Tropisk yoghurtdessert
En otroligt lätt och fräsch efterrätt som man svänger ihop på ett kick. Tyvärr glömde jag fotografera våra skapelser så bilden ur kokboken får duga.
För 4 personer:
2 mogna mango
saft av ½-1 lime
5 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt
ca 1 dl florsocker
2 passionsfrukter
Skala mangofrukterna. Skär den ena i prydliga bitar och ställ dem åt sidan. Kör fruktköttet från den andra mangon i en matberedare tillsammans med limesaften. Blanda yoghurten med siktat florsocker och lägg upp i portionsskålar. Skeda över lite av mangopurén och klicka sedan lite mer yoghurt ovanpå. Rör om hastigt så att det blir som mangorippel i yoghurten.
Toppa varje portion med bitar av mango och avsluta med att gröpa ur en halv passionsfrukt per portion. Kyl gärna det hela någon timme före servering.
Måste testas!
Åh, det där ser ju fantastiskt gott ut! Tackar!
Hmm det där såg så himla gott ut, det ska jag verkligen testa till helgen! :)
Så fräscht det ser ut, och fint serverat :-)