Sensommardag i Stockholm


Vi började med lite trädklättring


Nordiska muséet långt bort


Leo med sin dyra korv. Han var gladare än vad det verkar...


Nu är vi längst ut på Djurgården och ser Nacka Strand på andra sidan


Leo slumrade en stund


Här är vi på thaistället. Leo satt ensam nere på bryggan och åt


Tyckte det påminde lite om Thailand med stranden och träbron


Här fikar vi


Leo köpte en krukväxt att ha i sitt rum

Jag fick äntligen min efterlängtade långpromenad när Leo och jag gick Djurgården runt i det underbara vädret! Vi stannade här och där och utforskade spännande saker. Vid Djurgårdsbrunn fick Leo en korv för mina sista slantar, de tog tyvärr inte kort.

Oj vad svettig jag blev under promenaden. Särskilt när vi kom till Waldemarsudde och upptäckte att det bara fanns trappor. Fick alltså släpa upp vagnen med en sovande Leo i.

Vi mötte sedan upp Patrik vid ett thaiställe precis vid bron till Beckholmen, jag åt kyckling med grön curry. Som vanligt blev jag fikasugen så vi satte oss i bilen och åkte till Brunnsvikens Trädgård och fikade. Jag var så sugen på morotskaka men de hade ingen. Trodde jag. När jag hade betalat för min äppelkaka såg jag att de hade morotskaka till vänster om kassan... Jaja, äppelkakan var god fast vaniljsåsen var otroligt smaklös.

Leo ville så gärna köpa en blomma till sitt rum, helst en stor hängampel men den sa vi nej till. Till slut nöjde han sig med en blå St. Paulia.

Nu är vi alltså hemma. Killarna ligger och läser en bok och jag ska nog sätta mig på balkongen och läsa i väntan på att det blir dags att åka och lämna Leo hos mina föräldrar för att sedan bege oss till Nina och Susanne för kräftskivan.


Veckan så här långt:

Måndag: Jag och Patrik var på galapremiären av Flickan som lekte med elden. Filmen var jättebra med ett rusktigt slut. Dock fick själva arrangemanget tummen ner. Så mycket mingel med skådespelare och regissör blev det inte eftersom de var på sitt håll och vi vanliga på vårt håll. Såg i alla fall Mikael Nykvist och några till. Hade vi stått och hängt vid röda mattan hade vi sett desto fler men vi skyndade oss in eftersom vi trodde att det var där inne allt hände. Vi fick med oss Män som hatar kvinnor på DVD och Tomas Bodströms bok Rymmaren. En trevlig kväll trots min besvikelse.

Tisdag: Det hände inget särskilt. Tränade direkt efter jobbet. Tittade  på Den stora resan på SVT. Jag tycker det är riktigt roligt att titta på. Jag är imponerad av hur bra de förstår varandra trots att ingen har en aning om vad den andra säger. Ser fram emot kommande avsnitt.

Onsdag: Daniel var med och hämtade Leo. Vi tog oss in till Söder där vi åt pizza på Richardos. Där finns nästan de godaste pizzorna i hela stan. Jag tog en Parma. Jag skojar inte om jag säger att det var ett helt litet paket skinka på. På de andra ställena får man högst tre skivor. Det bästa är att man inte känner sig så tjock och onyttigt när man har ätit där. Efter maten tog vi bussen till Skanstull och sedan tuben hem.

Torsdag: Jag hämtade Leo. Gjorde inget speciellt hemma. Var och tränade på kvällen. Körde ett litet längre pass eftersom jag har fuskat lite med det den senaste tiden. Skönt var det!

Fredag: Jag hämtade Leo, vi var ute och gungade och lekte tills Patrik slutade. Då åkte vi till Ingarö och kollade in Julias match som hennes lag vann med hela 6-0 mot Värmdö. Jag hade hand om gulliga Samuel under tiden. Leo och Johannes åkte på plankor nedför en sandig backe... Efteråt mat och Idol på Bäckstigen. Spelade lite poker med Patrik innan vi la oss.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Förutom kräftskivan då. Jag är sugen på en långpromenad. Patrik ska iväg och spela lite golf så jag blir ensam med Leo. Vet dock inte om han är så sugen på att sitta i vagnen så länge. Vi kanske tar en cykeltur i stället.

Hågelbyparken









Leo körde lite elbil och lekte på lekplatsen. Sen kom regnet. Då drog vi till Vårberg och åt smaklös pizza. Det känns så onödigt att äta onyttig mat när det inte ens är gott.

Nu händer ingenting.. P ska iväg på match. Jag önskar att klockan var åtta, då börjar Ensam Mamma Söker och sen kan man gå och lägga sig.

Leo vill ut med trampbilen nu så jag får väl klä på mig och göra honom till viljes.

Bebis!!!!


Denna söta bebis hittade vi utanför huset idag. Den verkade ensam och övergiven så vi matade den med lite bröd. Hoppas att den klarar sig. Det vore kul om vi fick syn på den igen.


Leos mysiga fredag

Medan jag roade mig med shopping, middag och bio hade killarna en helmysig dag. Patrik hämtade Leo på dagis redan efter lunch sen tog de cykeln in till stan.


Först blev det ett besök på Sjöfartsmuseet


Ombordstigning för samtliga!


Sen bar det av mot Kaknästornet...


...som de åkte upp i


Leo spanar över vår vackra huvudstad


Utsikten mot Nordiska museet med Sjöhistoriska i förgrunden


Sen cyklade de tillbaka söderut. Leo var sugen på indiskt så ett middagsstopp på indiska restaurangen vid Enskede Gård hanns med. Och efter det en fika hos mormor och morfar innan det var dags att cykla hem.


Shoppat och shoppa

Idag blev det en kjol till mig från Sisters, ett par örhängen samt byxor till Leo.

Gick även runt på NK och rekade lite priser inför resan. T.ex. den flytande tvålen jag vill ha kostar 130:- här. Hoppas på att hitta den till vrakpris i staterna. Spanade in en snygg DKNY-väska som jag ska hålla utkik efter, om jag hittar den borde den i alla fall vara billigare och den var inte så farligt dyr på NK. Åh vad jag längtar nu!


Reklamen som täckte en hel vägg är nu ersatt med nåt annat

Synsk

På tunnelbanan på väg hem hände en grej som styrker mina misstankar om att jag är lite synsk. Jag satt och tänkte Macys (varuhuset i New York) då en kvinna stiger på med en påse från just Macys i handen. Hur stor är sannolikheten liksom? Det var inte direkt Ica eller HM jag tänkte på.

Och nej, jag kan inte ha sett påsen först och börjat tänka på det undermedvetet för jag åkte med ryggen mot färdriktningen och därför såg jag omöjligt kvinnan i förväg.


Macys sett från toppen av Empire State Building

En nöjd kille

Leo kom hem från dagis och berättade att han hade ätit på Mc Donalds med dagis innan bion. Han hade valt kycklingbitar, pommes och mjölk. Som snacks till bion fick ungarna popcorn och cola(?). Det sista måste kollas upp. Filmen hade han tyckt om och det hade återigen varit uppskattat att åka buss så långt :-)

Hade tänkt dra ut och jogga men motivationen rann av mig. Skönt att jag kan slappa med gott samvete eftersom detta inte är en ordinarie träningsdag.

I soffan sitter en något upprörd Patrik och skriker "vill ni till VM eller inte?" Haha, lite kul tycker jag att det är att folk tror att bara för att Sverige har lyckats göra många mål mot Malta förut så ska de göra det hela tiden. Kan det vara så att Malta faktiskt har blivit bättre och Sverige sämre? Jag hoppas att Ungern går vidare till VM och att det går bra för dem!

Nu ska jag läsa ut min bok och sedan glutta på Idol tror jag.

Två coola grabbar i Budapest


Tisdagen hos oss...

...ser ut som tisdagar brukar göra mest. Jag tränade efter jobbet och kom hem till dukat middagsbord. Dock hade karln i huset kokat bulguren efter anvisningen på couscous-paketet så det var lite mer tuggmotstånd än vanligt om man säger så ;-)

Jag hade tänkt titta på Idol. Det kan vara kul att se auditions, men inte resten. Vore trevligt för omväxlings skull om någon äldre kunde vinna. Ska även gå igenom Leos extrakläder som han har på dagis. Det är nog inte gjort på ett år så det kan behövas.

Imorgon ska Leo på bio med dagis igen. Denna gång ska de se Lilla Spöket Laban. Antar att de tar bussen från Bandhagen precis som förra gången. Det är så kul att de hittar på lite grejer med ungarna. Och imorse träffade Leo sin fröken Diana för första gången på säkert två månader. Han sprang fram till henne och gav henne en stor kram!

Annars längtar jag till fredag då det blir bio med svägerskorna. Innan dess ska vi äta på, en för mig, ny indisk restaurang på Sveavägen. Allt kul att prova något annat än de vanliga favoriterna.



Lite nytt i garderoben

Vi tog en cykeltur till Farsta när vi var klara med städningen här hemma. Jag ville ha några tunikor till New York. Jag räknar stenhårt med att det blir samma temperatur som förra året och då vill jag inte gå med jeans. Nu hoppas jag att vädergudarna är på min sida så att det inte blir minusgrader och snöstorm.

Detta fick jag med mig hem:


Söt ljusblå tunika från Indiska. Funkar tyvärr inte till leggings


Lila tunika från Edc by Esprit.


Svart enkel tunika från Gina Tricot


Tre nya soffkuddar från Indiska


Dessutom har vi äntligen tagit ner de hemska lila gardinerna i sovrummet och satt
upp de gamla vita som vi hade i sovrummet i förra lägenheten. Det blev mycket bättre.
Dock är jag på jakt efter något liknande fast i beigt eller ljusbrunt. Har hittills inte lyckats hitta nåt.
Panelgardiner i beigt finns i mängder men det vill jag inte ha.

Nu ska vi äta lunch; vårrullar med tre olika sorters sås till. Sen måste vi skynda oss iväg till kalaset.

Om en månad.....


Helg igen

Så, då har första arbetsveckan efter semestern passerat. Det har gått bra trots röran med ombyggaden och övertagandet av flera tusen nya lägenheter.
I onsdag flyttade vi äntligen till våra nya platser. Så för typ första gången i mitt liv har jag en helt egen arbetsplats :-) Räknar inte riktigt platsen i receptionen som "egen".


Jag har även kommit igång med träningen efter semestern men igår stod jag faktiskt över, känner mig inte riktigt helt kry, har haft ett begynnande halsont i några dagar. Jag har även lyckats hålla mig till hyfsat nyttig mat.


Budapestresan var kul. Det var inte alls jobbigt att ha två barn med sig. Däremot var det bråk och tjafs grabbarna emellan ett par gånger varje dag men det är väl ett naturligt inslag i en 3-4-årings vardag. Vi åkte Barnens Järnväg, linbanan, badade på Szechenyibadet och hyrde cykel på Margaretaön.


I helgen står det ettårskalas på schemat. Leos minsta kusin ska firas!


Och en kul grej; vi lyckades få tag på biljetter till galapremiären av Flickan som lekte med elden så nästa måndag blir det mingel med kändisar på röda mattan. Det bjuds även på dryck och tilltugg samt ett ex. av Män som hatar kvinnor på DVD.

RSS 2.0