Myspys

Patrik är ute med grabbarna. Då passar Leo och jag på att ha myskväll med hyrfilm, grönsaker och dip. Leo fick välja film; Bee Movie blev det. Jag tyckte att den var bra. Blev inte mindre New York-sugen även fast den är animerad.

Så här såg det ut hos oss för en stund sen:



Leo somande snabbt ikväll. Han har inte sovit middag. På väg hem från Farsta stannade vi vid en lekplats och lekte. Det var riktigt skönt väder så jag njöt av att vara ute.
På 50-årstillställningen vi var på röjde Leo med de andra barnen konstant. Ja, förutom när han satt i soffan och svullade chips och godis :-)

När vi skulle gå hem märkte jag att min ena stövel var borta. Kvar stod en annan svart vänsterstövel. W hjälpte oss att ringa till en kollega och mycket riktigt var det hon som hade råkat ta fel. Jag fick helt sonika ta på mig min högerstövel och hennes vänsterstövel. Tur att vi åkte bil :-P Vi ska skicka varandras skor med internposten på måndag.



Frukostvanor

Leo har rätt udda frukostvanor. Igår ville han ha rostad macka med honug och kaviar. I morse var det honung och leverpastej som gällde. Jag måste våga mig på att smaka nån gång, tänk om det är värsta smaksensationerna som jag går miste om.
Rekordet var när han hade smör, honung, kaviar, ost och gurka på samma macka.

För övrigt är jag besviken på Revolutionary Road. Mina förväntningar var skyhöga efter att ha läst alla recensioner av den. Det går inte att komma ifrån att Kate och Leo är riktigt bra skådisar men filmen var allldeles för seg och långsam. Jag tyckte om att filmen inte slutade lyckligt, det är annars standardslutet i de flesta filmer.



Igång med träningen

Förra veckan tränade jag tre gånger och det blir det nog den här veckan med. Jag var imponerad av mig själv igår. Leo ville titta på film efter maten så jag satt i soffan med honom. Efter ett tag somnade jag till. Eller somnade och somnade; slumrade är nog mer rätt ord. Svårt att sova när munnen går som en kulspruta på Leo.

Hur som helst; vid 19 gick jag iväg och tränade. Det var hur skönt som helst. Lagom med folk och allt flöt på bra. Invigde mina nya träningskläder.

Imorgon ska snälla mamma eller pappa hämta Leo så att jag kan gå och träna direkt efter jobbet. Det är Patriks sena fredag, annars hade han hämtat.

På kvällen ska jag och älskling på bio. Det är tre filmer jag vill se; Mammut, Revolutionary Road och Benjamin Buttons Otroliga Liv. Det lutar åt "Titanic 2", jag har väntat på den så länge. Den har ju fått hyfsade recensioner.

Nu måste jag ta hand om busungen. Patrik har lagt sig i badet med en Brooklyn Lager.

Söndag

Eftersom det blev sent igår satte jag klockan på ringning 8:45 så att jag skulle hinna äta frukost en timme före träningen. Jag sov i Leos säng. Han vaknade också av min klocka så vi gick upp samtidigt.
Det var skönt att träna idag. Även fast det är såååå långtråkigt att träna på crossen, det går inte att undvika att titta på sekunderna som tickar så långsamt.

Efter träningen åt vi lunch hemma innan vi åkte till Farsta. Jag har nämligen varit på väg att köpa nya träningskläder jag vet inte hur länge. Jag har bara ett set som jag tränar i - äckligt jag vet. Även fast jag tvättar ofta så försvinner inte svettlukten. Hittade i alla fall lite nytt på Stadium.
En rosa sport-BH, svarta Nikeshorts och en rosa träningstopp som inte finns med på hemsidan.

 

Efter middagen spelade jag och Leo Memory. Nu äntligen börjar han förstå hur man gör, det var riktigt kul! Han var riktigt trött ikväll för han somnade medan jag läste för honom. Det har nog aldrig hänt, inte vad jag kan komma på i alla fall.

Imorgon är det måndag, och inte vilken måndag som helst! Nina kommer och gästspelar på jobbet :-) Jag ska jobba som bokonsulent i några månader så hon ska ta min plats. Ska bli skitkul att jobba tillsammans igen även fast vi inte kommer jobba lika nära varandra denna gång.

Nu ska jag sjunka ner i soffan och titta på någon gammal film tänkte jag. Frågan är bara vilken.

Gondolen

Åh, det var underbart igår! Maten var bland den bästa vi ätit. Min efterrätt var to die for. Patriks också.
Vi startade med varsin champagedrink. Jag tog en Bellini. Äntligen! Har länge velat prova en sådan. Den var god. Till förrätt åt jag Laxcarpaccio med gremolatavinaigrette och tomatterrine. Laxen riktigt smälte i munnen. Till varmrätt valde jag Brödstekt kalvrostbiff med apelsinsky och mandelpotatispuré. Även det hur gott som helst. Till förrätten drack jag ett glas vitt vin och till varmrätten ett glas rött. Jag bad servitören rekommendera två vin som han tyckte passade.
Jag hade verkligen beslutsångest när det gällde efterräten men till slut blev det Hasselnötsmousse med pavalova och citrussallad.

Moussen hade en lätt men god nötsmak, lite åt nötcrémehållet. I botten fanns en tunn, tunn skiva sockerkaka. Pavalovan smakade både vanilj och choklad, helt underbar! Till efterrätten drack jag en drink med whiskey (underligt att jag valde en sån drink jag som avskyr whiskey), bailys och något nötsmakande. Den var god. Patrik tog en Strawberry Kiss, den innehöll jordgubbar, amaretto och nånting mer. Den var också god. Det såg lite kul ut när jag satt med den"manliga" drinken och Patrik med den "kvinnliga".

När vi var färdiga åkte vi hem. Vi hade tänkt slinka in på Ljunggrens för deras smarriga ingefärscocktail men vi kände att det räckte så vi åkte hem istället. På köksbordet väntade en bukett med blommor från Patrik, jättefina :-) Han hade tydligen stått i blomsteraffären när jag kom från gymmet, han gjorde allt för att jag inte skulle få syn på honom :-P

Idag ska vi ta oss ut i ruskvädret och hämta Leo. Ikväll kommer Familjen Byström på middag. Måste komma på nånting att bjuda på. Tror det blir något ur Mellanösternkokboken.


Nytränad

Vilken skillnad det var att träna idag jämfört med i onsdags. Gymmet var nästan tomt. Det blev en knapp halvtimme på crossen, därefter situps och några olika maskiner.

Vår dator har blivit sjuk seg. Det är verkligen dags att köpa en ny. Har försökt kolla om jag ska boka biobiljetter nu i en kvart. Skitjobbigt. Det är ju en djungel att köpa dator så det är tur att vi har ett par datorintresserade kompisar som gärna hjälper till.

Vi tänkte nämligen passa på att gå på bio eftter restaurangbesöket. Vi vill se Benjamin Buttons Otroliga Liv. Dock ser det inte så bra ut med biljetter så det kanske inte blir av.

Jag har ingenting att ha på mig ikväll :-( Hade tänkt ta mina svarta finbyxor men då måste jag ha högklackade stövlarna och jag klarar inte av att gå med dem på det rådande underlaget. Så det blir väl det vanliga; jeans och stövlar.

Snart helg

Snart är helgen här igen. Det är inte klokt vad veckorna går fort. Och det är inte klokt att man varje fredag säger "är det helg igen! Den här veckan har verkligen gått ovanligt fort".

Igår återupptog jag träningen. Jag kommer aldrig gå dit direkt efter jobbet igen. Det är smockat med folk. Jag var beredd på mycket folk, men inte så mycket. Det enda som var ledigt när jag kom dit var en trappmaskin. På den körde jag 30 minuter. Sedan blev det två armövningar och 10 minuter på crosstrainern. Att jag bara orkade 10 minuter är ett mycket dåligt tecken. Det beror nog på att jag hade tagit ut mig på trappmaskinen.
Bättre lycka nästa gång! Känns bra att vara igång igen i alla fall.

Idag var jag i Globen en snabbis efter jobbet. Ville hitta nåt snyggt att ha på mig i morgon när jag och Patrik ska äta på Gondolen men jag hittade ingenting :-( Bara ett par jeans till Leo från Polarn & Pyret för halva priset. Jo, en ny plånbok till mig blev det också, min gamla är helt trasig. Jag fastnade direkt för en rosa sak med diamanter på :-P

Promenerade från Globen till mina föräldrar där jag och Leo åt middag. Tog apostlahästarna hem. Det tar ca 45 minuter. Vad trögt och knögligt det var att köra vagnen på detta isiga och snöiga underlag.

Nu sover Leo och jag ska snart bänka mig framför tv:n för att se sista avsnittet av De Halvt Dolda. Efter det blir det nog läsning i sängen.

Sista dagen av mitt onyttiga liv

Nu ska jag ta tag i träningen igen. Imorgon ska jag gå raka vägen till gymmet efter jobbet och ge järnet. Jag har firat ikväll med pizza och cocacola. Det var riktigt gott! Jag åt nästan hela pizzan, Leo åt sjundedel kanske och jag är inte ens proppis. Snacka om att min magsäck har utvidgat sig igen. Den var riktigt liten ett tag i höstas när jag tränade som mest och åt mindre portioner.

Jag har verkligen svullat mycket på sista tiden. Jag har haft ett godissug som inte var av denna värld. Jag har köpt godis efter lunchen och på kvällarna har jag hittat gammalt godis i skåpet som jag har tryckt i mig.

Nu får det vara nog! Träna 2-3 gånger i veckan samt minska ner på portionerna och småätandet, då borde jag ganska snart märka resultat.


Vad man borde göra...

Vad man borde göra är inte samma sak som man gör. Jag borde frosta ur frysen och städa ur kylskåpet för det luktar äckligt där inne.
Jag borde börja träna och äta mindre. (Träningen ska jag ta tag i på onsdag).
Jag borde rensa ur ett skåp där allt bara är inkastat.
Och så vidare. Listan kan göras lång.

Därför jag ska nu stänga av datorn och åtminstone göra rent kylskåpet.

Leos kalas


I väntan på gästerna


Ballongen smällde så fort Leo nuddade den. Och det fångade jag på bild.


Bakverk


Tre kameraintresserade män


Leo med några av pakten


Lilja satt mest under bordet och visade hur stark hon är


Vanessa gillade godispåsen


Efter kalaset gick hela släkten minus mina föräldrar och åt middag på Grekiska
Kolgrillen. Här ville Leo inte bli fotograferad, han ville bara leka med sina nya bilar.

Tack allihopa för de fina presenterna som Leo fick!

Leos födelsedag


Här står Leo på matbordet och väntar på sitt paket


Paketöppning för hela slanten


Vad har jag fått?


Wow, lera, som man kan göra massa häftigt med


Sen åkte vi till Tekniska Museet. Det Leo tyckte var roligast var ett lok som man fick gå in i.
Dit ville han återvända hela tiden.


På Teknorama, Leo dyker ner för att plocka upp flera färgglada bitar. Jag tycker att
både utställningarna och Teknorama var roligare när jag var liten. Det beror inte på att jag
har blivit stor utan för att det är helt annorlunda grejer nu. Saknade telefonerna man kunde
ringa till varandra med, trafiksignalen, spårvagnen och massa annat.


Här åt vi god lunch.

Leo har fått hyra film, Kung Fu Panda, och köpa snacks som vi ska mysa med ikväll. Patrik ska även göra våfflor. Mums! Vi hade velat fika i stan men det var så mycket folk överallt. Såg en snygg klänning på Urban Outfitters men även där var det mycket folk och lång kö till provrummen. Vill inte köpa en klänning för nästan 600:- oprovad.

Nu ska jag laga middag; ett laxrecept med ajvar som jag hittade i senaste Buffé.

17 januari 2006


Leo 3 år!

Jag sitter uppe med min födelsedagspojke. Han vaknade 7:30. Egentligen är det min sovmorgon men jag har inte kunnat sova sen 6:30 så vi bytte med varandra.
Senare bär det som sagt av till Tekniska Museet. Ska bli skoj. Synd att det ska vara så kallt ute *burr*

Fick en länk av min kära mor där det stod att Ben & Jerry öppnar glassbar i Tyresö C. Måste dit någon gång och testa.

Ska mysa med treåringen i soffan. (Fast egentligen blir han inte tre förrän 20:44 ikväll).

Tillbaka till vardagen

Ja, idag jobbade Patrik och Leo var på dagis för första gången sen 19/12. Det kändes dock som att han aldrig varit borta. När vi kom ut från porten frågade Leo om det var natt, han är så gullig.

Jag kände inte för att sitta hemma efter jobbet. Jag ville hitta på något men kom inte på något kul. Killarna överraskade mig utanför jobbet. Det slutade med att vi åkte hem för vi kom fortfarande inte på något att göra. Jag tackade till och med nej till att äta indiskt.

Nu väntar jag på att klockan ska bli nio då De Halvt Dolda börjar. Jag tycker serien är bra. Undrar hur det kommer gå för alla familjer. Och vad har de halvt dolda för betydelse i serien?

Mardröm

I natt drömde jag att vi gav bort en Lottorad till Patriks kompis i present. Vi hade skrivit av siffrorna och satt hemma och tittade på dragningen på TV. Den raden gav en vinst på 6,7 miljoner kronor! Jag kan inte beskriva känslan jag hade i kroppen i drömmen, men det var fruktansvärt!

Det är en mardröm även i verkligeheten att en vän eller familjemedlem ska vinna miljonbelopp på t.ex. en Trisslott som man ger bort. Får hoppas att den personen är generös och delar med sig om nåt sånt skulle inträffa i verkliga livet.

Semestersvenskar

Jag har nyss tittat på det första avsnittet av TV4:s nya realityserie Semestersvenskar; om reseledare i Thailand. Visst är charter ett smidigt sätt att resa men måste man driva allting till sitt yttersta?

För mig är det helt obegripligt att:

-Välja att bo på ett stort hotellkomplex med mestadels svenskar
-Hoppa runt i en pool med en överdrivet hurtig reselderare på kanten
-Äta på en restaurang som ägs av en svensk man som bara anställer svenska kockar, menyer på svenska och svensk mat (varför åka ca 800 mil för att äta biff med bearnaisesås och pommes frites?)
-Släpa med sig "svenskt" kafft, Bullens pilsnerkorv och knäckebröd (ok om man bor utomlands en lång period och kanske saknar något som bara finns i Sverige. Men för bara ett par veckor - kom igen!)
-Åka på utflykter som resebolaget anorndar. De lokala arrangörerna anordnar samma resor till ett mycket lägre pris. Samt att man slipper hurtiga svenska reseledare

Som Patrik mycket riktigt påminde mig om så har jag rest på många charterresor tillsammans med mina föräldrar back in the old days; men vi har aldrig gjort något av ovanstående. Okej, jag erkänner, det har väl hänt att vi har åkt på utflykter som resebolaget har anordnat. (Jag var så liten så jag förstod inte vad det handlade om).


Det här är Thailand för mig


Inte det här                                           Foto: användare Neitram (wikimedia)

Nyklippt

På lunchen var jag hos frissan och klippte mig. Gud så skönt att bli av med allt slitet hår. Förstår inte varför jag inte tar mig i kragen och klipper mig oftare. Från och med nu ska det bli ändring på det! Ha, känns som att jag har sagt det förr.

Patrik och Leo var på vårdcentralen. Där konstaterades det mycket riktigt att Patrik har bihåleinflammation och att Leo är frisk som en nötkärna. Patrik har börjat sin 10 dagar långa penicillinkur. Leo ska till dagis imorgon för första gången på nästan en månad. Nu är det alltså slut på mina lyxiga stressfria morgnar.

På Leos födelsedag tänkte vi åka till Tekniska Museet. Jag älskade att vara där när jag var liten och kan tänka mig att Leo också kommer göra det.

Kan nån komma hit med en semla, please!

Fortfarande sjukstuga

Killarna är fortfarande sjuka. Eller jag tycker inte att Leo är sjuk men han har fortfarande runt 37,5 grader, annars är han lika pigg som vanligt. Patrik däremot ligger på drygt 38 och är allmänt hängig. Han börjar misstänka bihåleinflammation. De ska till vårdcentralen imorgon. Hoppas att de får något vettigt svar och inte bara goddag yxskaft.

Så fort jag kom innanför dörren efter jobbet sa Leo att han ville ha pannkakor. Sagt och gjort; jag ställde mig och gjorde iordning. Han fick hjälpa till och vispa. Plötsligt har han hällt ut halva smeten över sig själv, diskbänken, stolen och golvet. Det var bara att slänga in honom i duschen.

Jag och Leo tog en barnvagnspromenad nu på kvällen. Leo sa att han tyckte det var konstigt att vara ute mitt i natten *gullunge*

Jag lyckades hålla mig ifrån att gå in på Ica och köpa något onyttigt. Man kan inte hålla på att äta onyttigheter varje dag heller.

Ikväll ska jag nog titta färdigt på Amadeus. Började titta häromdagen men den är nästan tre timmar lång så jag orkade inte se hela. Det är nog en timme kvar.

Bullmamma

Degen är på jäsning så då passar jag på att blogga en snabbis. Killarna vilar i soffan, de är inte helt friska någon av dem.

Idag har vi städat ut julen, skönt. Julgranen slängde vi från balkongen, annars skulle det blivit barr i hela lägenheten och trapphuset. Jag och Leo stod nere och kollade så att kusten var klar och Patrik hivade ut den. Sen gick vi och lämnade den vid panncentralen.

När vi var färdiga åkte vi till Stinsen och åt lunch. Jag åt nachotallrik från Taco Bar, den är absolut inte värd pengarna. Men god. Killarna åt mat från Burger King. Såklart. Sen gick vi runt och tittade lite i affärer. Så gott det nu går när man har Leo med sig. Han är dessutom som ett plåster på mig så det är mest Patrik som tittar. Jag köpte tre par örhängen.

Innan vi åkte hem blev det en glasspaus. Jag ville dock ha en semla men hittade inget café där de sålde semlor :-(

Nu ska jag gå och baka ut bullarna och förbereda middagen.

Thailändsk afton

Igår var det äntligen dags för den stora premiärdagen. Dock inte utan problem. När vi skulle bränna över filmen på dvd fick datorn tuppjuck och stängde av sig gång på gång. Det tog nästan sju timmar innan vi hade lyckats bränna filmen. Idag ska Patrik åka och köpa ny processor och lite annat. (Eller jag tror inte att det bli idag, men han sa så i stundens hetta).

Hur som helst; vi bjöd på thailändsk biffsallad som jag gjort och vårrullar med tre olika såser. Salladen blev riktigt god, smakade precis som i Thailand. Kommer göra den fler gånger.

Igår vaknade Leo vid 9. Sen sov han middag mellan 13-16 och sen somnade han vid 19 igen och sov nån timme. För natten somnade han 22. Vaknade 9:40. Så det är verkligen inget friskhetstecken. Dock är det bra att han sover bort sjukdomen. Idag känns han inte varm alls.

Idag åker julen ut ur vårt hus. Ska faktiskt bli skönt att slippa den barrande granen. Tänkte baka bullar och slänga in i frysen också. Annars vet jag inte vad som händer idag.

Sjukstuga

har vi haft hemma hos oss nu ett tag. Leo är också sjuk. Igår hade han 40,6 grader som mest. Tur att alvedon finns. I morse vaknade han vid sju och var varm men inte het. Han var pigg som vanligt.

Tänkte gå ut med Leo ett tag efter jobbet, ja om han inte har över 40 graders feber igen såklart.


Skönt med helg igen! Imorgon är det tänkt att vi ska ha premiär för thailandsfilmen så här drygt ett år sedan resan. Mina föräldrar + Patriks föräldrar kommer. Ska bjuda på lite thailändskt tilltugg och annat.


Ikväll blir det en soft hemmakväll med antingen Let's Dance eller pensionärsprogrammet. Jag tror faktiskt att det blir det sistnämnda. Det är skönt att slippa all reklam på fyran samt att jag kan titta på de dansklippen jag är intresserad av på nätet. Det är ju bara en person jag är intresserad av i årets Let's Dance ;-)


Bowlat

Idag har vi premiärbowlat med Leo :-) Susse hade presentkort på Ballbreaker så vi åkte dit alla sex. Hur det gick? Leo tyckte det var kul ett tag men ville hellre leka med bilarna sen. Neo fortsatte lite längre och slog fler strikes än vad jag gjorde.

När vi var klara åkte vi till Palmyra och åt god kebab. Vi delade alla tre på en tallrik, då blir man lagom mätt och inte det minsta proppis, då kanske ni förstår hur mycket mat det är.

Hemma slänge jag snabbt ihop en kaka sen tog jag och Leo pulkan och knatade hem till Susse, Kim och Neo. Där gjorde vi Gino som vi åt med glass och spelade kort.

Patrik är sjuk; det slår nämligen aldrig fel. Han blir alltid sjuk ett par dagar efter mig och han får alltid feber. Nu har han drygt 39 grader.


Som sagt; Leo lekte hellre med bilarna


Patrik slår en strike


Enda bowlingbilden på Leo. Han var alldeles för snabb.

Beställt

Äntligen har jag beställt filmen Amadeus. Jag har inte sett den på säkert tio år. Hoppas jag tycker den är lika bra nu som jag gjorde då det begav sig. Den kostade 99:- på Ginza.



Jakt

Sent igår kväll gav jag mig ut i kylan på jakt efter semlor. Jag var bara tvungen att ha! På Ica såg jag inga tecken som tydde på att de sålde semlor. Däremot Vi skyltade med en stor affisch. Dock var de slut :-( Men det förstod jag nästan eftersom klockan var så mycket. Fick gå tomhänt hem.

Lite svårt att somna hade jag igår eftersom jag hade sovit så mycket på dagen. Och nu sitter jag här, upptvingad innan solen ens har gått upp. Igår gick det bra att säga till Leo att solen inte gått upp och då låg vi kvar till 8:30 då solen börjar gå upp. Idag funkade inte den gubben, 7:40 skulle han upp.

Patrik, den dåren, ställde klockan på ringning mitt i natten och gick upp och tittade på hockeyfinalen i JVM, läste att Sverige åkte på storstryk.


Jul- och en nyårsbild(er)


Julafton på Bäckis. Leo med en av alla julklappar. I denna klapp gömde sig sängkläder
med Pippi Långstrump


Juldagen på Kålet


Tomten kom två dagar i rad till Leos stora lycka. Här får han husbilen som han har tjatat
om i ett halvår


Jag och min ofokuserade son


Patrik och jag på nyår. Det finns inga fler vettiga bilder. Inte ens bilder på fyrverkerierna

Kanske tillbaka

Hej! På uppmaning av Angelica ska jag nu ge er en liten uppdatering om vad som händer i våra liv. Jag kan börja med att skriva att lagom till denna långhelg blev jag förkyld. Jag har legat hemma och missat både Disney on Ice och Johannes fyraårskalas. Idag har Patrik jobbat och Leo har varit med mina föräldrar så att jag har fått vila. Tror att jag sov i nästan 2,5 timmar i soffan. Tog mig i alla fall ut och mötte Leo vid t-banan så att jag skulle få lite luft. Dock verkade inte halsen uppskattade den kalla luften för jag började hosta.

Annars då? Jul och nyår har förflutit lugnt och utan missöden. Leo fick många klappar som vanligt, men mestadels bra saker tycker jag.
Nyår firades i Ingelas lägenhet i stan med Singstar och röjiga barn. Leo var cool under fyrverkerierna. Det var första gången han var vaken och ute på tolvslaget. Han höll min hand hela tiden och höll för ena örat med andra handen. Lite rädd var han sa han själv.

Har inte så mycket mer att skriva just nu men ska försöka skriva snart igen.

RSS 2.0