Arla morgonstund


Årets första semla (som blivit lite mörbultad under transporten) var god. Det som drog ner betyget var att det var för mycket bulle och för lite mandelmassa.

God morgon!

När jag klev upp strax efter halv sju visade termometern nästan 20 minusgrader. Jag som ska strutta runt i klänning och strumpbyxor ikväll. Förhoppningsvis handlar det väl inte om några längre utomhusstunder.

Fiskgrytan igår blev mycket god! Kommer absolut laga den fler gånger. Vitlöksbrödet blev också gott även om jag kunde haft i en vitlöksklyfta till i smöret.

Vi såg aldrig The Reader igår. Jag tyckte det räckte med 2½ timme i soffan, jag blir lätt rastlös och får ont i kroppen av att sitta länge.

Nu väntar jag bara på att P ska vakna så att jag kan gå och träna. Vi har gjort en liten rotation. Jag brukar ha sovmorgon på lördagar och träna på söndagar men eftersom jag ska ut ikväll misstänker jag att jag inte kommer vara världens piggaste imorgon. Dessutom säger de att det inte ger något resultat att träna "dagen efter".

Vi ska dessutom på fyraårskalas idag! Vi promenerar dit och hem. Ska faktiskt bli skönt med frisk, kylig luft. Min förhoppning är att hinna vila lite mellan kalaset och kvällens festligheter.


Fredagsmys!


Kvällens film. Fast först ska vi titta på Alvin och gänget med Leo. P har fått semlor av en entreprenör samt köpt en snuskig mängd godis. Godiset kommer inte jag röra. Men däremot kommer jag äta årets första semla.

Yes, äntligen helg!

Var på utvecklingssamtal på dagis, de hade bara positiva saker att säga om Leo så det känns bra. Han är en glad kille som är omtyckt av alla. Han äter verkligen allt på dagis till skillnad från här hemma där han inte ens smakar på vissa maträtter.

De intervjuar barnen inför samtalet varje år. Förra året sa Leo att det var han att som bestämde hemma. Nu hade han svarat att det är mamma och pappa som bestämmer hemma. Han lär sig :-)

Ska slänga ihop en fiskgryta nu. Vitlöksbröd till det.


Shoppat lite!


Vad tycker ni? Klänningen kommer jag behålla, den var nedsatt från 299:- till 99:- Kjolen är jag lite mer tveksam till. Den var inte på rea.

Hemkomna från Farsta där killarna köpte födelsedagspresent medan jag letade efter något att ha på mig på lördag. Sedan avslutade vi på De gyllene bågarna innan vi klev på bussen hem. Fick åka gratis, sånt gillas!


Nu ska vi börja natta Leo. Sen ville P titta på Gomorra. Jag vet inte om jag är så pigg på att se den.. Fast den kanske är bra. Vi får se...


Tisdag hela veckan


Orkidén jag fick av min chef för att vi uppnått telefonmålet för 2009 med råge.

God kväll denna tisdag!

Här flyter allt på. Vi har verkligen kommit in i rutinerna efter alla helger. Jag har kommit igång med träningen tre gånger i veckan igen efter att jag var krasslig de sista månaderna på året. Dessvärre får jag trängas med alla som avlagt nyårslöfte men snart, snart är de borta :-)

Den gångna helgen ägnade vi oss åt bio, middag på indisk restaurang, besök på Tekniska Museet, middagsbjudning hemma och fika hos en kompis. Mycket trevligt!

Allt rullar på som sagt, det händer i så mycket i veckorna. I morgon efter jobbet ska jag svepa av Farsta C i jakt på något att ha på mig på lördag när jag och mina gamla mammakompisar ska ut och göra stan osäker. Vi börjar med tapas på Söder, sen får vi se vad som händer. Party lär det bli i alla fall!

Just det, i måndags var Leo, eller rättare sagt busungen, i farten. Han lekte med Patriks mobil som han brukar. Plötsligt hör jag nån som pratar. Jag sliter åt mig luren och ser att han har ringt "nödsamtal". Rädd som jag blir lägger jag bara på. Det tar bara tre sekunder så ringer det. Jag svarar och tjejen i andra änden frågar efter Patrik. Han bad om ursäkt. Vadå pinsamt?? Hoppas att denna lilla fadäs inte ledde till att någon råkade väldigt illa ut.


Fick sparken på grund av mössa

Om jag druckit kaffe hade jag satt det i vrångstrupen imorse när jag läste i tidningen att en barnskötare fick sparken på grund av en mössa. Några föräldrar hade sett en bild på Facebook där han hade en mössa med texten "Pornstar". Chefen ansåg detta som mycket opassande och sa upp honom trots att de var mycket nöjda med hans arbete.

Jag förstår inte problemet. Han hade mössan på sin fritid. Pornstar är ett klädmärke. Herregud, man måste få ha ett privatliv. Hade han haft mössan på arbetet så kanske jag hade haft mer förståelse. Antar att förskolechefen genast drog ett likhetstecken med pedofili fastän det, för mig, är väldigt långsökt. Stackars alla manliga barnskötare som blir så mycket hårdare granskade än kvinnor. Undrar vad som hänt om det var en tjej som hade haft mössan. Förmodligen ingenting.

Läs mer på SVD.


Åt skogen

Jag kände på en gång att det gick åt skogen när jag hällde i ärtorna med en hand, ändå fortsatte jag. Aja, det blir i alla fall rent bakom spisen.


VAB

Leo fick sin andra svininfluensaspruta i tisdags. Han fick feber på natten och var hemma med mina föräldrar. Igår var han pigg så vi bestämde att det skulle bli dagis idag. På förmiddagen ringde de från dagis och sa att Leo var hängig. Han hade inte velat gå ut, något som han alltid vill.

Jag gick och hämtade honom. När vi kommit ut kastade han sig i snön och började leka och skulle absolut inte gå hem, just då verkade han inte alls hängig. Nu är vi hemma och han leker på sitt rum. Jag tror att vi kan fullfölja våra fredagsplaner som består av bio och indiskt!

Nu ska jag fixa lunch; Leo får sin favorit kycklingbitar och jag får kassler med ananas och curry.

Dagens tårta



Efter ett lyckat kalas pustar jag äntligen ut i soffan i mitt nystädade hem. Tack så mycket för alla fina presenter Leo fick!


Leo fyra år idag!

Grattis mammas och pappas älskling på din födelsedag!


Födelsedagsbarnet leker med presenten han fick av mig och Patrik.


Dagen startade tidigt, redan kl 7 ville fyraåringen gå upp. Liiiite väl tidigt när vi var hemma strax efter 01:30. Men men det var bara att kicka igång dagen. Skippar nog träningen idag, tar en promenad idag och tränar imorgon istället. Nu ska vi bara mysa hemma och leka med alla nya saker samt ladda inför dagens kalas.


Tårtleverans

Ena konditorn levererade dagens tårta:






Barnkalas...

...står på schemat idag. Åtta vilda ungar ska utfodras och underhållas. Kan bli spännande. Sen blir det snabbstädning och omsvidning till kvällens 40-årsfest. Fullspäckad dag med andra ord.


Läslust


Fick ett mail från bibblan idag att min reserverade bok fanns att hämta. Ska snart krypa ner i sängen med den. Jag har läst många tunga biografier på sista tiden så denna känns som ett lättsamt avbrott.


Fruktsallad före och efter


Fruktsalladen före



Fruktsalladen efter när P råkat slå sönder glasskålen och jag ätit upp nästan all grapefrukt med fara för mitt liv. Nädå, jag åt med händerna och kände noga efter så att ingen glasbit slank ner.


Bullbak med Leo


En koncentrerad Leo brer ut kanelfyllningen


Här penslas vaniljbullarna


Och så lite pärlsocker...


De färdiga smaskiga vaniljbullarna


Budapest och New York 2009

Tittar på bilder från våra utlandsresor från 2009. Vi var i Budapest två gånger och i New York en gång.  Jag blir så resesugen när jag ser dessa bilder:


Langos är ett måste i Ungern. Leo föredrar dem utan nånting på

 
Här sitter vi och dinglar med benen i linbanan som tar oss upp på ett berg

 
Fiskarbastionen


Utsikt över parlamentet från slottet

 
I underbara saluhallen hänger salamin på rad


Två sockervaddar på Margaretaön




Times Square med mamma


Tidig morgon i Central Park


Manhattan och Brooklyn Bridge sett från Dumbo


Utsikten från Empire State Building


Queensbridge sett från linbanan som tar en till Roosevelt Island


Coney Island



I år kommer vi återigen besöka Budapest. Jag tröttnar aldrig på den staden. Ska försöka hitta lite nya grejer att se och göra förutom "standardprogrammet". Jag är väldigt sugen på att åka till Grekland eller Italien. Samt slutligen till USA, typ Florida. Drömresan är att bila i USA men det får vänta tills Leo blir äldre. Ååh det finns så många platser som jag vill besöka, ge mig pengar och semsterdagar bara!

 


Inget att skriva

Jag har inte bloggat på några dagar för jag har helt enkelt inte haft något att skriva om. Det har jag inte nu heller men jag kan avlägga en liten rapport:
Helgen som var innehöll middag på restaurang, femårskalas med massa svullande samt kompishäng. En mycket trevlig helg!

Imorgon ska jag på bio och se Fish Tank, dessförinnan blir det middag på restaurang, nice. Den filmen har ju fått högsta betyg så jag hoppas att jag också tycker att den är bra.

På söndag fyller min stora kille fyra år!!!! Det innebär kalas i dagarna två. Däremellan ska vi klämma in en 40-årsfest. Full rull precis som jag gillar!

Ska fortsätta plocka undan julsakerna nu. Killarna har kapat av alla grenar på granen så kvar är bara en kal stam.

Leo och jag önskar gott nytt 2010!


En dag i backen




RSS 2.0