Det där med föräldraledighet

I senaste numret av Mama är det en artikel som har rubriken "Släpp in papporna egomorsor". Den handlar om att mammor är dåliga på att dela med sig av föräldraledigheten. Eller som de uttrycker det "vi roffar åt oss extra caffe latte-månader". Det är inget fel på artikeln i sig, det jag blir skitförbannad på är ett uttalande av en 37-årig tjej. Hon säger så här: "Jag vägrar vara hemma mindre än ett år. Min sambo ska vara hemma i sex månader, han ville nog vara hemma mer. Jag tycker att de är små så kort tid och vill unna mig det när vi har så bra föräldraledighet i Sverige".

Hallå!!! Vadå egoistisk?? Varför kan hon inte "unna" pappan att vara hemma lika länge som hon??  Är det för att hon tycker att pappan är sämre än hon på att ta hand om barnet? Jag tycker så synd om alla pappor som får kommentarer om hur de sköter sina barn. Pappor och mammor är lika bra på att ta hand om sina barn. Så det så. Självklart gör man olika saker på olika sätt men vem kan tala om vilket sätt som är rätt och vilket som är fel?

Själva delade vi nästan50/50 på föräldraledigheten. Det var det enda naturliga valet för oss. Jag skulle aldrig drömma om att neka Patrik att vara hemma med sin son.
 

Kommentarer
Postat av: Daniel

Väl skrivet!

2008-10-26 @ 17:52:51
URL: http://m224.blogg.se/
Postat av: Angelica

JAG MED! Jag tycker precis som du!!! Shit, äntligen någon som förstår vad jag menar!

2008-10-27 @ 19:20:31
URL: http://almstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0