Picknick vid Tyresö Slott

Vi tog oss ut till Tyresö Slott där vi mötte upp Christer, Linnea, Peter, Marie och Jolin för en picknick. Pastasalladen jag fixade enligt Kajsa Wargs princip smakade mycket gott. Färsk ananas och bullar till efterrätt satt inte fel.


Notholmen


Leo plaskade runt i vattnet. Tre minuter efter att denna bild togs var han naken


Härligt, härligt


Leo i farten


De tre papporna med sina barn

Leos nya trampbil


Leo har fått en trampbil. Han fullkomligt älskar den! Vi tog en tur runt
Högdalstoppen...


... där det idag arrangeras en stor skateboardtävling.


Utsikt över Globen


Full fart neråt


Leo lärde sig snabbt att använda bromsen


Nu kokar pastan på spisen för alldeles strax väntar picknick i det gröna!

Studentmottagning


Det här mousserande rosévinet köpte vi till studentskan. Funderar på att köpa
en flaska åt oss också


Redo att gå. Blev ett klädbyte i sista minuten då det jag hade tänkt ha på mig
inte passade så bra ihop


Linnea och jag. Jag drack rosévin för första gången, det var riktigt gott!


Stilleben


Linnea och Thor, även kallad smörgåstårtekungen


Leo var i sitt esse och busade hela tiden med hunden Ozzy


Bling-blingdetalj på studentmössan


Paketöppning. Leo hjälpte gärna till. Han sa att Linnea trodde att det var en
bil i det här paketet


På hemvägen åkte vi via Sveavägen. Där hade raggare och andra samlats med
sina snygga bilar


"Titta den är cool!" Så sa Leo om ganska precis alla bilar


Coooool


Hej då, nu går vi hem!

Vilken underbar dag det har varit. Vädret har varit helt kanon. Vi satt ute och stekte i solen. När vi gick på Sveavägen var klockan närmare 21. Inte ens då frös jag. Härligt!

Kryssning

Jag och Emma är kryssningssuga! Först var det tänkt att vi skulle dra på en dagskryssning med ungarna men det krockade med Emmas Skåneresa. Så nu står partykryssning på schemat i stället. Har preliminärbokat första fredagen i juli. Sjukt att det ska behöva vara så långt fram. Nästa fredag var det fullt. Och sen är det midsommar och sen vår Göteborgsresa. Aja, nu har man något att se fram emot!
Jag bokade även buffé så vi kan dricka massa vin och på så sätt spara lite pengar. För äta måste vi ju göra ändå ;-)


Nu hoppas jag att Bajen spöar skiten ur AIK. Lättare sagt än gjort så som det ser ut i Bajen just nu. Men vi har inte förlorat ett derby sen 2007 så varför bryta den trenden nu?

Imorgon ska vi på studentmottagning hos Linnea, vore trevligt om solen ville skina på oss. Ska slå in hennes present och skriva kortet så snart Leo har somnat.

Måste ta tag i nattningen nu med andra ord. Dessutom har jag gått och blivit optimist; har tänkt att se ett tv-program som börjar 22 utan att somna, haha!


Vardagslyx

Finns det något mer lyxigt och underbart än att komma hem och sätta sig vid dukat bord? Ja, om det står hemgjord pizza på det dukade bordet :-)


Kebabpizza med mozzarella, rödlök, tomat, fefferoni och vitlökssås


Mozzarella, rödlök, tomat, lufttorkad skinka och ruccola


Leo föredrog att äta enbart lufttorkad skinka. Är man finsmakare så är man


Ett beslut är taget

Linnet stannar hos mig. Det är väl inte hela världen att BH-banden syns. Eller?
Här ser ni även hur kort mitt hår blev efter frisörbesöket.



Köpt!

Var inne på Lindex på lunchen. Det var ett tag sen nu. De hade fått in en del guldkorn.  Dessa fick följa med mig:


Söt kjol i lagom längd, har letat efter en vit ett tag nu.


Linnet får jag se om jag ska behålla. Jag måste ta hem det och prova med en annan BH. För övrigt himla söt till vita eller ljusblå jeans.

Träning och disciplin

Så var det det här med diciplin när det gäller ätandet. Jag tycker att jag har lyckats ganska bra i ett par månader. Jag vet inte om det var under Ungern-resan som allt gick i stöpet. Där var jag ju mer eller mindre tvungen att äta av allt gott som landet har att erbjuda. Sedan fortsatte jag i samma stil när vi kom hem.

Nu känner jag att det börjar gå åt fel håll så nu måste jag ånyo skärpa mig. Det går inte så bra. Igår blev det världens tabberas på Max. Idag frågade en kollega om jag var glassugen. Ja visst svarade jag glatt och tryckte i mig en Magnum mandel. Det hela kompenserades med sallad till middag ikväll.

Men jag är väldigt duktig som fortfarande håller igång och tränar tre gånger i veckan. Även fast jag inte alltid har lust så går jag iväg. Jag vet att om man låter bli att gå och träna en gång så är det väldigt lätt att det blir även en andra och en tredje gång. Jag är livrädd för att hamna där. Därför går jag alltid och tränar oavsett om motivationen ligger på toppen eller på botten.

Det är kul när folk säger att de ser att träningen har gett resultat. Det är oftast lättare för andra att se sånt. Jag märker såklart att mina jeans sitter lösare. Jag har köpt ett par nya men skulle behöva minst två par till. I alla fall om jag ska stanna på den här vikten och inte gå upp igen. Jag skulle tro att jag ligger på min "idealvikt" nu. Det var ungefär så här mycket jag vägde innan jag blev gravid. Jag trivs bra med min kropp, även om jag önskar att "hullet" från magen skulle försvinna.





Sårad

Leo blödde från ett sår stort som ett knappnålshuvud:



Utflyktsdag

Dagen startade tidigt för min del; redan 6:40 kom Leo in. Innan dess hade jag varit mer eller mindre vaken sen 4:30 pga rethosta :-(
Kl 10 kom mina föräldrar hit. Vi packade in maten och oss alla i vår bil och styrde kosan mot Hågelbyparken. Vädret var sådär, lite ostadigt men de hade inte pratat om regn i alla fall.

Leo ville som vanligt plaska med fötterna i vattnet och sen gick vi upp mot elbilarna. Tre gånger fick han köra. Varje åk kostar en tia och pågår i kanske tre minuter.


Efter lite gråt och bråk gick vi och åt vår medhavda mat; den underbart goda risröran, tunnbrödsmackor, grönsaker och ananas till efterrätt. Det var tur att vi åt när vi åt eftersom det började regna precis när vi var färdiga. Det var inget skyfall som tur var men ändå. Kallt blev det också på en gång.


Vi gick tillbaka till bilarna lite senare. Nu testade han traktorn och polisbilen. Jag måste säga att jag blev riktigt impad över hur bra han körde. Förra året klarade han inte alls av att köra själv men nu gick det som på räls.



I tältet pågick det danskurs med Tobias från Let's Dance. Leo ville gärna vara med och dansa. Här med klubban i högsta hugg och mormors strumpor på fötterna.


                                                                                                           Foto: T.Richter
Tobias himself. Eller morfar som vi kallar honom. Han har nämligen vissa likheter med Leos morfar. Varje gång han dansar i TV säger Leo: Titta, morfar dansar :-)
Hade velat ställa upp Tusse bredvid honom och tagit en bild men de tog inte någon paus i dansandet så länge vi var kvar.

Åkte till Lyran och fikade. Budapestrulle - mums! Tog en lite sväng nere vid vattnet.

På hemvägen höll jag på att somna i bilen så för att piggna till tog jag en powerwalk på drygt en timme, skönt med frisk luft och fågelkvitter.

Senare kom svärföräldrarna + farmor Vivan över. Vi bjöd dem på pizza, riktigt gott var det! Och proppis är man nu.

Rekordtidigt

Stackars lilla älsklings-Leo brände sin hand på spisen när vi lagade middag :-( Han har präktiga blåsor på långfinger, ringfinger och lillfinger på vänster hand. Han fick spola handen under kallt vatten ett tag, det tyckte han var skönt. Sen, för att göra honom lite gladare, fick han ett plåster på vardera fingret.

Det måste sugit musten ur honom totalt för han somnade redan 18:40. Det har aldrig hänt förut. Ska bli intressant att se när han vaknar..

Hoppas det inte svider lika mycket på honom i morgon, det gör ont i mig när jag ser hur ont han har :-(

Idag har jag bestält framkallning av inte mindre än 127 bilder. Tänkte åka in och hämta dem på onsdag, slutar ju tidigt då. Måste kanske köpa ett nytt album också.

Väntar på att Patrik ska komma hem från Bajen - Malmö som Bajen visst äntligen lyckades vinna.

Lördagen


Vi mötte upp Chister och Linnea och åkte till Trollbäcken där ett mobilt nöjesfält
hade slagit ner pålarna. Vi började med lite gungning..


En lagom road Leo åker karusell


Christer och Linnea åkte den "läskigaste" attraktionen.


Kolla in slappa stilen...


Detta var lite roligare. Man styrde själv med en spak om man skulle upp eller ned


Gulle-Leo


Sedan blev det ponnyridning. Tror det var första gången Leo inte bangade utan
han verkade tycka att det var riktigt kul. Efter ridturen matade han Svarten med mask-
rosblad

På kvällen var jag och Patrik på bio och såg Änlar och Demoner. Den var väl helt ok. Det var tur att det var så längesen jag läste boken, kom nämligen inte ihåg mycket. Promenerade hem från Medis, det tog 70 minuter.

Jag är inte förvånad över Sveriges 21:a plats. Jag är kanske knäpp men jag tycker det är lite kul när det går dåligt för Sverige i ESC :-P

Nu måste jag äta frukost eftersom jag ska vara på gymmet om en timme. Idag står städning på schemat som alltid på söndagar.

Mästarnas mästare

Det är Leo det! När vi satt och åt middag på balkongen igår startade en parkerad bil under oss. Leo kunde omöjligt se bilen eftersom han satt med ryggen mot räcket och bilen var nästan under balkongen. Leo säger: Är det en citroën som åker?

Jag bevhöer väl knappast säga vad det var för bil som startade :-)

Ibland är livet rätt skönt...

Grillade hamburgare, chilicheese, sol på balkongen, färsk ananas, glad Leo, yatzy. Det enda som saknades var en flaska iskallt mousserande jordgubbsvin. Ibland känns livet ganska bra ändå. Jag tar verkligen vara på de små stunderna av lycka, de är inte så många just nu.

Det stora äpplet

Flygbiljetterna är nu köpta!

Cirkus Wictoria

Ikväll var det dags för Leos cirkuspremiär. Det var en något kylslagen majafton när vi traskade till Bandängen där det kringresande cirkussällskapet hade slagit upp sitt tält.


Mmmm vad gott det är med sockervadd! Skulle kunna äta hur mycket som helst.


Helst hade Patrik velat köpa ytterligare en till sig själv trots att han fick Leos rester


Leo gillade clownerna mest :-)


Två lamadjur deltog i föreställningen


Likaså två kameler


I pausen kunde man rida på kamelerna. Det gjorde dock inte vi.


Ponnyhästarna visar upp sig


Katter var tydligen ett nytt inslag för i år

Jag måste säga att jag blev lite sugen på att jobba på cirkus. Jag har fått för mig att de har jättetrevligt på kvällarna och mellan föreställningarna. Det är nog inget lätt jobb. Får väl göra en Silbersky nån gång :-)

Leo var i alla fall inte för liten för cirkus. Han tyckte det mesta var kul men föredrog som sagt clownerna. Förutom katter, ponnys, lamadjur och kameler uppträdde även getter, hundar och duvor. Och söta ryska akrobater. Kommer absolut gå på cirkus nästa år igen.

Konferensen på Vildmarkshotellet

Vi kom dit strax efter 10 och började dagen med en snabbfika eftersom vi låg efter i programmet. Sen körde vi igång fram till lunchen som bestod av tre olika rätter - allt var smarrigt.

När vi hade klarat av dagens program promenerade vi bort till delfinariet där en mycket trevlig kvinna berättade massa intressant fakta om delfiner och hur det går till när de tränar dem. Sen fick vi se några konster också. Jag är så imponerad, delfiner är nog de häftigaste djuren som finns.

Sen hade vi fritid innan middagen som jag spenderade i badet tillsammans med några andra. Det var rätt skönt att sitta i bubbelpoolen. Man kunde även simma ut, skönt att ligga i det ljumma vattnet ute i den friska, svala luften.


Utsikten från mitt hotellrum


Rummet. Svårt att välja vilken säng jag skulle sova i :-)






Jag är redo att gå ner och äta middag

(Alla bilder är tagna med mobilen, därav den sunkiga kvaliten på vissa)

Middagen var även den väldigt god. Drack vin till maten. Sen fortsatte vi ner till Club Zanzibar och dansade ända tills de stängde kl 01. Tyvärr var DJ:n rätt dålig, han spelade alldeles för många nya låtar som inte går att dansa till. Jag drack några goda P2, de var riktigt bra. Skönt att skriva upp på rummet och slippa bära omkring på plånboken.
Jag somnade i samma stund som jag la huvudet på kudden, är glad att jag inte hängde med på nån efterfest då hade jag inte mått så bra som jag gjorde imorse när jag vaknade.

Idag var det bara två punkter på programmet. Vi hade rätt mycket dötid då jag passade på att sitta i solen och bara må bra. Efter lunchen hoppade vi på bussen som tog oss till VVS-museet i Katrineholm. Det var väldigt intressant och kul att gå där och titta, tyvärr hade vi bara en timme på oss och hann inte titta på allt. Vi blev guidade av två trevliga farbröder.

Väl hemma stod Patrik och stekte köttbullar som vi åt i solgasset på balkongen - härligt! Efter en jättedisk och lite bloggning har det nu blivit dags för mig att gå och träna. So long!

Trött söndagmorgon

Godmorgon!

Leo behagade vakna 6:30 trots att han somnade 22. Det spelar verkligen ingen roll när han somnar, han vaknar ändå i stort sett samma tid ändå.

Jag hade bestämt mig för att se Se Upp För Dårarna som gick på TV. (Tyvärr på 4:an med all reklam och nyheter mitt i). Jag lyckades se nästan hela. Kanske slumrade till i en kvart. Tyckte filmen var helt ok, kanske lite töntig. Och väldigt förutsägbar. Men säg vilken film som inte är förutsägbar.

I fredags var jag, Patrik och Daniel ute och åt på Fridays. Vi bad om ett bord ute i solen. Det var kallt. Och när solen försvann efter ett litet tag bad vi om att få byta till ett bord närmare värmelamporna. Det gick bra som tur var. Jag började kvällen med en Mojito, en dyr sådan. Men god. Sedan blev det lökringar och jalapeño-poppers till förrätt samt deras tillfälliga jalapeño-burgare till varmrätt. Till efterrätt blev det mammas medhavda praliner :-)


Killarna var sugna på mer öl så vi gick till Galways på Kungsgatan. Jag drack en fruktansvärt söt cider. Jag vill gärna knapra på något salt när jag dricker cider. Det blir lätt för sött annars.

Det blev en väldigt tidig kväll. Alla tre var överens om att det var lagom. Snacka om att vi börjar bli gamla :-P

Igår var Emma och Vanessa här på lunch. Jag gjorde canneloni med fyllning av skinka, champinjoner och purjolök. Blev riktigt gott. Tyvärr var inte Leo på sitt bästa humör. Han åt nämligen ingen lunch och fick därför inget godis. Han grät hysteriskt ett bra tag innan han somnade av utmattning.

Sen promenerade vi in till stan där vi mötte upp hela Jansson/Axelsson-klanen för middag på Bamboo City på Drottninggatan. Vivan hade fyllt 85 i veckan och skulle firas.
Tyvärr var servicen kass. Maten var ok men inte mer. Jag och mina killar promenerade långsamt hem genom den kyliga stockholmskvällen. Tog t-banan från Skanstull.

Och nu sitter jag alltså här. Ska träna kl 10 as usual.. Har gått upp nåt kilo, vill bli av med det igen. Ska ju på konferens på måndag. Kommer bli rätt mycket mat där antar jag...

Nu vill lillgrabben ha frukost.. Bäst att fixa iordning.

Arg som ett bi!

I höstas deltog jag i Korpens stegtävling. När den var avslutad hade vinnaren ett snitt på drygt 66000 steg om dagen. Jag och mina kollegor ifrågasatte det men fick inget svar från tävlingsledningen.
Nu är jag med i tävlingen igen som startade 28 april. Är inne och tittar nu och ser att den som leder hittills har ett snitt på 52737 steg om dagen. Det är helt omöjligt att komma upp i de summorna varje dag!

Under förra tävlingen räknade vi ut hur mycket man måste röra sig för att komma upp i ett visst antal steg.
Ett exempel: När jag och Patrik var i New York så låg vårat rekord för en dag på drygt 33000 steg. Då visade mätaren att vi hade gått i åtta timmar. För att komma upp i de där 66000 ska man alltså gå i 16 timmar. Och vem gör det?

Nu har jag i alla fall skickat ett argt mail till tävlingsledningen. Det känns inget kul att folk som (förmodligen) fuskar ska vinna. Nu väntar jag med spänning på svaret. Men det blir väl säkert nåt mesigt standardsvar.

Från det ena till det andra; väntar på att Leo ska somna så vi kan kolla på Yes Man som jag hyrde. Köpte lite, lite lösgodis också ;-)

Imorgon ska vi fira Daniels 20-årsdag med en middag på Fridays. Hoppas på fint väder och bord på uteserveringen. Man kan ju inte boka hos dem. Är sugen på en Mojito, men vet inte om den är värd dryga hundralappen.

Nähäpp, ska förbereda inför filmkvällen nu.

Fler Budapestbilder på begäran


Alla tre ungarna på en elefant vid Oktogon


Även rockkillar måste borsta tänderna


Älskar de där kringlorna. Tyvärr blev det bara en sån under resan


En till elefant... De fanns lite varstans. Undrar vad det var för nåt


Daniel, salamikorvar i mängder. Finns i saluhallen ;-)


Leo och Johannes ville mer än gärna hyra varsin sådan cykel. Men det hade
blivit ganska trafikfarligt på vägarna om de hade fått göra det


Två barfotapoliser på lekplatsen på Margit Hid


Leo ville gunga med mig


Visst har man barnasinnet kvar!


Byte av skor inför kvällens festligheter


Födelsedagsbarnet med tårta som restaurangen bjöd på


Miklos till vänster försökte få mig full. När jag beställde in mineralvatten frågade
han om jag inte skulle ha "a glass of sweet champagne" också. Och självklart skulle jag det.
Alkoholhalten verkade dock nästan vara lika med noll. Som tur var.

Mer bilder


Vi tre på väg upp i linbanan. Bara att ta sig dit var ett projekt i sig då alla människor vi frågade
gav oss helt olika svar. Till slut fick vi tag på en vettig yngling som vägledde oss rätt


Bajen-killarna med varsin dyr glass på toppen


Nu åker vi ner igen


Leo lär Johannes bilmärken. De var verkligen söta. Johannes frågar vad det är
för märke och Leo svarar


Klassisk utsiktsbild över kedjebron uppifrån slottet


Széchenyi-badet där vi tillbringade 3,5 timmar. Skönt med varma bassänger. Om
längtan efter svensk sommar blir för stor kan man alltid hoppa i den 16-gradiga poolen...


Ett gäng härliga kommunalarbetare nära stadsparken. Var bara tvungen att ta
den här bilden


Hela gänget minus Patrik utanför saluhallen där vi käkade resans andra langos
(jag ångrade dock att jag inte tog surkul och nån god korv istället)


Sockervadsgänget på Margaretaön


Vi hyrde cyklar och tog en liten runda på ön


En förmiddag gick vi tre upp på Gellertberget och beundrade utsikten


Är jag i himlen nu?

Ett första smakprov


Här sitter vi på konditiori Szamos efter att ha checkat in och lämnat väskorna på hotellet.
Det låg precis runt hörnet.


Jag njuter av min första Dobostorta :-) Det var inte den sista kan jag låta meddela...


Leo vid en amningspaus nära Margaretabron. (Det var alltså Samuel som ammades).


Här är bilarna parkerade utanför hotellet


Den anonyma kamerabevakade hotellentrén. Hotellet var superfräscht och rent.
Läget var helt perfekt. Och billigt som bara den.


Julia med langos på en markand


Leo åt upp nästan hela sin...


Här åker vi linbana, jättemysigt. Häftigt att bara glida fram. På nervägen var det
en vacker utsikt över hela stan...

Nu måste jag hoppa in i duschen och sen natta Leo. Återkommer med fler bilder.
Hm, ska ta och ställa mig på vågen också...

Hemma...

...efter en härlig resa till Budapest! Hör och häpna; jag fick inte skavsår en enda gång!!!! Det har varit trevligt men det är inte lätt att resa ett sånt stort sällskap. Mycket väntan blev det mellan varven.

Imorgon börjar vardagen igen. Jag får inte äta något onyttigt på länge. Har svullat något enormt under resan.

Ska lägga in bilderna nu och skriver mer sen. Måste ju bara meddela alla mina läsare att vi är välbehållna.

RSS 2.0