Pappa = barnvakt

Jag blir så trött på mammor (och andra) som säger att barnets pappa är barnvakt. Lika trött blir jag på folk som ska lyfta fram hur duktig pappan är.

Första gången jag stötte på fenomenet med barnvakt var på Familjeliv när Leo var nyfödd. Det var en tråd som handlade om när man hade barnvakt för första gången. En tjej skrev att hon hade barnvakt första gången när ungen var si och så gammal. Det var pappan som var barnvakt medan hon var till frissan. GAAAAH! Pappan är ingen barnvakt. När ska folk inse det?
Kul för Patrik om jag skulle gå omkring och säga att Leo är med barnvakten när han är med Patrik.

I senaste avsnittet av Familjen Annorlunda får fembarnsmamman en SPA-dag i födelsedagspresent. När hon har åkt iväg säger spekaerrösten "Bob får nu skönta ruljansen med barnen alldeles ensam". Hade det varit mamman som var hemma och pappan som var iväg hade de aldrig sagt så.

Jag tror att det är mycket mammornas fel att det har blivit såhär. De tar på sig alldeles för mycket ansvar. Sen är det många som inte tror att mannen klarar av att sköta sitt eget barn osv.

Jag är så glad att vi inte har det så hemma. Vi delar verkligen på ALLT. Nästan i alla fall, jag diskar ju 9 gånger av 10 :-P

Kommentarer
Postat av: Angelica

Håller med! Fattar inte att papporna ska vara så duktiga. Alla säger "oh" och "ahh" nu när Niclas ska vara hemma lika länge som mig på pappaledighet.

2009-02-18 @ 21:23:06
URL: http://almstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0