Fiskafänge

Gänget åkte ut till Ingarö för att fiska idag. Vi fick ingen fisk så vi fick hålla till godo med grillad korv till lunch. Korv smakar aldrig så gott som grillad ute i naturen. Ungarna klädde snabbt av sig och badade massor i det kalla vattnet.


Vi var helt ensamma på hela stranden.

Leo på väg för att kolla tempen; 19,5 grader var det.

Leo dyker, bara rumpan som sticker upp.

"Titta på mig mamma, jag kan simma utan puffar".

Vi hade inga handdukar med så Leo fick värma sig i min nya jacka.


Vilken trevlig dag!



Idag har vi firat min födelsedag sedvanligt hos mina föräldrar. Vi valde att sitta inne på grund av den kraftiga blåsten men senare gick vi ut och tittade på när ungarna lekte. Pappa hade gjort sin supergoda, berömda smörgåstårta och mamma hade bakat mängder av godsaker. Jag fick många fina presenter:

Snygg stickad tröja och Budapest-guide. Trots att vi varit där så många gånger har vi sett långt ifrån allt.

Regnställ från Didriksson och gummistövlar - perfekt! Kökshandduk med Lilla Anna.

Jag har alltid velat gå på spökvandringen som ordnas i Gamla Stan och nu äntligen kommer det bli av.

Fina örhängen som matchar tröjan.

Tack så mycket allihopa för en bra dag!

 


Regn, regn och åter regn



Lite nytt till Leo. Foppa-tofflor, röda som kusinen har, såklart. T-shirts med Star Wars-tryck. Eftersom Leo inte kunde bestämma sig för vilken färg han ville ha blev det båda. Senare ikväll blir det mys med Planet 51 och lösgodis (Leo) och naturgodis (vuxna).


Regn och rusk beskriver bäst denna dag. Jag vet inte hur många gånger vi har blivit blöta när vi har sprungit från parkeringen och in i affärer. Meningen var att vi skulle gå på polismuséet men det fanns inte en enda p-plats att uppbringa. Vi hade säkert fått en om vi väntat men det var ett smärre kaos som rådde.
Istället åkte vi och åt lunch i Huddinge och sedan ut till Kunges Kurva där vi fick tvinga in Leo i leksaksbutiken :-0 Jag vet inte vad som tog åt honom.


Igår cyklade jag vi in till Park där förhandsvisningen av Bröderna Karlsson ägde rum. Den var riktigt rolig och galen. Klart sevärd! Cyklade hemåt i natten och hann inte undan regnet så vi blev blöta redan då.

 


Eriksdalsbadet



Fotoboken med bilder från Budapest-resan kom i veckan. Jag blev nöjd med resultatet. Ser redan fram emot att börja pyssla med nästa fotobok som blir den från vår kommande resa till Grekland. Jag gör så numera; att bilder från resor gör jag fotoböcker av och de andra bilderna sätter jag in i ett vanligt album.


Hej på er!

Denna regniga söndag har vi spenderat på Eriksdalsbadet tillsammans med våra grannar som har en flicka i Leos ålder. Leo ville helst vara i den jättedjupa bassängen och leka. Fast några omgångar i vattenrutschbanan hanns med. Likaså ett dopp i varma, sköna bubbelpoolen.


Nu sitter vi bänkade i soffan och väntar på att Bajen-Ängelholm ska börja. Vi är riktigt dåliga hammarbyare idag som inte stödjer laget på plats men vi är halvt döda efter flera timmars badande.


Det känns riktigt skönt att slippa stiga upp i ottan i morgon :-) Det jag ser mest fram emot med morgondagen är att gå till frissan och få håret slingat och toppat.

 


Välkommen semester!


I tisdags spelade vi golf på en korthålsbana med ett par vänner. Jag hamnade i bunkern några gånger, så irriterande. Men föga förvånande då jag spelar golf en gång vart tredje år ungefär.


Äntligen är semestern här! Men vart tog semestervädret vägen? Hoppas att värmen återvänder snarast. Det första jag gjorde när jag kom hem var att ta en tupplur i soffan. Efter det har jag strukit, städat och varit och handlat lite. Jag är solo ikväll då sambon är hos en kompis. Jag ska snart krypa upp i soffan med en film och lite gott.
Jag ska även passa på att njuta av min sista kväll som 27-åring :-)

 

 


Marions Gastro Diner



Ikväll har vi varit på Marions Gastro Diner som har öppnat i gamla biografens Royals lokaler. Vi inledde med drygt en timmes bowling där jag dominerade. Äntligen säger jag bara :-) Sedan gick vi två trappor upp till restaurangen där vi åt lökringar till förrätt och baby back ribs till varmrätt. Maten sköljdes ner med en kall Brooklyn Lager. I högtalarna spelades bara musik från 50- och 60-talen. Me like! Ena killen som jobbade i baren kändes som tagen från 50-talets Amerika. Ett trevligt ställe som jag absolut kan tänka mig att återvända till, om inte för en helkväll så kanske för en bowlingmatch efter en shoppingrunda på stan.

När vi kändes oss (propp)mätta och belåtna gick vi till Casino Cosmopol och hälsade på Christer och Veronika som spelade pokerturre. Casionot var inget för mig, trodde det skulle vara mer glamoröst. Istället kändes det som att det var mest trasiga människor som spelade bort alla sina pengar där.

 


Picknick på en måndag






P överraskade mig med en picknick efter jobbet igår. Vi tog cyklarna till en mysig (men torr) gräsplätt där han dukade upp rostbiff och en jättegod sallad som bland annat innehöll melon och fetaost. Till efterrätt blev det jordgubbar och ännu lite senare glass på Liljeholmskajen.


När vi var mätta och belåtna cyklade vi hemåt förbi videobutiken där vi hyrde Precious. Oj vilken film, verkligen gripande. Den handlar om en tjej i Harlem som våldtas av sin pappa och mamman hatar henne. Ingen ser den här stackars tjejen förrän den dagen hon börjar i en annan skola. Mycket sevärd.


Veckan som gått


Någon som längtar efter snö och kyla? Inte jag i alla fall. Älskar som sagt värme!


God morgon! Har inte bloggat på ett tag nu så jag tänkte ge er en resumé av veckan som varit:


Måndag:
Var på Bajen-Falkenberg med Linnea och Stefan (som jag inte träffat på fyra år). Det var trevligt men matchen slutade 0-0 fastän vi var sååå nära flera gånger. Tack till Hopfen som räddade oss.


Tisdag:
Efter middagen stod det kvällsdopp i Långsjön på agendan. Daniel hakade på. Tyvärr blev Leo arg och dum så Patrik åkte iväg med honom och lämnade mig och Daniel kvar så kvällen blev inte som jag tänkt mig. Men skönt med ett dopp i alla fall.


Onsdag:
Jag och mamsen var på bio och såg New York I Love You som var rätt ok men ganska seg. Det är åtta olika historier regisserade av åtta olika personer i samma film. Jag hade gärna sett att historierna flätats samman lite mer. Snygga Bradley Cooper var med och vi fick se några härliga NY-vyer.
Efter filmen mötte jag upp Stefan på Medis för att snacka lite (det är inte så lätt att prata när man står i klacken på Söderstadion). Det var riktigt trevligt och det var många gamla minnen som dök upp. Hemma 0200 efter en tur med nattbuss. Trodde t-banan gick till 03 varje dag men tydligen inte.


Torsdag: Gjorde inget särskilt. Hängde hemma bara... Leo lekte på gården med några grannungar.


Fredag:
P och jag hämtade Leo tillsammans. Åkte till mina föräldrar och lämnade bilen. Promenerade hem. Leo gick mer än halvvägs innan han blev trött och satte sig i vagnen. Grillade ryggbiff och halluomi som vi åt med en god sallad. Leo hade en kompis på besök. Vi hann även med att packa Leos väska.


Och idag är det lördag och avresedag för Leo. Om bara ett par timmar åker han iväg till en bondgård med mina föräldrar för tredje året i rad. Jag är så glad att de ger Leo möjligheten att uppleva svenskt lantbruk precis som jag fick när jag var liten.

 


Utflykt



Vi styrde kosan mot Taxinge idag. Efter ett härligt dopp i Mälaren åt vi kycklingsallad och bröd med massa godsaker inbakat.

Efter maten blev det mer bad, lek och byggande av sandslott och borgar


När det sög i kaffetarmen gick vi upp till slottet och fikade. Jag åt nötrulle med vaniljgrädde och hallon.

Leo med sin favorit-morfar



Slutligen hamnade vi i Strängnäs där vi avnjöt god Rättviks-glass. Leo svalkade sig flera gånger bland annat i favoritfontänen på torget


Vilken härlig dag! Jag fullkomligt älskar denna värme. Det är verkligen mitt rätta klimat. Vinteroveraller och klumpiga kängor känns avlägset en dag som denna.

Det var skönt i vattnet när man väl kom i, som vanligt tog det ett tag innan jag tog mod till mig och doppade mig. Leo som inte har något underhudsfett började tyvärr frysa ganska snabbt så han gick upp och mös på filten med mormor. Jag hade tagit med mig både tidning och bok men det blev ingen tid till läsning.

Strängnäs är verkligen en mysig stad. Särskilt en sån här varm sommardag när båtarna trängs i hamnen. Efter att ha ätit oss mätta på glass och Leo lekt lite till i fontänen satte vi oss i bilen och åkte hemåt.

 


Ny lektyr


Amelia och nya numret av Mama som kom idag. Jag har börjat prenumerera på den. Till höger tre nya böcker som jag lånade på bibblan. Gillar Kajsa Ingemarsons tidigare böcker så jag tror även på denna.

Det känns skönt att ha laddat upp med lite nytt att läsa igen, ser fram emot att ligga på stranden i Grekland och njuta av en god bok medan Leo leker i vattenbrynet. Ett önsketänkande från en småbarnsförälder ;-)


Ikväll har vi ätit indiskt på favvorestaurangen med Daniel. Det var lika gott som vanligt, vi börjar verkligen bli stamisar för idag bjöd han på papadam, kul!

Nu återstår tio arbetsdagar innan vi får gå på efterlängtade ledigheten. Hoppas veckorna går fort. Min chef kommer tillbaka efter fyra veckor i Usa på måndag så jag hoppas på att få höra massa härliga resehistorier.

Nu ska jag faktiskt lägga mig, är trött efter att bara ha sovit ca 4½ timme i natt samt ganska få timmar övriga nätter i veckan. Vill vara pigg till imorgon då vi ska åka på badutflykt!


Räkkryssning





Torsdagkvällen spenderades ombord på MS Vindhem tillsammans med några kollegor och Nina. De flesta av oss åt tacos. Jag valde det för att det är lättare att äta, man slipper räkspad rinnandes längs handlederna. Det var härligt att stå uppe på däck med en god drink och se skärgården glida förbi. Några danser hanns med innan vi la till vid Slussen igen efter fyra timmar. Då styrde vi stegen till Engelen där jag var ett kort tag innan jag begav mig hemåt i den ljumma natten. Hur härligt är det inte att gå i en kort, tunn klänning mitt i natten utan att frysa! Me like!

 


Leo är hemma igen!


Finaste presenten fick jag av Leo idag. Ett par papegojörhängen som han valde alldeles själv till mig i en affär i Helsingfors.


Känns skönt att ha Leo hemma igen. Efter jobbet åkte vi till Patriks föräldrar där Leo var. Han visade upp sina shoppingfynd (bilar, trafikljus som lyser och slår om till rött/grönt samt godis) och gav oss presenter. Jag fick örhängena ovan och Patrik fick en påse ärtskidor som han älskar. Efter bildvisning och en god middag åkte vi hemåt uppfyllda av glädje för att Leo haft det så kul på kryssningen.

Regnet strilar ner utanför fönstret, Patrik tittar på fotboll och jag ska faktiskt krypa ner i sängen med min bok.


Under Stockholms broar


Leo och morfar på väg till båten

Tjusiga hus på Strandvägen

Leo hjälper till i slussen

Kornhamnstorg

Riddarholmen och Stadshuset

Väntar på att det ska bli vår tur i Hammarbyslussen

Hammarby Sjöstad och Boule & Berså; ett ställe jag vill besöka någon gång

Af Chapman

Efter båtturen promenerade vi upp till slottet. Vi hade roligt åt vakten. Slottet badar i kvällsljus
Stadshusets siluett

 

 


Plask!







Vilken underbar värme, love it! Förmiddagen spenderades på stranden. Det var bara Leo som badade, jag hade inte ens med badkläder, men i morgon när vi har längre tid på oss så följer de med. Om de kommer användas är en senare fråga ;-)

Har passat på att städa bilen medan Leo är på kalas, ska alldeles strax hämta honom så ska vi vidare på fler roligheter, tyvärr utan P som hellre spenderar eftermiddagen och kvällen framför TV:n.

 


Fotbollsgolf och jordgetingar






Efter jobbet åkte vi ut till mysiga Siggesta Gård på Värmdö. Det var dags för Patrik att få sin födelsedagspresent av syster med familj som var en omgång fotbollsgolf. Det var skoj även fast jag var kass och typ inte kom någon vart. Ungarna hade skoj de med, de spelade på sitt sätt varvat med lek. Det hela fick tyvärr ett abrupt slut när Leo blev biten av jordgetingar. De hade varnat för ett jordgetingbo men på ett helt annat ställe. Stackars lilla älsklingen fick ett bett i bakhuvudet, ett i pannan och ett precis ovanför ögat som svullnade upp ganska mycket. Som plåster på såren fick Leo och de andra barnen varsin glass av tjejen i serveringen. Patrik blev biten även han, men han fick ingen glass...

Efteråt åt vi middag på en pizzeria, kebabpizza blev det för min del. Har tyvärr inga bilder från middagen för vår kamera dog.

Nu sitter vi i soffan med en Leo som inte vill sova, han sov nämligen i bilen på väg hem. Jag har fötterna i ett skönt fotbad och ska snart peela, fila och smörja in dem.

Imorgon är en ny dag som bjuder på nya äventyr!

 


Sen sist


Nya örhängen och filmen jag snart ska titta på.


Igår hade vi en after work på Mosebackes stora uteservering. Meterologerna hade mer eller mindre lovat regn- och åskskurar men vi klarade oss och det blev en riktigt fin kväll med blå himmel och sol. Tyvärr glömde jag kameran. Jag hade inte tänkt stanna så länge men det var väldigt trevligt så jag var hemma 23:30 vilket var lagom, var inte alls särskilt trött idag.

Idag var det körigt på jobbet. Fick avbryta min lunch för att hjälpa till i receptionen då det var tjockt med folk som skulle lämna/hämta nycklar. Till fikat bjöd chefen på jordgubbar med glass - mycket gott. Vi fick dessutom två jordgubbstårtor av en entreprenör men dem lät jag bli, är inte sååå mycket för sötsaker, glassen räckte utmärkt.

Leo badar nu, jag ska hänga tvätt, natta Leo och slutligen sjunka ner i soffan framför New Moon. Jag trodde inte att jag skulle gilla Twilight men det gjorde jag. I alla fall tillräckligt mycket för att jag måste veta hur det går. Patrik har inte sett ettan men jag har berättat i stora drag vad den handlar om så att han kan hänga med.


RSS 2.0