Avskedspresent

I morgon ska Nina få en avskedspresent av mig. Hon jobbar nästsista dagen :-(

Bowling...

...idag igen! (Vi har 2500:- att bränna på friskvård och vi fastnade för bowling). Denna gång var det jag, Patrik och pappa. Pappa bowlade för första gången på drygt 64 år. Han var rätt bra för att vara nybörjare. Banan lutade väääldigt mycket åt vänster när det var hans tur. När det var min tur lutade den bara lite :-p
Patrik var överlägset bäst som vanligt. Jag sa till honom att jag inte är bäst på nånting längre. Förut knäckte jag åtminstone i MasterMind och sten, sax och påse men inte nu längre.

Leo ligger och sover och jag roar mig med att betala räkningar och vika tvätt. Sådant som måste göras. Patrik är ute och roar sig med grabbarna, det var visst nån Champions League-match som tilldrog sig deras intresse.

Det händer inte så mycket just nu, livet rullar på. Väntar på att Vickan ska ringa och be mig vara hennes hederstärna, hon lovade mig det på fyllan en gång. Hoppas hon har kvar mitt nummer.

Avslutar med en gullig bild på Leo:



Vår söndag

Jag tränade i nästan 1½ timme. När jag kom hem hade Annika, Johannes och Samuel kommit. Jag duschade snabbt och sen fixade jag en god lasagne till lunch.

Det var tänkt att Leo skulle sova hos kusinerna mån-tis men Annika tyckte att hon lika gärna kunde ta honom med sig idag. Så från klockan fyra har vi varit barnfria. Vi kollade in nya biblioteket och gick till videobutiken. Vi såg Just Buried och käkade glass. När den var slut lagade jag middagen som jag skrev om i tidigare inlägg.

Så var det vinter igen! Hoppas att snön får ligga kvar ett tag. Kul för de som har sportlov. Fast dagens unga sitter ju hellre vid datorn...

Hoppas att denna vecka går fort. Vi har inget speciellt planerat förutom sedvanliga träningar. Längtar till fredag då vi ska se Män Som Hatar Kvinnor. Fast först längtar jag till tisdag, då ska vi få semlor på jobbet :-)

Middagstips

Lägg fyra laxfiléer i en smord ugnsform.
Blanda creme fraiche paprika/chili, 100 gram smulad fetaost, en finhackad paprika och 3 msk sweet chili i en bunke.
Smeta på röran på laxen och kör i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Servera med bulgur och kokt broccoli.
Supersmarrigt!

Börjar solen gå upp?

Det är Leos återkommande fråga på morgnarna. I morse ställdes den 7:15. Jag såg dock ingen sol för alla moln, men det var ju ljust i alla fall.

Ska han fortsätta stiga upp när solen gör det så blir det inte så kul i sommar. 3:44 hör man "börjar solen gå upp nu?"

Kl 10 ska jag träna som vanligt. Det är så skönt på söndagarna. Luften är så himla sval och fräsch då. Sen kanske det blir pulkaåkning, jag blev lite sugen faktiskt. Fast det är nästan plusgrader så den smälter väl bort fortare än kvickt.

Patrik ska kanske till Globen (tänker aldrig säga Ericsson Globe)  ikväll och försöka få tag på biljetter till AC/DC. Trots att han ska på konserten i Göteborg i sommar. Vi får se, han har inte bestämt sig än.


Bowling

Igår efter jobbet gick vi alla hem och åt lite mellis. Leo fick äta sin Risifrutti vid det lilla bordet i sitt rum. Han kan vara väldigt bestämd ibland.

När vi var färdiga tog vi och promenerade till mina föräldrar där vi lämnade av Leo sen fortsatte vi gåendes in till Slussen där vi skulle träffa Susse och Kim. Det blev sammanlagt en promenad på över 1½ timme.

Bowlingen gick åt skogen igår! Jag fattar inte att det kan skilja så mellan gångerna, förra veckan gick det hur bra som helst. Vi spelade i hela två timmar och jag lyckades med två strikes. Sämst.

Sen gick vi och åt på Helenes Krog som ligger precis vid Mariatorget. Jag valde lammrostbiff. Egentligen serverades den med bakad potatis men jag frågade om jag kunde få potatisgratäng. Det gick jättebra svarade servitören.
När notan kom stod det Potatisgratäng 30:- Vi ifrågasatte det och servitören sa att det kostade extra. Jag sa att det var ingen som hade upplyst om det så vi slapp betala de 30 spännen.

Fick vänta på tunnelbanan i typ 20 minuter pga försening. Jag lyckades i alla fall att inte köpa M&M:s i automaten på perrongen :-)

Idag står storstädning högst upp på programmet. Sen ska vi hämta Leo. Jag promenerar gärna om vi hinner. Sen blir det ett besök hos Ingela. Patrik ska få sin massage som han fick i julklapp 2004. Eller var det 2005?

Nä, dags att käka frukost och dra igång städningen. Jag har fått tillåtelse att städa medan Patrik sover, annars hinner vi aldrig med allting.

Pappa = barnvakt

Jag blir så trött på mammor (och andra) som säger att barnets pappa är barnvakt. Lika trött blir jag på folk som ska lyfta fram hur duktig pappan är.

Första gången jag stötte på fenomenet med barnvakt var på Familjeliv när Leo var nyfödd. Det var en tråd som handlade om när man hade barnvakt för första gången. En tjej skrev att hon hade barnvakt första gången när ungen var si och så gammal. Det var pappan som var barnvakt medan hon var till frissan. GAAAAH! Pappan är ingen barnvakt. När ska folk inse det?
Kul för Patrik om jag skulle gå omkring och säga att Leo är med barnvakten när han är med Patrik.

I senaste avsnittet av Familjen Annorlunda får fembarnsmamman en SPA-dag i födelsedagspresent. När hon har åkt iväg säger spekaerrösten "Bob får nu skönta ruljansen med barnen alldeles ensam". Hade det varit mamman som var hemma och pappan som var iväg hade de aldrig sagt så.

Jag tror att det är mycket mammornas fel att det har blivit såhär. De tar på sig alldeles för mycket ansvar. Sen är det många som inte tror att mannen klarar av att sköta sitt eget barn osv.

Jag är så glad att vi inte har det så hemma. Vi delar verkligen på ALLT. Nästan i alla fall, jag diskar ju 9 gånger av 10 :-P

Snällt?

Patrik hade varit på SöS och hälsat på en bekant som är inlagd. När han kommer hem tar han fram en kokosboll och ger till Leo. Sekunden därpå tar han fram en kartong som det står Bonanza på. Där i ligger tre semlor!!! Bonanza är ett sånt ställe som får bäst i test på semlor år efter år. En av semlorna ligger i min mage nu. Dock tycker jag att semlan från Gateau vid Sockenplan var godare.

Hur snällt är nu detta på en skala? Jag som försöker att äta bra och nyttigt. Jag var så stolt över mig själv som hade ätit nyttig mat och i lagom mängd idag så kommer han hem med en semla som jag inte kan motstå. Och inte bara det, det skulle vara fruktansvärt otrevligt om jag inte åt upp den.

Hur som helst, de kalorierna bränner jag bort i morgon på gymmet. Bara de inte hinner fastna i kärlekshandtagen.

Från det ena till det andra; jag är glad att jag lämnar Leo på dagis och inte hämtar. Jag hämtade idag. Det börjar med att man får jaga runt Leo i hela huset. När man väl har fått tag på honom så börjar påklädningskampen. Sen ska man gå hem, då går han med små, små myrsteg  och stannar var tredje sekund. Inte nog med det, han går åt fel håll också.

Visst, det går inte snabbt att gå till dagis på morgnarna heller fast skillnaden är att när man kommer till dagis så är det bara av med kläderna och sen säga hej då. Hoppas inte Patrik läser det här bara :-)

Överraskning

Igår skickade jag ett sms till Patrik där jag skrev att jag inte orkar med en till fredagkväll degandes i soffan. Fick till svar lite senare att han hade planerat något för mig och Leo.

När han slutade jobbet vid fyra tog vi tunnelbanan och åkte in mot stan. Vi gick av vid Slussen. Patrik sa att vi skulle till Hammarbyshoppen. Vi promenenerade Hornsgatan bortåt men när vi kom till Mariatorget sa Patrik att han skulle ta ut pengar så vi måste gå över gatan. Då fattade jag misstankar om att vi skulle bowla; och mycket riktigt, det blev bowling! Det var skitkul, jag inledde med en strike och gjorde sedan 5-6 till. Har aldrig fått så många strikes på en och samma gång :-P

Leo tyckte också det var kul. Även fast han tröttnade emellanåt och lekte med sina medhavda bilar.

Sen gick vi vidare och skulle äta. Jag trodde att vi skulle till en pizzeria men det blev indiskt. En, för oss, ny restaurang på Timmermansgatan. Det var jättegott, jag åt en gryta med lamm som vanligt.

Efter maten promenerade vi sakta mot Skanstull, Leo gick själv så det tog sin lilla tid. Jag var sugen på semla och tänkte köpa en svindyr på Gunnarssons men de hann precis stänga. Var inne ett tag på att köpa semlor på Vi men det känns så himla onödigt att trycka i sig en semla som inte ens är god. Det blev Ben & Jerrys istället.


Jag in action. Observera den koncentrerade minen


Leo på väg att slå en strike?


Far och son med pappadam; eller morfardam som Leo säger

Tidigt

Leo somnade redan 19:15 ikväll. Dessförinnan somnade han i soffan framför Mumin före 19. Han har inte sovit något på dagen och så har han röjt järnet hos Emilia så det var inte undra på att han var tröttis.

Det var trevligt på kalaset, Malin hade bakat mycket gott. Fick behärska mig så gott det gick för att inte ta massor av allt.

Såklart är det ingen bra film ikväll som jag hade hoppats. Vi var förbi videobutiken men som vanligt hade de ingen film som jag vill se så jag gick därifrån tomhänt. Ska läsa min nya bok istället.

Vi har Ben & Jerry i frysen. Kan inte sluta tänka på det. Får se om jag lyckas hålla mig. Det som är jobbigt med den glassen är att man måste ta fram den en lång stund innan man vill äta för den är så hård. Antar att det är för att den inte innehåller massa mjukgörande ämnen och skit. Hemgjord glass är också stenhård.



Bolt

Igår var vi på bio och såg Bolt. Leos kusin Johannes var med. Tyvärr kände sig Julia inte helt kry så hon stannade hemma. Vi började, såklart, med ett besök på Mc Donalds. Det är väl sånt barnfamiljer ska göra på lördagar innan de går på bio.
Killarna fick varsin Tom & Jerry-påse till filmen. Föreställningen började med en kortfilm; Bärgarn i Tokya, till båda grabbarnas förtjusning.

Filmen var sådär tyckte både jag och Patrik men ungarna sa att de gillade den och det är ju huvudsaken. Jag vet inte hur mycket Leo egentligen förstår men han tycker det är kul ändå.

Efteråt somnade Leo i vagnen så då passade vi på att titta lite i affärer. Hittade inget igår men det finns mycket fint som jag vill prova, ska nog ta en sväng till stan nästa helg. Ensam.

Väl hemma rensade jag bland Leos kläder. Snälla mamma ska ta med två påsar till Myrorna eller annan välgörenhet. I källaren har vi dock en hel flyttkartong full med Leos babykläder som vi också måste gå igenom.  Trots att jag har rensat har Leo för mycket kläder. Det är så trist för jag vill köpa nytt till honom. Och eftersom han nästan aldrig smutsar ner sig kan han ha samma kläder hur länge som helst så det blir liksom ingen åtgång.

Idag ska jag som vanligt träna vid 10. Det blir minst 40 minuter på crossen och 20 på trappmaskinen som vanligt. Kanske ska göra med fria vikter idag.

Kl 14 ska vi på kalas och sen ikväll har Patrik sin träning. Kan det inte vara en skitbra film på tv ikväll som jag kan mysa framför? Och då gärna på SVT1 eller 2 så man slipper all reklam.




Hos tandläkaren

Så, nu har Leo klarat av sitt första tandläkarbesök. Han var så duktig, jag blev så stolt över honom. Han klättrade självmant upp och satte sig i stolen. Han gapade stort utan att tandläkaren behövde säga till. Allt såg jättebra ut, inte minsta tillstymmelse till hål. Han fick en gul tandborste och en tatuering med Bambi på. Dock har han inte förstått hur det där med tatuering funkar, inte vill han prova heller.

Om en timme ska jag gill gymmet och svettas. Hoppas på ett lika bra pass som i tisdags; att tiden bara flyger fram. Sen ikväll vill jag spela Yatzy med Patrik. Har ingen som helst lust att hamna framför TV:n.


Bra träningspass

Vad skönt det var att träna idag. Och vad bra det gick. Även tiden gick snabbare än vanligt. Jag körde 40 minuter på crosstrainern och 20 minuter på trappmaskinen = 863 kcal puts väck. Däremellan körde jag lite styrka. Jag har ingen aning om hur mycket jag förbränner då. Har du koll på det Daniel?

Jag är så stolt över mig själv efter sådana här pass! Det är så jag längtar till torsdag så att jag får träna igen.

Jag har köpt ny müsli, nämligen Paulins müsli med äpple/kanel. Den är smarrig. Vet inte om jag inbillar mig men jag tycker att jag håller mig mätt längre av den. Jag äter den tillsammans med fil. Nu har jag bara ätit den i två dagar så det är för tidigt att ropa hej, får ge det en vecka i alla fall innan jag kan konstatera att den gör mig mättare.

Vi har helt slutat med fruktyoghurt sen min käre far upplyste mig om hur många sockerbitar per deciliter den innehåller. Vi håller oss numera till fil eller naturell yoghurt. Längtar till sommaren när man kan ha färska jordgubbar i.

Juicedrickandet har jag också dragit ner på. Nu dricker jag max två gånger i veckan mot varje dag förut. Dock säger Viktväktarna att man får äta hur många apelsiner som helst (det ger 0 points) medan 2 dl apelsinjuice ger si och så många points. Har jag tur får jag svar på den frågan i morgon :-)

Från det ena till det andra; jag var uppe i en hemsk lägenhet idag. Det var ritat på tapeterna, flottfläckar, rivmärken. Målat på golvet och parketten, i köket var golvet upprivet en bra bit. Badrummet var hemskt, toa och handfat var bortplockade för de var helt spruckna och ska bytas. Vad är det för männikor som håller på så? Hur står de ut att ha det så? Två frågor jag aldrig kommer få svar på.

RSS 2.0