Vill inte att det ska vara måndag imorgon...


Vi åt glass medan vi tittade på Bröllopsfotografen. Vad gott det var med Ben & Jerrys, var riktigt längesen jag åt det.


Igår var jag i stan ensam några timmar. Jag köpte ingenting förutom en pyjamas till Leo så min plånbok är nog glad. Tycker dock det är tråkigt när man inte hittar nåt alls... Sen mötte jag upp Leo och mamma som hade tittat på Clownen Manne, vi gick och fikade, jag åt morotskaka som var supergod!

Kvällen spenderades i hemmets lugna vrå med en middag bestående av fläskfilé och potatisgratäng som var perfekt ur alla avseenden! Gillar när jag lyckas med maten. Tittade som sagt på Bröllopsfotografen som jag tyckte var bra, gillade särskilt Kjell Bergqvists roll.

I förmiddags körde jag ett riktigt hårt träningspass, var helt slut efteråt. När jag hade duschat tog vi en promenad till Farsta med barnvagnen, det var lättare sagt än gjort med det rådande väglaget. Vi åt svullarlunch på Donken med P:s föräldrar innan vi tog bussen hem. Jag hade ingen lust alls att gå i affärer då vilket jag ångrar nu. Här hemma fikade vi nybakt american apple pie som P bakat, mums!

Nu är det återigen söndagkväll. Jag har absolut ingen lust att jobba imorgon. Längtar verkligen efter några dagars ledighet, typ en weekendresa till Barcelona...

 


Härliga fredag!


En ny tidning följde med senaste numret av Amelia. Bröllopsfotografen ska jag titta på ikväll eller imorgon.


Så var det återigen fredag. Jag skulle åkt på kryssning men det blev tyvärr inställt. Tråkigt men det går ju fler tåg... Eller båtar i det här fallet.


Jag njuter av lugnet och tystnaden här hemma. Leo är hos granntjejen och leker så jag har hunnit läsa lite i Amelia uppkrupen i soffhörnet.


Sambon ska roa sig tillsammans med några tusen andra bajare på Hovet ikväll så jag och Leo tänker inte var sämre utan ska gå ut och äta indiskt med mina föräldrar samt Daniel. Mums!

Nu börjar det blir dags att göra sig iordning och gå ner och hämta Leo för att sedan hinna med t-banan som jag tänkte, Leos ben rör sig inte alltid så snabbt.

Hoppas ni får underbar fredag!

 


Nytränad


En caprese som tillbehör till kvällens kasslerrätt


God kväll i stugorna! Här sitter jag nytränad och nyduschad, skönt! Ska äntligen avsluta det vi påbörjade för längesen, nämligen göra klart och beställa fotoboken med bilder från senaste New York-resan. Jag gjorde en till mamma som hon fick i julklapp, då hamnade vår lite i skymundan men nu tänkte jag äntligen göra färdigt den.

Igår var en högst ordinär måndag; visserligen jobbade jag över lite men inte mer än att jag var hemma strax före 19. Sen blev det "Halv åtta hos mig" och obligatoriska "Familjen Annorlunda". Efter det CSI som jag såklart somnade framför. Varför ändra ett vinnande koncept? Inte för att jag vill somna men vad ska jag göra när jag bara inte kan hålla mig vaken?

 


Kalas-söndag

Idag fyller min älskling Vanessa tre år! Det firade vi med kalas hemma hos henne Jag hade bakat kladdkaka med nougattäcke och rulltårta. Kladdkakan fick väldigt högt betyg.

Vi var där i hela fem timmar. Leo och Nessan lekte riktigt bra. Jag åt alldeles för mycket godsaker; det blir lätt så när det står framför en i flera timmar. Dessutom åt vi pizza till middag så nu känner jag mig lagom svullen :-/ Ska skärpa mig i veckan som kommer.

Det var fortfarande strul med t-banan. Till kalaset fick vi åka ersättningsbuss. Som såklart var proppfull. Ingen reser sig upp fast man kommer med ett barn. Jag fick ordna sittplats åt en tant som kom på efter oss. Hade det varit i Budapest eller New York hade flera stycken rest sig upp på en gång för att erbjuda sin plats. Hem gick t-banorna men med väldigt oregelbunden trafik. Vi behövde "bara" vänta i knappt 20 minuter. Sjukt att man ska behöva betala när det inte funkar.

Imorgon är det måndag. Och det betyder ju att jag slutar 17:30. Dessutom ska jag jobba över imorgon så jag vet inte alls när jag kommer hem. För första gången på länge har jag inte alls lust att gå till jobbet... Skulle vilja vara ledig och åka till stan och shoppa.


Dagens fråga

Varför fortsätter svenska folket att titta på Melodifestivalen vecka efter vecka, år efter år, när det är ett jäkla gnäll efter varje deltävling om att låtarna är så dåliga, att programledarna är töntiga och att hela produktionen bara är skit?

I natt vaknade jag livrädd av att P skrek och härjade i vardagsrummet, trodde att det var någon som brutit sig in i lägenheten... Det visade sig att han kollade på OS.

Lekt lite




Mysig fredag!


Smågrabbarna valde allt utom "Allt för min syster" som jag valde. Har hört av många att den är jättebra och en riktig snyftare.


Äntligen fredag! Skönt att ha en avklarat ytterligare en arbetsvecka och tagit ett litet steg närmare våren. Fast det kan man inte tro idag, det är inte skönt ute.


Leos kusin är här och ska sova över. Som ni anar av bilden ska vi ladda upp för en riktig myskväll med diverse onyttigheter. Till middag blir det kycklingenchiladas med sallad.


Det är tänkt att vi ska åka upp på Globen i morgon men det lär ju inte bli av. Får ringa och fråga så att vi inte åker dit i onödan igen. Det verkar inte vara meningen att vi ska upp där.


Nu ska jag börja med maten.

Trevlig helg!


Spanat in senaste Vouge?


Budapest-resan är bokad!


Denna bild togs kvällen då vi förlovade oss.


Japp, nu är det alltså klart! I slutet av april bär det av igen till en av mina absoluta favoritstäder. Denna gång ska mina föräldrar med. Vi bor på det "vanliga" hotellet. Det visade sig återigen vara bland de billigare och där vet man vad man får; rena, fräscha rum och bra frukost.

Åh vad jag längtar! Måste leta upp något nytt att göra förutom "klassikerna" linbanan, Szecheny-badet, Trofea Grill, Margaretaön osv. Vi reser lätt, endast med handbagage, skönt att slippa stå och vänta på incheckade väskor. Bara drygt två månader kvar!


Torsdagsgott!


Sambon slängde ihop Leilas american apple pie, jag tog en pytteliten smakbit. Kanske tar en större efter träningen.

Hej på er! Då var det torsdag igen. Vi var lata och köpte hem thaimat, jag tog min nya favorit; räkor i superstark och kryddig sås - jättegott! Till efterrätt blev det som sagt en liten, liten smakbit av pajen. Jag är i regel inte så förtjust i pajer (har svårt för degen) men denna verkar väldigt god. Självklart hade vi vaniljssås till.

Om en timme ska jag gå och träna. Idag blir det rodd bland annat. Kl 21 är det dokumentären om Susan Boyle som jag tänkte se.

Fick mina två böcker jag beställde i söndags, passar utmärkt eftersom jag snart är färdig med Rymmaren.


4-årskontroll


Min lilla älskling i köket häromkvällen.


Idag är det dags för 4-årskontroll på BVC. Det är alltid lika kul att se hur Leo är. Får se om han gör samma succé som på 3-årskontrollen.
Vi har absolut ingen brådska. Hade ställt klockan på åtta men Leo vaknade 6:30. Han väckte mig inte utan satt och tittade på barn-tv men jag var så kissnödig så jag inte kunde sova, typiskt.

Igår var en helt vanlig dag, vi hade tvättstuga, annars hände ingenting. Känner att jag har varit hemma för mycket i veckorna, måste hitta på nåt så jag inte blir så trött. Somnade i soffan strax efter 21 när jag satt och läste igår :-(

En kul grej: Om drygt en vecka ska jag och E ge oss ut på Östersjön för en partykryss. Hoppas det blir lika kul som sist. Har börjat fundera på vad jag ska köpa i taxfreen. Köpte ju precis ansiktsrengörning så jag funderar på BUS av något finare märke kanske.. Får se vad de har och vad det kostar.

Ska även börja leta Budapest-resa på allvar nu när det äntligen har klarnat med datum. Det billigaste om man ser till flyget är att vara borta en vecka. Då måste vi ta sex semesterdagar och det bär mig lite emot... Vi får väga för- och nackdelar helt enkelt.


Fettisdag


Soluppgången i morse. Träden är så där vackra igen.


Hej på er! Då var det tisdag igen. Men inte vilken tisdag som helst utan fettisdagen. Har ni ätit några semlor idag? Jag åt en på jobbet som var väldigt god.

Patriks utbildning började idag, sen har han match vid åtta så mina föräldrar var snälla och hämtade Leo på dagis så att jag kunde träna. Hade tyvärr lite kort om tid och hann inte med rodden, men på torsdag så...
Till middag slängde jag ihop en rätt med couscous, paprika, lök och chorizo. En kall sås bestående av creme fraiche och sambal oelek serverades till. Enkelt, snabbt och mycket gott.

Detta får bli ett kort inlägg då jag inte har så mycket att skriva om i veckorna när det inte händer så mycket saker. Jag ska tända lite ljus och krypa upp i soffan med en bok nu.


Kväll


Två böcker som jag precis klickade hem. Jag tror att båda är väldigt bra.


Då var det söndag kväll igen då och en ny arbetsvecka stundar. Förstår inte var dagarna tar vägen. Träningen gick väldigt bra idag. Körde först de vanliga femtio minutrarna på crossen och därefter lite roddmaskin. Rodd är verkligen kul, ska börja köra det oftare.

Hem och duscha och äta för att sedan promenra till mina föräldrar. Det är rena träningspasset att köra barnvagnen i denna snömodd. Efter en snabbfika promenerade jag och P till Söder där vi såg Valentines Day. Den var småmysigt och ganska bra trots att den var förutsägbar. Bradley Cooper är så snygg! Sen promenerade vi tillbaka till mina föräldrar där vi åt god hemgjord pizza.


Det var tänkt att Leo skulle sova över hos dem men det ville han absolut inte konstigt nog så vi åkte hem alla tre och som vanligt på söndagar är P och spelar bandy och jag halvtittar på I en annan del av Köping.


I veckan händer det inte så mycket. Ps skola börjar på tisdag. Ska bli kul att följa med i det de lär sig. Han har fått hem den första boken; Civilrätt, kan inte säga att den är så upphetsande.... Fast nåt matnyttigt kanske jag kommer lära mig.


Alla hjärtans dag

God morgon!


Jag vaknade av mig själv halv åtta och strax därefter kom Leo upp. Nu myser vi i soffan som vanligt. Dagen bjuder på träning, städning, promenad, bio och slutligen middag hos mina föräldrar. En mycket trevlig dag med andra ord! Leo poserar med sin alla hjärtans dag-present som han fick av mig och Patrik; en liten go kart-bil. Jag har förklarat för honom vad Alla hjärtans dag är. När han fick paketet sa han: "Mamma, du älskar mig". Gullungen!


Dags att fixa god frukost med äggmackor och mannagrynsgröt.


Nytt för ansiktet



Nu ska jag äntligen prova Cliniques omtalade 1-2-3 produkter för ansiktet. Jag är inte alls nöjd med min hy, den är torr och jag får ofta blemmor och röda partier. Jag pratade lite snabbt med damen som jobbade där och hon rekommenderade mig att köpa produkterna för torr hud. Jag ska börja använda dem redan ikväll och hoppas på ett snabbt positivt resultat.


Trevlig lördag


Vi åt lunch på Harry B. James. Leo såg restaurangen för några veckor sen. Då sa han att han tyckte att det var en mysig restaurang och att han ville äta där någon gång.


Vi var på Medeltidsmuseet idag. Det var helt ok. Som vanligt när man har Leo med sig hinner man inte läsa så mycket som man skulle vilja. Tyvärr var Leo ganska sur ända tills vi gick in i barnens verkstad och han fick pyssla lite med lera och rita lite.

Sen hamnade vi som sagt på den "mysiga" restaurangen. Jag tog hamburgertallrik och konstaterade återigen att inga hamburgare slår Donkens, Max eller BK:s. Leo ville ha revbensspjäll som han älskar men konstigt nog åt han ingenting.

Leo somnade i vagnen sen så då passade vi på att gå i lite affärer. Jag köpte lite nya skönhetsprodukter, mer om det i nästa inlägg.

Snart kommer Harri o co på middag så jag måste börja förbereda maten.


Underbar fredag!


Jag och Patrik spelade lite klassisk Sonic igår kväll. Det var hundra år sen sist.


Igår var en jättebra dag! Emma och Vanessa mötte upp mig vid jobbet så gick vi tillsammans och hämtade Leo. Vi lekte ute ett tag innan vi gick in och fikade semla och bulle :-)
Senare åt vi middag; ryggbiff, klyftpotatis, bea och sallad. Jag måste säga att magen blev ovanligt lyckad, allt var kanongott!

Leo och Vanessa gjorde fina halsband och armband av pärlor, jag fick ett jättefint armband av Nessan! Avslutade kvällen med att titta på lite gamla foton från 2004 ocy 2005. Det var tider det!


Strul en masse

Ååååh blir tokig! Allt strular; datorn och båda telefonerna. Inte nog med det så hittar vi ingen billig resa till Budapest. Man är ju van att komma dit för en spottstyver men nu ser et inte ljust ut :-( Hoppas P kan hitta nåt, han är expert på att hitta bra och billiga resor.

Farsan var bra och väldigt rolig! Jag skrattade en hel del. Särskilt när Torkel Petterssons rollfigur skulle va tuff och hård och inte mesig och mjuk. Dock kändes det som att han spelade exakt samma roll som i Jalla Jalla.



Seg tisdag


                                        Bild: Google
Imorgon ska jag och mamma på förhandsvisningen av Farsan. Jag hoppas att den håller samma klass som Jalla! Jalla!


Och så var det tisdag igen. Jag tränade efter jobbet efter mitt lilla uppehåll när jag var sjuk. Det gick bra som vanligt. Nu märks det att de som avgett nyårslöften börjar droppa av tack och lov, det är inte alls lika mycket folk som för fyra veckor sen.

Daniel kom på middag. Med sig hade han en snygg Bajen-halsduk till Leo som hans mor hade stickat. Leo blev glad och för en gångs skull verkade han inte bli besviken över att det inte var en bil.
Tyvärr var inte Leo på sitt bästa humör, han sa elaka saker till mig vilket resulterade i att han grät största delen av kvällen. Halv åtta ville han självmant gå och lägga sig.

P är och spelar match så jag har lägenheten för mig själv. Ska krypa upp i soffan nu med Thomas Bodströms Rymmaren som faktiskt verkar bra.


Våren kan komma...



Jag "råkade" köpa en vårjacka på Zara idag. Det var ett impulsköp men det kändes som att jackan är en sån som kan ta slut snabbt och hade jag inte köpt den hade jag säkert ångrat mig. Den får ersätta min gamla vårjacka av kavajmodell som börjar bli lite grådassig i färgen. Så nu kan våren komma!


En lördag på stan


Bagel och latte på Bagel Deli. Det kostar att ligga på topp...

Hej!

En stor del av lördagen har spenderats på stan utan barn. Så skönt att strosa i sin egen takt och kunna kika i butiker i lugn och ro tillsammans med sin darling, sånt behöver man ibland.

P hade läst om ett bagel-ställe som han ville prova. Vi har ätit på Bagel Street några gånger och tycker det är toppen men idag styrde vi alltså kosan till Bagel Deli på Kungsholmen. Vi blev tyvärr besvikna. Små bagels (vi tvivlar till och med på äktheten) och mycket snålt med pålägg. Jag beställde en med lax, det var bara en liten skiva. Isbergssalladen dominerade. Trist, men nu vet vi det till nästa gång.

Hade velat gå till ett klassiskt kondis och fika men det var så mycket folk överallt så vi hoppade över det. Ska göra en smaskig efterrätt istället. Innan det var dags att ta t-banan för att möta upp Leo handlade vi på oss lite förnödenheter på Ö&B.


Middag och biljard



Istället för kryssning så gick vi ut och åt och spelade lite biljard. Vi spelade tjejerna mot killarna. Vi tjejer vann två gånger men det var för att killarna råkade få ner den svarta... Ska inte säga hur många gånger killarna vann :-/

Jag blev sämre på kvällen så det blev en ganska tidig kväll, skönt.

Kunde inte sova imorse så jag gick upp strax före halv åtta. Så irriterande när man inte vill annat än sova. Men jag vet att om jag ligger kvar och försöker somna om i det läget så blir jag bara tröttare.

Idag vet jag inte vad som händer. Det känns som söndag fast det bara är lördag, nice!



Inställt x 2


Den lilla pricken ni ser högst upp är en människa som håller på att mecka med banan.


Jaha, idag hade alltså dagen som vi väntat på i ett par månader kommit. Dagen då vi skulle åka upp på Globens tak med Sky View. Vi visste att det bara var ena spåret som var igång men jag började ana oråd när vi hade stått och tittat ett tag och fortfarande inte sett den andra gondolen.

Vi gick in och pratade med personalen och fick höra att de inte kunnat göra sista säkerhetsbesiktningen pga vädret så det var inställt. Undrar fortfarande hur det kommer sig att alla journalister och VIP-inbjudna fick åka häromdagen.

Vi fick dock pengarna tillbaka och nya biljetter till ett senare tillfälle, vi valde att boka om drygt två veckor. Nice med en gratistur alltså :-) Leo fick en Globen-mjukis som han genast började kalla för "Globenmonstret".

Det andra vi får ställa in idag är kryssningen. Jag är tyvärr för sjuk för att orka svänga mina lurviga på Östersjön. Synd, för jag såg verkligen fram emot den goda buffén, taxfreen och alla glada människor. Istället ska vi försöka gå ut och äta och spela en biljard på hemmaplan.


Kurerar mig


Film, bananer och choklad - bra grejer när man är sjuk.


Jag är alltså förkyld. Jag började känna mig lite risig igår på dagen med huvudvärk (jag som aldrig har ont i huvudet) och snuva. På natten var jag ganska dålig men iomorse tyckte jag att jag kände mig rätt pigg. Men icke, efter tre timmar på jobbet gav jag upp. Den bekanta bomullskänslan börjar infinna sig i huvudet. Lunchen är uppäten och nu ska jag slänga mig i soffan med film och choklad. Gäller att äta upp den fort innan jag tappar all smak. Håll med om att det är väldigt onödigt att sätta i sig något onyttigt när man inte ens känner smaken av det.

 


Uppdatering sen sist


I lördags slank vi in på Ljunggrens för en av deras underbart goda ingefärscocktails.


Och så var det tisdag igen. Veckorna rusar fram med en rasande fart. Helgen var kanon! En lugn fredag följdes av en inte lika lugn lördag med fyraårskalas och utgång på kvällen. Vi började med tapas på Söder för att sedan hamna på Golden Hits. Det var faktiskt första gången jag var där. Det var ett kul ställe, bra drag på dansgolven och blandad publik som jag gillar. Var där till stängning. Det var inte lätt att få tag på en taxi då, det tog säkert en halvtimme innan vi lyckades haffa en. Lite drygt när fötterna värker efter fem timmars dansande och man bara vill hem till sängen.


I söndags kom familjen Jansson hit och åt middag. Jag gjorde en potatisgratäng som blev helt perfekt om jag får säga det själv. Till den åt vi rostbiff.

Igår var det bara en vanlig tråk-måndag. Det hände ingenting utöver det vanliga. Somnade framför CSI som vanligt. Innan såg vi Familjen Annorlunda. Jag måste säga att jag tycker Jörgen i Älvdalen är störtskön! Om jag bara kunde få en tiondel av hans lugn skulle jag bli glad.

Nu ska jag glutta lite på Dirty Dancing tror jag. Eller lyssna på Hassan. Vi pratade om det på jobbet idag så jag blev sugen.


RSS 2.0