Rostad penna

Busungen hade lagt en kulspetspenna i brödrosten vilket vi upptäckte försent. P hade redan stoppat ner en macka och dragit igång rosten. Det var bara att lägga brödrosten bland elskroten i miljöstugan.

Snart får vi fikagäster så jag ska baka en rulltårta. Killarna degar i soffan som vanligt.

Aldrig mer mellandagsrea

Nyss hemkommen från stan. Jag såg inte kläderna för allt folk. Nej, tacka vet jag shopping när det inte är rea. Älsklingen hade ju lite tur när han hängde på låset på rean i Nacka Forum. Han var först in på MQ och roffade åt sig två snygga toppar till mig ♥

Jag köpte en vardagsmascara till ordinarie pris och denna BH på rea

Nu ska jag ägna mig åt mina sjuklingar och börja fundera på middagsmat.

Julafton

Så här såg vår julafton ut:


Leo var lite rädd för tomen som kom på snabbvisit. Roligaste julklappen var ett garage som min pappa har snickrat till Leo. Han blev lycklig när han såg vad som dolde sig i paketet.

Senare i eftermiddag bär det av till Bäckstigen för att fira med P:s familj. Har hört rykten om att det redan är överfullt under granen trots att varken vi eller P:s systers familj har lagt dit sina klappar. Usch.


Uppe med tuppen

Vår käre Leo vaknade strax före 5 imorse. Och somnade inte om. Han kanske har lite thaitid kvar i kroppen, han gick och la sig i normal tid igår...

Jag får väl passa på att sova när han sover middag.

God jul!

Hemma igen

Hemma igen efter två underbara veckor i Khao Lak. Vi har frossat i bananpannkana, underbar mat och fruit shakes. Leo har skött sig exemplariskt nästan hela tiden. Han charmade alla thailändare genom att ropa "hello" och "bye bye" till dem.

Vi åkte ospecat och hamnade på ett hotell som heter Fasai. Min första tanke var att vi måste ordna ett annat boende. Vi anlände vid midnatt till ett kalt rum med en enda lysrörslampa som belysning. Möblemanget bestod av en säng, ett litet bord, två stolar och en enkel klädställning. Sängen och kuddarna kändes som de var gjorda av sten, men man vande sig vid det också. Vi bestämde oss för att bo kvar och lägga de pengarna på något kul istället.

Hotellet, som låg ca 800 meter från stranden, var väldigt familjärt, det var tre tjejer som jobbade där som tävlade om Leos uppmärksamhet. En kväll hade tjejerna lagat middag som de bjöd samtliga gäster på, det smakade väldigt gott.

Vi gjorde en utflykt till Similan Islands. P gjorde två dyk medan jag och Leo var på stranden hela tiden. Jag snorklade från stranden, det roligaste jag såg var en havsorm, annars var det bara de "gamla vanliga" fiskarna.

En kväll tog vi taxi till grannbyn och tittade på polisbåten som spolades upp två kilometer på land under tsunamin. Det kändes overkligt allting. Det är så svårt att föreställa sig att det har hänt och hur det var.

Leo älskade att vara i vattnet. I slutet av resan blev han modig och "mimmade själv" med sina armpuffar. Han är inte ett dugg rädd för vattnet. Det bekommer honom inte alls om han får en kallsup, en annan spyr ju nästan.

En av de bästa sakerna med Khao Lak är att det är ett naturreservat vilket innebär att solstolar, parasoller och strandförsäljare lyser med sin frånvaro. Vi hade oftast en lång strandremsa för oss själva.

        

Bilderna föreställer från vänster: Halvt nedgrävd Leo, Glad badare, White Sand Beach, Similan Island nr. 8

Nästan nyklippt

Det gick inte alls bra att klippa Leo idag. Han var mer ledsen än någonsin. Hans gråt skar i mitt bröst. Farmor kunde inte klippa lika kort som jag hade velat, det syns nästan inte alls att han är klippt.

Jag funderar på att gå till en frisör nästa gång och se om det går bättre. Han kanske blir kolugn om han får sitta i en häftig racerbil och bli klippt. Alltid värt ett försök i alla fall.

Tog några bilder på Leo nu men eftersom vår kamera är kass när det gäller blixtbilder inomhus så var det bara att kasta dem.

Håll istället till godo med två bilder från i söndags.

image11

image12


Inte riktigt kry

Leo sov i 2½ timme. Vi försökte väcka honom men det var inte det lättaste. När han hade vaknat fick han en välling som han drack med god aptit.

Till middag åt han en kvarts köttbulle. Inte ens mormors ostkex vill han ha. Då är det något som verkligen inte stämmer.

Jag tänkte titta på en fransk film när Leo har somnat, så jag hoppas att han inte ugglar upp till kl 21.

Glömde bort...

Det luktade bränt här hemma. Trodde först det kom från tvättmaskinen men det gjorde det inte. Det kom från köket. Jag hade glömt bort Leos fyra nappar på spisen. Jag skulle koka dem så att basiluskerna skulle försvinna. Alla fyra nappar har smält och fastnat i kastrullen, bara att slänga... Får köpa nya nappar idag.


En dag hos mormor och morfar

P, hans syster och jag var och bowlade igår. Leo fick vara hos mormor och morfar och busa.  Några bilder från gårdagen:

     


I morse halv sex vaknade jag av att Leo grät. Jag gick in till honom och satte handen i något kladdigt. Jag förstod först inte vad det var förrän jag luktade på handen. Leo hade kräkts. Katten hade som tur var klarat sig. Vi bäddade rent och Leo somnade snabbt om. En halvtimme senare var det dags igen, denna gången kom det knappt något,

Håll tummarna för att det var något tillfälligt eller en väldigt lindrig variant av vinterkräksjukan. Han har inte velat äta något än så länge.


RSS 2.0