskänslan kan infinna sig.


Leo fick välja kvällen snacks; morötter och gurka med dip.

Även denna fredag går i mysandets tecken. Jag lånade Ronja Rövardotter på biblioteket som vi ska titta på efter middagen. Återstår att se vad Leo tycker om den. Jag var aldrig så förtjust i Ronja, varken boken eller filmen.


Förresten; igår var jag hos vårdcentralen för att få hostmedicin. Jag stod inte ut längre. Jag fick flera hostattacker per dag då jag hostade så jag trodde att jag skulle kräkas. Det verkar som att medicinen har hjälpt lite hittills. Hostar inte alls lika mycket eller ofta. Skönt.

Ska snart börja med maten, det blir ett nytt kycklingrecept ikväll.


Indisk middag


Det var detta doftljus från Durance som låg i paketet som kom igår.


Då är snart den här onsdagen till ända. Arbetsdagen har varit ganska lugn. Jag kunde inte vara inloggad på telefonen under långa stunder pga min rethosta. Har haft fyra rejäla hostattacker idag men nu verkar hostan, peppar, peppar, ha lugnat sig.

Ikväll åt vi middag hos en av mina favoritindier; Indian Noha med Daniel och pappa. Saknade Emma och Vanessa som inte kunde komma för de är sjuka. Det känns som att vi börjar bli stammisar där eftersom han visste att jag skulle ha ett vanligt naanbröd :-)


Här hemma väntar nu lite pyssel och fix innan läggdags. När gullungen har somnat ska vi fortsätta projketet som vi påbörjade igår samt hänga en maskin tvätt som är färdig om nån timme.

Imorgon ska jag bowla, det ser jag fram emot!


Misslyckat

Åkte till Nacka Forum efter jobbet idag för att prova en kjol på Zara. Jag provade den för någon vecka sen i stan i storlek small. Den var för liten så nu tänkte jag prova medium men såklart hade de den i den storleken. Min vanliga otur eller? Vill så gärna ha en till kjol som funkar på jobbet. Får se hur jag gör nu. Ska på ett möte på HK på torsdag så jag kanske kan slinka in på Zara efteråt.

Ingen orkade åka hem och laga mat så vi åt thaimat. Leo ville som vanligt ha fried rice, då sa tjejen som jobbade där att det nog var för starkt för honom. Det var redan färdiglagat så hon kunde inte ändra på styrkan. Gullig som hon var lät hon mig smaka lite så jag kunde avgöra själv. Mycket riktigt var det för starkt för honom så det blev nudlar med kyckling istället. Jag gjorde min standardbeställning; kyckling i grön curry.

Nu ska jag sätta mig ner och påbörja ett litet projekt.

Förresten; jag har fått paket idag! Ska hämta ut det imorgon. Är lite nyfiken trots att jag vet precis vad det är :-)

Första måndagen i november


Mjuka, varma vantar från Lindex och senaste numret av Amelia fick följa med hem idag.

"November är mycket lång och grå..." började en av mina favoritböcker när jag var liten. Och det är jag beredd att hålla med om.  Inte mycket skoj händer i november. Än så länge tycker jag att det är lite mysigt med mörkret och alla ljus man kan tända. Ställ samma fråga om två månader så lovar jag att svaret inte blir det samma.

Idag har vi jobbat och Leo har varit med sina morföräldrar som vanligt. Snälla pappa har oljat in vårt matbord, det var ett bra tag sen, så det var välbehövligt.

Tänkte faktiskt se premiäravsnittet av Ullared. Verkar vara en del sköna människor med. Om inte annat kan man förundras över folks shoppingvanor. Som familjen som bor på campingen i två veckor och handlar prylar, kläder och hygienartiklar för hela året för 50000:- Jag föredrar att sprida ut mina inköp under årets 52 veckor. Vad tråkigt det skulle bli annars.

Ha en bra kväll!


Årets sista dopp



Jag, Leo och mina föräldrar åkte till Ulriksdals Slott igår för att gå på deras höstmarknad. Innan vi kom fram till själva marknaden ville Leo gå ner till vattnet och titta. Han klev försiktigt ner på stenarna som låg i vattenbrynet. Plötsligt så välte han som i slow motion ner i vattnet. Mamma var snabb att fiska upp honom. Som tur var blev han inte genomblöt utan klarade sig rätt bra tack vare att han hade både jacka och fleece på sig. Det hade inte varit någon höjdare att ta sig hem kommunalt från Ulriksdals Slott med en dyblöt liten kille.

Marknaden såg vi inte så mycket av eftersom det var massor med folk. Leo fick brända mandlar. Vi hade tänkt äta lunch och fika där men det var det bara att glömma. Åkte hem till mina föräldrar och åt en sen lunch där istället. Tycker det är tråkigt att det alltid är så packat med folk på den här typen av tillställningar.

Vid fyratiden åkte vi till Emma där vi mötte upp henne och Micke för en promenad på Skogskyrkogården bland alla vackra ljus, det var mysigt även om Leo kanske inte förstod syftet med det hela. När vi kände oss klara gick vi hem till  Emma där hon och Micke lagade en god middag. Satt och pratade och lyssnade på gamla låtar. Vi åkte hem vid 22:30 medan resten satt uppe till tidig morgon.


Min pepparkaksgubbe


RSS 2.0