Fick sparken på grund av mössa

Om jag druckit kaffe hade jag satt det i vrångstrupen imorse när jag läste i tidningen att en barnskötare fick sparken på grund av en mössa. Några föräldrar hade sett en bild på Facebook där han hade en mössa med texten "Pornstar". Chefen ansåg detta som mycket opassande och sa upp honom trots att de var mycket nöjda med hans arbete.

Jag förstår inte problemet. Han hade mössan på sin fritid. Pornstar är ett klädmärke. Herregud, man måste få ha ett privatliv. Hade han haft mössan på arbetet så kanske jag hade haft mer förståelse. Antar att förskolechefen genast drog ett likhetstecken med pedofili fastän det, för mig, är väldigt långsökt. Stackars alla manliga barnskötare som blir så mycket hårdare granskade än kvinnor. Undrar vad som hänt om det var en tjej som hade haft mössan. Förmodligen ingenting.

Läs mer på SVD.


Kommentarer
Postat av: Lotta

Läste det där jag med, höll på att tappa hakan! Håller med dig helt och hållet! Att han har en mössa från märket Pornstar på sig på en bild på sin facebook? Vart är detta på väg?

2010-01-24 @ 11:32:04
URL: http://twokidsmum.blogspot.com
Postat av: Carolines hemligheter

Vad sjukt, det kan onekligen inte vara så lätt att jobba som barnskötare (som kille) och precis som du skriver bli granskad på ett annat sätt än tjejer blir. Så himla synd då det ju faktiskt finns många barn som inte växer upp med en pappa och då är det ju så värdefullt att få ha trygga relationer till andra män i vardagen, t.ex. sina förskolelärare.



Hoppas att du har en skön söndagskväll, kramar!

2010-01-24 @ 21:12:09
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Annas inspiration

Det låter onekligen tufft att vara kille i barbskötarbranschen.



Ha en bra måndag

kram

2010-01-25 @ 10:43:23
URL: http://annasinspiration.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0